Ratings and Recommendations by outbrain

26/3/09

Més recursos sobre Darwin

L'IPHES (Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social compta amb un portal molt interessant: Evoluciona des d'on volen potenciar la difusió dels principals conceptes relacionats amb l'evolució humana, ja sigui amb materials propis, com analitzant i recomanant aquells que desenvolupin centres de reconegut prestigi internacional, per que siguin treballats en família, a l'escola, als instituts..., i de manera lliure.

En aquest portal s'ha publicat un especial sobre Darwin que recull els trets més destacables de la biografia de Darwin, detalls de la seva formació, una explicació del procés de gestació de la seva gran obra "L'orígen de les Espècies" i un recull de diferents produccions dels darrers any sobre Darwin o sobre l'evolució de les espècies.

Opcions per a reduir la nostra petjada d'aigua

Good Magazine mostra a la infografia How Much Water Do You Use? les diferents opcions per estalviar aigua i ser conscient de la magnitud de les nostres eleccions diàries.

En aquesta transparència podem veure de forma gràfica la diferència enorme que suposa triar entre diverses opcions que a la vida diària no percebem com a tan diferents. Aquest material també ens permet veure l'aigua real que consumeix una activitat (una dutxa) i l'aigua "virtual" requerida per tal de tenir algun producte (un filet de vedella).

És sorprenent veure com beure aigua és el que menys aigua consumeix!

FONT: Microsiervos

25/3/09

Apaga el llum i actua durant l'hora del Planeta



El proper 28 de març, a les 20:30 h. tenim una cita amb el Planeta per a demostrar que la lluita contra en canvi climàtic és possible.

Aquesta iniciativa de WWF és la major campanya en defensa del medi ambient de la història, a la que hi participaran 1.000 milions de persones. L'Hora del Planeta 2009 involucrarà als governs, ciutadans i empreses en una acció conjunta per a cridar l'atenció sobre els efectes de l'escalfament global i exigir als líders polítics que actuïn per a controlar les emissions de CO2 abans que sigui massa tard. Fins ara, més de 2000 ciutats s'ha compromès a apagar els llums dels seus edificis més emblemàtics, com a gest simbòlic de recolzament a l'Hora del Planeta.

El desembre d'aquest any, els líders de 192 països es reuniran a la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic a Copenhage per a aconseguir un nou acord global que doni continuïtat al protocol de Kyoto. És la darrera oportunitat que té la humanitat per a actuar de forma conjunta contra el canvi climàtic per això, l'Hora del Planeta de WWF vol enviar un missatge clar exigint un acord ambiciós, just i equitatiu.

Paquet educatiu per a educadors



24/3/09

Activitats a les Reserves Naturals des Vedrà, es Vedranell i els illots de Ponent: PRIMAVERA - ESTIU 2009

Reserves Naturals des Vedrà, es Vedranell i les illots de Ponent
Totes les activitats són gratuïtes. Cal inscriure-s'hi prèviament. Per a inscripcions i informació sobre qualsevol activitat contactau amb les Reserves Naturals des Vedrà, es Vedranell i els illots de Ponent al telèfon 971 30 14 60 Ext. 4 (de dilluns a divendres de 08:00 h. a 15:00 h.).

Abril

Dissabte 4. Amb els ulls al cel
Curs d'astronomia i fotografia astronòmica. A càrrec d'Antonio Moreno Salmoral, professor i astrònom i l'Ibiza Foto Club.

