Ratings and Recommendations by outbrain

11/9/08

Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible



Arriba la Setmana Europea de la Mobilitat 2008!

Del 16 al 22 de Setembre es celebra la setena edició d'aquesta celebració, es tracta de una invitació a tots els ciutadans a prendre part d'un gran nombre d'activitats dedicades a la promoció de la mobilitat sostenible.

Avui dia a Europa l'augment de l'ús de combustibles fòssils per a generar energia combinat amb l'augment del trànsit a les carreteres contribueix a la pol·lució de l'aire a les ciutats, que a la llarga, pot repercutir en la salut dels ciutadans.

Partint d'aquesta idea el lema d'enguany és: "Aire net per a tots i totes" i anima a les ciutats a emprendre accions per millorar la qualitat de l'aire a nivell local, i a la vegada intentar canviar els hàbits de les persones per tallar les emissions de CO2.

Aquest any, s'anima a les entitats que hi participin a incidir en la relació entre mobilitat i qualitat de l'aire i a posar en marxa iniciatives permanents en el sector del transport per tal de reduir les emissions nocives - com zones d'emissions restringides o pàrquings als afores de les ciutats amb servei d'autobus incorporat per acostar els ciutadans als centres sense cotxes.

Si voleu estar al dia de les activitats i iniciatives que es duen a terme arreu del món podeu accedir a la següent web: European Mobility Week

A nivell estatal també podem trobar informació detallada sobre les actuacions al País Basc i les actuacions a Catalunya.

A més, la Direcció General de l'Oficina del Canvi Climàtic de les Illes Balears ens aporta algunes idees de mobilitat sostenible que podem aplicar al nostre dia a dia per reduir les nostres emissions de CO2 a l'atmosfera.

Tots hi podem posar de la nostra part per a tenir un aire net!



Calculadores que funcionen amb aigua?



Sembla que a la fi s’ha solucionat el problema energètic. Hi ha venedors a la web que anuncien una calculadora que obté l’energia de l’aigua del grifó. N’hi ha que pensen que a la fi s’ha comercialitzat un aparell que funciona amb un d’aquests motors “màgics” o “d’energia zero” i que han aconseguit escapolir-se dels temibles “homes de negre”.

Naturalment es tracta de publicitat errònia. A la pàgina web del fabricant s’aclareix que funcionen amb una bateria normal de zinc i que l’aigua només fa d’electròlit, talment com les bateries antigues de cotxe, que necessitaven aigua de tant en tant. Ningú ha anunciat mai un cotxo que arranca amb aigua Quan la bateria de la calculadora s’acaba la màquina torna inservible. La idea no sembla gaire ecològica des de cap punt de vista.

10/9/08

I Jornada d'intercanvi d'experiències i reflexions sobre Educació Ambiental



SBEA

Jornada d'intercanvi d'experiències i reflexions sobre Educació Ambiental
Ca'n Campaner, 18 de Setembre de 2008


Objectius: L’educació ambiental és una disciplina professional en constant evolució que s’adapta als canvis de la societat a la qual va dirigida. A més els avanços en les noves tecnologies, han permès arribar a un públic més nombrós i amb noves inquietuds.
La jornada que ens ocupa pretén oferir un espai d’intercanvi d’experiències i d’anàlisi per definir en quina situació es troba actualment el camp de l’educació ambiental a les Illes Balears.

Destinataris
Professionals del camp de l’educació ambiental (educadors, tècnics), gestors d’equipaments d’educació ambiental, entitats d’educació ambiental.

Programa


9’00: Inscripció i entrega de material.
9’15 - 9’40: Presentació de l'SBEA. A càrrec de la presidenta Maria Magdalena Cortés.
9’40 - 10’00: Presentació de la Federació d’Entitats d’Educació Ambiental (FEEA), a càrrec de MªAngels Ferragut.

10’00 - 11’00: Intercanvi d’experiències novedoses.
  • Mapa Emocional d'Artà, Margalida Morell.

  • Compra Pública Ètica i projecte Ciutat Justa, Cati Pons.

  • Xarxa Local de Defensa Forestal, Toni Llabrés.

  • Organització d'actes i activitats d'EA en dies assenyalats, Caterina Amengual.

  • Activitats de sensibilització a la finca pública de Galatzó, Toni Aquareles.

  • Torn obert de paraules.

11’15: Berenar de comerç just.

11’45 - 13’30: Taula rodona: Reflexions sobre el què ha canviat i el què es manté en el fer diari de l'EA en els darrers 15 anys.
  • Miquel Angel Ballester (GOB)

  • Fidela Sánchez (Camps d’aprenentatge)

  • Mica Roig (Estudi 6)

  • Manel Font (Amics de la Terra)

  • Torn de paraules

13’30: Clausura de l’acte, a càrrec de la Direcció General de Caça, Protecció d’Espècies i Educació Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears.

14’00: Dinar (fora de programa).

Horari de 9h a 14h
Inscripció gratuïta
Confirmar assistència a la jornada i al dinar abans del 12 de setembre al mail:
tllabres@gmail.com



9/9/08

L'aigua en joc: Documental TV3

Programa: L'aigua en joc
Idioma: Català
Producció: TVC, Mercuri SGP
Any de producció: 2008
Àmbit: Ciències naturals, Tutoria, Ciències socials, Àrea Biologia, Tutoria, Ciències de la terra i del medi ambient, Coneixement del medi: social i cultural, Ciències socials, Coneixement del medi: natural, Ciències de la naturalesa text complet


Edu3.cat




"L'aigua en joc" és un programa documental centrat en la qüestió de l'aigua a Catalunya. El programa, presentat per Tomàs Molina, s'ha gravat en diferents localitzacions de tot Catalunya i ha tingut la participació d'un bon nombre d'especialistes i testimonis que aporten el seu punt de vista sobre el problema de l'aigua i dels seus usos al nostre país.

Malgrat que el programa estigui centrat en l'àmbit català, a les Balears, compartim les condicions climàtiques d'aquest territori i molta informació que ens aporta aquest documental pot ser aplicable a la nostra pròpia realitat.

8/9/08

Anar amb bici a l'escola


Amb bici a l'escola es una campanya educativa per a les escoles espanyoles que pretén fomentar l'ús de la bicicleta com a transport per anar a l'escola. La iniciativa és promoguda per ConBici i la Federació Europea de Ciclisme i pretén protegir el medi ambient, millorar la mobiltat urbana, i aconseguir un major domini en l'ús de la bicicleta entre els infants mitjançant tres unitats didàctiques.

El projecte va adreçat a la comunitat escolar implicada en els tres cicles de primària: alumnes, famílies i docents. Proposa la creació de Camins escolars i convoquen una bicicletada escolar el dia 11 de novembre. Per participar en la iniciativa, només cla descarregar els materials que hi ha a la seva pàgina web
  • Una calculadora de diòxid de carboni
  • Guia amb consells per triar la bicicleta adequada
  • Una pel·lícula
  • Jocs on-line
  • Material promocional de la campanya per utilitzar en camisetes, enganxines...
A les Balears, de moment no hi ha cap escola adscrita a la Campanya.