Ratings and Recommendations by outbrain

14/11/08

Nova publicació al CREAib: canvi climàtic


La Fundación Gredos San Diego ens ha fet arribar al CREAib la següent publicació:

El viaje de Kirima [Kit]. Madrid: Fundación Gredos San Diego: Ministerio de Medio Ambiente, [2008].

Es tracta d'un programa d'educació ambiental sobre el canvi climàtic destinat a alumnes de Segon Cicle d'Educació Infantil. Té com a objectiu principal sensibilitzar sobre la problemàtica del canvi climàtic, les seves conseqüències i plantejar possibles solucions individuals.

Per a més informació, podeu consultar la web oficial del programa.

12/11/08

Diccionari de les Ciències Ambientals (IEC)



Al Diccionari de les ciències ambiental es poden consultar uns sis mil vuit-cents termes. El diccionari, disponible a l'adreça web http://cit.iec.cat/dca ha estat elaborat per la Secció de Ciències Biològiques i la Secció de Ciències i Tecnologia de l'Institut d'Estudis Catalans, en el marc del programa de recerca del «Diccionari de ciència i tecnologia».

El Diccionari de les ciències ambientals és un diccionari especialitzat que té per objectiu oferir un repertori català, normalitzat i actual, dels termes vigents relacionats amb les ciències ambientals. Inclou lleis i normatives, institucions jurídiques vigents i pertinents per a l'àmbit català, estatal i europeu, a més de noms propis de localitats o instal·lacions en què hi ha hagut un accident amb conseqüències ambientals, i omple un buit en la lexicografia especialitzada que fins ara només disposava de diccionaris sectorials d'algun àmbit concret.

11/11/08

Paisatges sota la mar

Programa: Natura
Idioma: Català
Producció: Televisió de Catalunya
Any de producció: 1991
Àmbit: Ciències naturals
Àrea: Biologia, Coneixement del Medi
Nivell: Educació primària, Educació Secundària, Batxillerat.

Edu3.cat



Aquest documental ens mostra un món sense llum on la flora domina sobre la fauna: els alguers; les posidònies; les zones coral·líferes. Descripció de les illes Medes com a zona de reserva submarina i l'ús dels fons marins per part dels submarinistes.

10/11/08

Portal de cartografia de Menorca


El Consell Insular de Menorca ha desenvolupat un web de cartografia orientada a l'ús tècnic però oberta a tota la societat en general. En aquest web trobareu un visor de mapes per internet (el visor de cartografia del SITMUN), una aplicació que permet fer vol virtual en tres dimensions sobre Menorca (amb tecnologia GeoShow3D), un catàleg de Metadades (que permet consultar quina cartografia té el Consell Insular, i quines característiques té), un enllaç a la pàgina web de la "Infraestructura de Dades Espacials de les Illes Balears (IDEIB)" i recursos educatius relacionats amb el territori, entre moltes altres coses.