2009 Any Internacional de l'Astronomia
Destinataris:
públic en general (majors de 16 anys)
Lloc:
Finca Pública ses Païsses de Cala d'Hort
Horari: a les 18:00

Dissabte 18. Amb els ulls al cel II
Curs d'astronomia i fotografia astronòmica.
A càrrec d'Antonio Moreno Salmoral, professor i astrònom i l'Ibiza Foto Club.
2009 Any Internacional de l'Astronomia
Destinataris:
públic en general (majors de 16 anys)
Lloc:
Finca Pública ses Païsses de Cala d'Hort o Torre des Savinar
Horari: a les 18:00


Maig
Dissabte 2. Cants de sirena
Sortida nocturna amb llaüt per fer escoltes d'una de les aus més emblemàtiques de l'espai protegit: el virot. A càrrec de l'equip d'educació i interpretació ambiental.
Destinataris: públic en general (majors de 12 anys)
Lloc:
Club Nàutic de Sant Antoni
Horari: de 19:00
a 22:00

Dissabte 9. De pas per sa Conillera
Visita a l'estació d'anellament de sa Conillera durant la campanya del Piccole Isole. A càrrec de l'equip d'educació i interpretació ambiental.
Destinataris: públic en general (majors de 12 anys)
Lloc:
Club Nàutic de Sant Antoni
Horari: de 10:00 13:00


Dissabte 23. Fica't a l'aigua
Excursió a l'illa de sa Conillera on es farà un petit recorregut submarí amb tub respirador. A càrrec del Club de Busseig Active Dive, membre de la Xarxa de Clubs de Busseig Amics de les Reserves Naturals des Vedrà.
Celebració del Dia Europeu dels Parcs
Destinataris:
públic en general (majors de 18 anys)
Lloc:
Club Nàutic de Sant Antoni
Horari: de 16:00 18:30


Juny, Juliol i Agost
Objectiu: Els fons marins
Concurs de fotografia submarina entre els bussejadors que visitin durant l'estiu l'àmbit marí protegit de les Reserves Naturals des Vedrà. A càrrec de l'equip de gestió de l'espai proteigt i Xarxa de Clubs de Busseig Amics de les Reserves Naturals des Vedrà. Per recollir les bases del concurs contacteu amb les oficines de les Reserves.
Destinataris: submarinistes aficionats a la fotografia submarina (fotògrafs no professionals)
Lloc:
COficina de les Reserves Naturals des Vedrà (c/Múrcia 6, Eivissa) i centres de la Xarxa de Clubs de Busseig Amics de les Reserves Naturals des Vedrà.
Horari: mesos de juny, juliol iagost


FONT: ESPAIS DE NATURA BALEAR

Activitats del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana

Paratge Natural de la Serra de Tramuntana
Totes les activitats són gratuïtes. Cal inscriure-s'hi prèviament. Per a inscripcions i informació sobre qualsevol activitat contactau amb el Paratge Natural de la Serra de Tramuntana al telèfon 971 51 70 83 i 971 51 70 74 (de dilluns a divendres de 08:00 h. a 16:00 h.).

Abril

Dissabte 25. Comasema, una possessió de muntanya
Coneixerem l'organització social i econòmica d'una antiga possessió de muntanya. A càrrec de Tomàs Vibot.

Destinataris: públic en general i familiar
Lloc:
A l'entrada del poble d'Orient des de Bunyola trobarem una explanada devora un torrentó
Horari: de 10:00 a 13:00

Maig
Dissabte 9. Les papallones diürnes de la Serra
Farem un itinerari guiat per un especialista en papallones diürnes que ens introduirà en el coneixement de diferents espècies, el seu hàbitat, les tècniques de mostreig i la importància de les papallones com a bioindicadors de l'estat de conservació de la Serra de Tramuntana. A càrrec de Rosa Albertí, biòloga membre de l'Associació de l'Estudi de la Natura (AEN).

