Ratings and Recommendations by outbrain

8/6/10

Article interessant sobre educació del consum



El CRP (Centre de Recursos Pedagògics) del Tarragonès coordina, entre altres activitats, la revista TABULA (pissarra de cera en la qual els escolars de l'antiga Roma escrivien amb un punxó).

Al seu núm. 5 hi ha un article que porta per títol La presa de decisions en educació del consum que il-lustra una pràctica metodològica realitzada per professorat assistent al primer curs d'iniciació al programa Escoles Verdes (curs 2009-10).

El trobareu navegant pel sumari de la revista.

FONT: Pràctiques d'educació ambiental i sostenibilitat

7/6/10

Animals i lletres una conjunció molt avinent!


Bemboszoo és una divertida aplicació flash que parteix d’un abecedari, les lletres del qual formen noms animats d’animals que a la vegada es transformen en la imatge del propi animal. Una bona idea molt aplicable a l’escola: jugar amb les lletres d’un nom i representar-lo amb les mateixes.

Programes educatius del CENEAM per a centres escolars, preferència per a inscripcions anteriors al 30 de juny de 2010

El CENEAM ofereix a tots els centres educatius d'Espanya la possibilitat de participar de forma gratuïta en els seus programes educatius. La finalitat d'aquests programes és apropar a l'alumnat destinatari el concepte d'ús racional dels recursos naturals mitjançant diverses activitats tan d'exterior como a d'interior.

Amb aquesta intenció el CENEAM compta amb un equip d'educadors amb anys d'experiència en activitats educatives, dinàmiques de grups i activitats pràctiques (tallers didàctics), i amb un entorn natural excepcional en el que ha estat possible compaginar l'aprofitament d'un recurs natural importantíssim, com és la fusta, amb la preservació de les seves qualitats naturals.

PROGRAMES:

1. "L'ÚS SOSTENIBLE DELS RECURSOS NATURALS", per a quart Curs de Secundària Obligatòria, Batxillerat i Cicles Formatius
En aquest programa es recorre una senda per l'entorn del CENEAM i després els duu terme un joc de simulació en el que distints personatges vinculats a aquest entorn debatran la conveniència o no de que es construeixi un complex residencial i d'oci a la zona.
L'activitat dura una jornada.

2. "MILLOREM EL NOSTRE ENTORN", per a Batxillerat, Escoles Taller, Garantia Social, Cicles Formatius
Durant dos dies els destinataris d'aquest curs tindran la oportunitat de conèixer a fons l'entorn de Valsaín i gaudiran de la possibilitat de participar en un projecte d'intervenció en un entorn natural: recuperació d'espais degradats, plantació d'espècies autòctones, recuperació d'una senda divulgativa...
L'allotjament és gratuït a les instal·lacions de CENEAM.


Com participar

  • Per a participar a qualsevol d'aquests dos programes s'ha de complimentar la fitxa d'inscripció disponible al futlletí enllaçat més abaix i enviar-la al CENEAM. Programas Educativos. Paseo José Mª Ruíz Dana, s/nº - 40109 Valsaín (Segovia).
  • Tindran preferència les inscripcions rebudes abans del 30 de juny de 2010.
  • Els professors/as que desitgin participar en els programes seran convocats a una reunió preparatòria de l'activitat. Aquesta reunió serà obligatòria per a aquells professors que participen per primera vegada i per als que duen més de dos anys sense participar.
  • Els centres participants hauran de pagar el transport i la manutenció el dia de la visita amb els seus alumnes.
  • El CENEAM proporcionarà allotjament quan sigui necessari.
FONT: Carpeta informativa del CENEAM - Junio 2010