Destinataris: públic en general i familiar
Lloc:
Plaça de l'església de Banyalbufar
Horari: de 10:00 a 13:00


Dissabte 23. Camí vell de Puigpunyent
Itinerari des d'Estellencs baixant per sa Campaneta
. Descobrirem els recursos i aprofitaments de conreu, els recursos hídrics, les tècniques de construccions de camins i l'ermita. A càrrec de Tomàs Vibot.
Celebració del Dia Europeu dels Parcs
Destinataris:
públic en general i familiar
Lloc:
Davant l'Ajuntament de Puigpunyent
Horari: de 09:45 a 13:30


Juny
Dissabte 20 i diumenge 21. Descoberta de la costa de Tramuntana: Sóller-Port de Valldemossa-Sóller
Coneixerem la costa
nord de Tramuntana sortint del Port de Sóller fins al Port de Valldemossa, descobrirem alguna de les possessions de muntanya de s'Arxiduc Lluís Salvador, la vegetació i la fauna marina. A càrrec dels equips d'educació ambiental i el de navegació de La Balear (Consell de Mallorca).
Destinataris: públic en general i familiar
Lloc:
Port de Sóller
Horari: de 10:00 a 13:00


Dimecres 24, dijous 25 i divendres 26. Descoberta de la costa de Tramuntana: Port de Pollença-Cala Murta-Port de Pollença
Descobrirem la c
osta de Tramuntana des de Pollença a Cala Murta, les cales de còdols, la vegetació i fauna marina, les torres de vigilància i la figura de Costa i Llobera. A càrrec dels equips d'educació ambiental i el de navegació de La Balear (Consell de Mallorca)
Destinataris:
públic en general i familiar
Lloc:
Port de Pollença
Horari: de 10:00 a 13:00


Juliol
Dissabte 4. L'estudi del ferreret a la Serra de Tramuntana
Acompanyats per un especialista, visitarem una de les localitats on habita el ferreret i descobrirem les característiques físiques de l'espècie, les diferents etapes del cicle biològic, el seu hàbitat i els diferents mètodes d'estudi, en concret la fase adulta. A càrrec de Samuel Pinya, biòleg especialista en herpetologia i membre de l'Associació de l'Estudi de la Natura (AEN).
Destinataris: públic en general i familiar
Lloc:
per concretar
Horari: de 10:00 a 13:00


FONT: ESPAIS DE NATURA BALEAR

Activitats al Parc Natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera: PRIMAVERA - ESTIU 2009

Parc Natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera
Totes les activitats són gratuïtes. Cal inscriure-s'hi prèviament. Per a inscripcions i informació sobre qualsevol activitat contactau amb el Parc Natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera al telèfon 971 30 14 60 (de dilluns a divendres de 08:00 h. a 15:00 h.).

Abril

Divendres 17, dissabte 18 i diumenge 19. Curs d'iniciació a la fotografia
Amb aquest curs es pretén oferir unes jornades de classes teòriques i pràctiques, impartides per un professional en la matèria per tal que els interessats puguin aprendre els principis bàsics de la fotografia de natura. A càrrec de Sebastià Torrens, fotògraf de natura.

Destinataris: públic en general Lloc: Finca pública de Can Marroig (Formentera)
Horari: horabaixa de divendres, dissabte matí i tarda, i matí de diumenge

Dissabte 25. Jornada de portes obertes d'anellament
Aprofitant de l'estada d'un anellador expert a Can Marroig durant un mes, el dia 25 farem una jornada de portes obertes perquè tothom pugui aprendre les bases del funcionament de l'anellament científic, la manera com els ocells i els seus viatges migratoris són estudiats, i adquirir algunes nocions bàsiques d'ornitologia. A càrrec d'un anellador expert (per determinar).

Destinataris: públic en general Lloc: Finca pública de Can Marroig (Formentera)
Horari: de 10:00 a 13:00


Maig
Dissabte 16. Itinerari geològic per Cap des Falcó
Un professor de Ciències de la Terra ens farà un recorregut pel Parc per tal d'acostar-nos als aspectes geològics característics d'un indret especial com és la platja des Codolar i el Cap des Falcó
. A càrrec d'Alberto Tostón.
Destinataris: públic en general i familiar Lloc: Aparcament de Cap des Falcó
Horari:
de 10:00 a 13:00

Dissabte 23. Itinerari botànic per ses Salines
Un expert amb amplis coneixements sobre la flora i la vegetació de l'illa d'Eivissa ens farà un recorregut per acostar la població als diferents aspectes de la vegetació de ses Salines. A càrrec de Nèstor Torres.

Celebració del Dia Europeu dels Parcs
Destinataris:
públic en general i familiar Lloc: Aparcament de ses Salines
Horari: de 10:00 a 13:00


Juny
Dissabte 6 i diumenge 7. Curs d'iniciació al caiac
Una empresa experimentada en esports a l'aire lliure ens farà un curs d'iniciació al caiac. A càrrec d'Ibiza Mundo Activo, S.L.

Destinataris: públic en general i familiar (edat mínima 11 anys) Lloc: Per determinar
Horari:
tot el dia

FONT: ESPAIS DE NATURA BALEAR


Activitats al Parc Natural de Mondragó: PRIMAVERA - ESTIU 2009

Parc Natural de Mondragó
Totes les activitats són gratuïtes. Cal inscriure-s'hi prèviament. Per a inscripcions i informació sobre qualsevol activitat contactau amb el Centre d'Informació del Parc Natural de Mondragó al telèfon 971 18 10 22 (de dilluns a divendres de 09:00 h. a 16:00 h.).

Març

Dissabte 14. Els líquens, un món de colors per descobrir

Itinerari en el qual descobrirem
els líquens més comuns del Parc, la seva biologia i la seva importància ecològica. A càrrec de Maurici Mus, professor de botànica de la UIB.
Destinataris: públic en general i familiar
Lloc: Centre d'Informació del Parc a l'aparcament de ses Fonts de n'Alis
Horari: de 10:00 a 13:00

Dissabte 21. Les orquídies de la Marina
Itinerari en el qual descobrirem
la biodiversitat d'orquídies del Parc i la seva importància ecològica. A càrrec de l'equip d'educació i interpretació ambiental.
Destinataris: públic en general i familiar
Lloc: Centre d'Informació del Parc a l'aparcament de ses Fonts de n'Alis
Horari: de 10:00 a 13:00


Abril
Dissabte 4. Contacontes: La nostra amiga la rata cellarda

A través d'un conte i manualitats, coneixerem la vida i els costums de la rata cellarda.
A càrrec de Nati de Grado, contadora de contes.
Destinataris: públic en general i familiar
Lloc: Centre d'Informació del Parc a l'aparcament de ses Fonts de n'Alis
Horari: de 10:00 a 13:00


Dissabte 18. Marató fotogràfica
Activitat lúdica que pretén la participació de públic en general per passar una bona estona captant imatges del Parc seguint unes bases. Es farà una tria de les millors fotografies, que seran exposades al Centre d'Informació a partir de la setmana següent a l'activitat. Hi haurà obsequis per als participants que es repartiran el dia de l'exposició.
A càrrec de l'equip d'educació i interpretació ambiental.
Destinataris: públic en general i familiar
Lloc: Centre d'Informació del Parc a l'aparcament de ses Fonts de n'Alis
Horari: de 10:00 a 13:00


Dissabte 25. Exposició de fotografies
Exposició de les fotografies seleccionades de la marató i lliurament d'obsequis per als participants.
A càrrec de l'equip d'educació i interpretació ambiental.
Destinataris: públic en general i familiar
Lloc: Centre d'Informació del Parc a l'aparcament de ses Fonts de n'Alis
Horari: a partir de les 10:00


Maig
Dissabte 9. Coneguem Mondragó des de la mar amb la Balear
Farem un itinerari embarcats en La Balear, fent una descripció de la costa de Mondragó, les espècies marines, límits del Parc, etc. A càrrec dels equips d'educació ambiental i el de navegació de La Balear (Consell de Mallorca)
Destinataris: públic en general i familiar
Lloc: Port de Portopetro
Horari: Es faran dos torns: de 09:30 a 11:30 i de 12:00 a 14:00

Divendres 22. Les plantes invasores dins ca nostra
Conferència a la qual Guillem Alomar ens il·lustrarà sobre les plantes amb les quals convivim i que sota la seva hermosa aparença amaguen una realitat que amenaça la supervivència d'altres espècies autòctones i, fins i tot, endèmiques presents al Parc. A càrrec de Guillem Alomar, expert en flora.
Destinataris: públic en general i familiar
Lloc: Pendent de confirmació
Horari: a les 20:30


Juny
Dissabte 6. El Parc Natural de Mondragó

Taula informativa per difondre la importància del Parc en el context del medi ambient internacional, i per donar idees sobre com podem nosaltres respectar el medi ambient més proper
.
Celebració del Dia Mundial del Medi Ambient
Destinataris:
públic en general i familiar
Lloc: Plaça de l'Ajuntament de Santanyí
Horari: de 10:00 a 13:00


Juliol
Dissabte 11. Entre el dia i la nit
Activitat a través de la qual descobrirem fets que tenen lloc a la natura entre la darrera hora del dia i l'inici de la nit. Observació del Sol, dels moviments dels animals, etc
. A càrrec de l'equip d'educació i interpretació ambiental.
Destinataris: públic en general i familiar
Lloc: A l'aparcament de Ca Sa Muda (s'Amarador)
Horari: de 21:00 a 22:00


Dissabte 25. Joc de pistes a s'Amarador i es Caló des Burgit
Coneixerem el Parc mitjançant un joc de pistes, per a grups de 3 a 5 participants. Els grups guanyadors aconseguiran un premi.
A càrrec de l'equip d'educació i interpretació ambiental.
Destinataris: públic en general i familiar
Lloc:
Centre d'Informació del Parc a l'aparcament de ses Fonts de n'Alis
Horari: a les 17:30


Agost
Divendres 14. El cel d'estiu
Farem
un reconeixement de les constel·lacions d'estiu, veurem els Persèids i qualque objecte del cel profund. A càrrec de l'equip d'educació i interpretació ambiental.
Destinataris: públic en general i familiar
Lloc:
Centre d'Informació del Parc a l'aparcament de ses Fonts de n'Alis
Horari: de 21:30 a 00:00

FONT: ESPAIS DE NATURA BALEAR

23/3/09

Activitats al Parc Natural de la Península de Llevant: PRIMAVERA - ESTIU 2009

Parc Natural de la Península de Llevant
Totes les activitats són gratuïtes. Cal inscriure-s'hi prèviament. Per a inscripcions i informació sobre qualsevol activitat contactau amb el Parc Natural de la Península de Llevant al telèfon 971 83 68 28 (de dilluns a divendres de 08:00 h. a 15:00 h.).

Març

Divendres 13. Qué són les varietats tradicionals de fruiters i com es cultiven?
Descobriment de les varietats tradicionals de fruiters
i la seva contribució a la biodiversitat
de la mà d'un expert en les tècniques de cultiu. A càrrec de Miquel Àngel Llabrés, de Viveros Llabrés
Destinataris: públic en general
Lloc: Oficina del Parc de Llevant
Horari: a les 19:00

Abril
Dissabte 25. Anem d'excursió i feim un cafetet
L'activitat és una excursió fins s'Arenalet des Verger, on es farà un cafetet gaudint de la calma del lloc. A càrrec de l'equip d'educació i interpretació ambiental.

Destinataris: públic en general
Lloc: Sortida des de l'aparcament del Parc de s'Alqueria Vella
Horari: de 09:00 a 15:00


Maig
Dissabte 9. Taller de tast de mel
Taller per aprendre a valorar els diferents tipus de mel, a conèixer-ne la composició, l'orígen, i també les propietats. A càrrec de Marzia Boi, Àrea de Botànica del Departament de Biologia de la UIB

Destinataris: públic en general
Lloc:
Oficina del Parc de Llevant
Horari: de 17:00 a 20:00


De dilluns 18 a dissabte 23. Sortida marítima "les reserves integrals de la península de Llevant" des de la Balear
Sortides diàries amb la Balear, barca de pesca tradicional del Consell de Mallorca, per visitar les reserves integrals de Cap des Freu i Cap Ferrutx. A càrrec del personal del Parc natural i l'equip de navegació de la Balear (Consell de Mallorca)

Celebració del Dia Europeu dels Parcs i el Dia Mundial del Medi Ambient
Destinataris: públic en general
Lloc:
moll a determinar
Horari: a determinar

Dissabte 30. Taller d'elaboració d'herbes mallorquines
Aprofitament tradicional dels recursos naturals, es farà un passeig pel Parc per recollir les herbes que s'han d'utilitzar i deprés es prepararà la mescla.

Destinataris: públic en general
Lloc:
Sortida des de l'aparcament del Parc de s'Alqueria Vella
Horari: A determinar


Agost
Dimarts 11 i dimecres 12. Les llàgrimes de Sant Llorenç
Excursió guiada fins a s'Arenalet des Verger, on passarem la nit per observar la pluja de meteors dels Persèids, coneguts com les llàgrimes de Sant Llorenç. A càrrec del Club Newton de Manacor i l'equip d'educació i interpretació ambiental.

Destinataris: públic en general
Lloc:
Sortida des de l'aparcament de cala Mitjana
Horari: a les 19:00


Activitats a la Reserva Natural de s'Albufereta: PRIMAVERA - ESTIU 2009

Reserva Natural de s'Albufereta
Totes les activitats són gratuïtes. Cal inscriure-s'hi prèviament. Per a inscripcions i informació sobre qualsevol activitat contactau amb la Reserva Natural de s'Albufereta al telèfon 971 89 22 50 (de dilluns a divendres de 08:00 h. a 15:00 h.).

Març
Dissabte 14. Acota't i mira les orquídies
Visita guiada a la Reserva per observar les primeres orquídies d'enguany. A càrrec de l'equip d'educació i interpretació ambiental.
Destinataris: públic en general
Lloc: Sa Marina (Alcúdia), devora el pont des Grau (ctra. Ma-2220 Alcúdia-Port de Pollença)
Horari: de 10:00 a 13:00


Dissabte 28. Els padrins visiten la Reserva

Visita guiada a la Reserva natural i els seus voltants. A càrrec de l'equip d'educació i interpretació ambiental.
Destinataris: adreçada especialment a la gent de la tercera edat
Lloc: Lloc de trobada pendent de concretar
Horari: de 09:30 a 13:00


Abril
Dissabte 25. Vine al Contapapallones
Participa en el cens de papallones diürnes i descobreix tot el que ens poden ensenyar.
A càrrec de l'equip d'educació i interpretació ambiental i naturalistes.
Destinataris: públic en general
Lloc: Lloc de trobada a concretar
Horari: de 10:00 a 13:30

Maig
Divendres 15, dissabte 16 i diumenger 17. Com hem de fotografiar la natura?
Curset de fotografia de natura (20 hores). A càrres de Sebastià Torrens, fotògraf de natura
.
Destinataris: aficionats i aficionades a la fotografia
Lloc: Fundació Torrens, sala núm. 2 (c/ Hostal, 13, Alcúdia)
Horari: divendres de 18:00 a 21:30, dissabte matí i horabaixa, i diumenge al matí.



FONT: ESPAIS DE NATURA BALEAR

Activitats al Parc Natural de s'Albufera des Grau: PRIMAVERA - ESTIU 2009

Parc Natural de s'Albufera des Grau
Totes les activitats són gratuïtes. Cal inscriure-s'hi prèviament. Per a inscripcions i informació sobre qualsevol activitat contactau amb el Parc Natural de s'Albufera des Grau al telèfon 609 60 12 49 (de dilluns a divendres de 08:00 h. a 15:00 h.).

Abril
Dissabte 25. Taller de plantes medicinals virtuts i aplicacions II
Després d'un petit itinerari per conèixer les propietats terapèutiques i els usos d'algunes plantes que trobam al Parc natural, els participants en el taller elaboraran un remei natural. A càrrec de Marc Moll Marquès, etnobotànic.
Destinataris: públic en general i familiar
Lloc: Centre de Recepció Rodríguez Femenias
Horari: de 10:00 a 13:00

Maig
Dissabte 9. Agricultura i ramaderia ecològica: Visita al lloc de Tudurnell de Dalt
Visitarem un lloc on actualment es fan pràctiques d'agricultura i ramaderia ecològica, i serà el pagès el que explicarà com les duu a terme. A càrrec de Pau Oliver, pagès del lloc.
Destinataris: públic en general i familiar
Lloc: aparcament del Col·legi Públic Tramuntana
Horari: de 10:00 a 13:00


Juny
Dissabte 13. Contacontes al Parc Natural
Matí de contes al Parc Natural: contes per fillets i filletes sobre els animals i ls plantes que viuen al Parc Natural. A càrrec de l'Associació de Rondallaires i contacontes de Menorca (ARC).
Destinataris: públic en general i familiar
Lloc:
aparcament de la platja des Grau
Horari: a les 11:00


Juliol
Divendres 10. Migració primaveral d'ocells de l'illa d'en Colom: 2 anys d'estudi (2007-2008)
Explicació de les feines que es duen a terme al Parc sobre la migració primaveral d'ocells. a càrrec del tècnic de la SOM (Societat Ornitològica de Menorca)
Destinataris: naturalistes i ornitòlegs
Lloc:
Centre de Recepció Rodríguez Femenias
Horari: de 19:00 a 20:30

Setembre
Dissabte 12. Les fustes del Parc Natural
Les espècies forestals del Parc natural i les seves utilitats etnològiques. A càrrec d'un membre de l'Institut
Menorquí d'Estudis
Destinataris:
públic en general i familiar
Lloc:
Centre de Recepció Rodríguez Femenias
Horari: de 10:00 a 13:00

Dissabte 26. El far de Favàritx
Visita guiada a l'interior del Far de favàritx. A càrrec de Sebastià Pons, faroner de Favàritx.

Destinataris:
públic en general i familiar
Lloc:
aparcament del Col·legi Públic Tramuntana
Horari: de 10:00 a 13:00


FONT: ESPAIS DE NATURA BALEAR


Activitats als Parc Natural de s'Albufera de Mallorca: PRIMAVERA - ESTIU 2009

Parc Natural de s'Albufera de Mallorca
Totes les activitats són gratuïtes. Cal inscriure-s'hi prèviament. Per a inscripcions i informació sobre qualsevol activitat contactau amb el Parc Natural de s'Albufera al telèfon 971 89 22 50 (de dilluns a divendres de 9:00 h. a 15:00 h.).

Març
Dissabte 21. L'home i l'aigua a s'Albufera. Síquies, ponts, canals i plenes.
Recorregut per conèixer la relació històrica de les persones amb l'aigua a s'Albufera i visita als elements hidràulics més significatius. A càrrec de l'equip d'educació i interpretació ambiental
Celebració del Dia Mundial de l'Aigua
Destinataris: públic en general
Lloc: Centre de Recepció de Sa Roca
Horari: de 10:00 a 14:00

Abril

Dissabte 18. El bestiar, les pastures i la gestió de s'Albufera
Visita guiada per conèixer la importància i els beneficis del bestiar en una zona humida protegida com s'Albufera. A càrrec de Miquel Cantallopc, ramader del Parc.
Destinataris: famílies amb nins i nines
Lloc: Centre de Recepció de Sa Roca
Horari: de 10:00 a 13:00


Maig
Dissabte 9. Investigam la posidònia
La posidònia viu al fons de la mar, però per què arriba a les platges? Què hi fa? On acaba? Investigarem coses curioses sobre aquesta planta. A càrrec de l'equip d'educació i interpretació ambiental.
Destinataris: infants i joves de 5 a 15 anys
Lloc: Platja des Comú
Horari: de 10:00 a 13:30


Dissabte 23. Construïm animals amb materials reciclats
Activitat per aprendre a aprofitar els residus i convertir-los en juguetes i altres objectes divertits. A càrrec de l'equip d'educació i interpretació ambiental.
Celebració del Dia Mundial dels Parcs
Destinataris: infants i joves de 5 a 15 anys
Lloc: Centre de Recepció de Sa Roca
Horari: de 10:00 a 13:30

Les orquídies de s'Albufera
Visita guiada per especialistes a la què es descobrirà la biodiversitat de s'Albufera i, en especial, les seves orquídies.
Celebració del Dia Mundial dels Parcs
Destinataris: públic en general
Lloc: Centre de Recepció de Sa Roca
Horari: de 10:00 a 13:30


Juny
Dissabte 6. 21 anys fotografiant d'Albufera
Repàs d'una selecció d'imatges que l'autor ha anat fent a s'Albufera al llarg de la seva carrera. A càrrec de Sebastià Torrens, fotògraf de natura.
Celebració del Dia Mundial del Medi Ambient
Destinataris: públic en general
Lloc: Centre de Recepció de Sa Roca
Horari: a les 10:00


Setembre
Dissabte 19. Fotografia de la natura. La llum i el paisatge
Trucs i tècniques per fotografiar el litoral i el paisatge dunar. A càrrec de Miquel Àngel Dora, fotògraf de natura.

Destinataris: públic en general
Lloc: Platja des Comú
Horari: de 08:00 a 11:00


FONT: ESPAIS DE NATURA BALEAR

Teatre: La vida extraordinaria d'Angeleta Bonnin

La Vida extraordinaria d'Angeleta Bonnin (Iguana Teatre, Teatre de la Sargantana).

Tres actors representen utilitzant tècniques molt diverses, des del teatre d’objectes a la màscara, el musical i la rondalla tradicional, la vida d’Angeleta Bonnin.

La història d’Angeleta comença quan tenia tres mesos i va caure de l’avioneta on viatjava pel Polo Sud amb els seus pares, dos científics aventurers. Allà, va ser adoptada per una família de pingüins. En complir deu anys Angeleta, assabentada de l’existència dels seus pares humans, surt a la seva recerca per a demanar-los que l’ajudin a donar a conèixer la situació extrema del Pol Sud que s’està desgelant degut a l’efecte hivernacle.
Emparada per les seves amigues, les gavines,vola cap al nord, a la gran ciutat, on descobreix que els seus pares han estat raptats per un multimilionari trastornat que projecta un gran complex hoteler a l’Àrtic. Gràcies a la seva intel·ligència i a la col·laboració d’un pingüí germà del seu pare adoptiu que fuig del zoològic, Angeleta aconsegueix, després de moltes vicissituds, rescatar els seus pares, començant així la tasca d’intentar convèncer la gent de la necessitat de cuitar l’entorn per no dificultar l’existència a les generacions futures.

Durant aquests propers dies es duran a terme a les nostres illes sessions especials per a a escolars d'aquesta obra:

MANACOR, 27 de març de 2009
Teatre Municipal
10:00 h.

ES MERCADAL (MENORCA), 31 de març de 2009
Sala Multifuncional
11: 00 h.

EIVISSA, 3 d'abril de 2009
Ca'n Ventosa
11:30 h.

FORMENTERA, 4 d'abril de 2009
Sala Municipal de Cultura
12:00 h.

PALMA, 6 d'abril de 2009
Teatre del Mar
10:00 h.

LLOSETA, 8 d'abril de 2009
Teatre Municipal
11:00 h.