Ratings and Recommendations by outbrain

19/8/10

Glossari de mobilitat sostenible (en castellà)


El concepte mobilitat sostenible cada vegada ens és més familiar, també augmenten les notícies i publicacions fent referència al model de mobilitat al qual volem arribar. Cada vegada utilitzem més vocabulari referent a la mobilitat en el nostre dia a dia i, sovint amb un ús poc definit o confós.

Per tal de facilitar la tasca de fomentar la mobilitat sostenible, segura, saludable, equitativa i econòmica per als desplaçaments quotidians, enllacem aquest Glosario de movilidad sostenible elaborat per l'Instituto Sindical de Trabajo y Salud. Es tracta d'un diccionari que recull de la terminologia més habitual utilitzada en matèria de mobilitat.

18/8/10

Parc Natural de Mondragó: Xerrada informativa sobre els grumers, pot ser ben interessant!


Lloc de l'activitat: Oficines del Parc, Can Crestall, Carrer Can Llaneres, 8. Santanyí.
Horari de l'activitat: a les 20:00 h
Destinataris: Per a tots els públics.
Per a més informació: 971642067
No cal inscripció prèvia
Activitat gratuïta

El proper dimecres 25 d'agost, un representant del Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino realitzarà una xerrada informativa sobre les meduses, les espècies presents a les nostres costes, com actuar davant elles, etc., així com per a informar de la possibilitat de col·laborar fent-se observador de meduses.
Aquesta xerrada es troba emmarcada en una campanya del Ministerio sobre la creació d'una xarxa d'observadors per a recollir dades sobre la presència de meduses: Campaña Medusas.

De moment, per a més informació sobre els grumers que us podeu trobar a la Mediterrània, consulteu aquestes Fitxes d'identificació de meduses del Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino.



17/8/10

Perseides Time-Lapse: Under the Milky Way in Joshua Tree National Park

Pels que no vareu poder veure l'espectacle de les Perseides en tot el seu esplendor. Aquí teniu una obra força interessant de Henry Jun Wah Lee, sota el títol ‘Joshua Tree under the milky way‘ les imatges són del parc nacional Joshua Tree entre els dies 12 i 15 d'agost.

Joshua Tree Under the Milky Way from Henry Jun Wah Lee on Vimeo.



Under the Milky Way in Joshua Tree National Park

FONT: EcoPlaneta Mangas Verdes

16/8/10

Hem de comprar nous electrodomèstics? Eurotopten ens ajudar a triar els aparells més eficients



Eurotopten és una eina de consulta online que ajudar els consumidors a conèixer quins són els equipaments amb menor consum energètic del mercat espanyol. També permet comparar preus i consums entre diferents models. Tot això ens permet entendre com influeixen les nostres decisions de compra sobre el consum d'energia i el canvi climàtic.
Aquest projecte està en marxa des de 2009 finançat pel Programa Energia Intel·ligent per a tota Europa (IEE), sota el projecte Euro-Topten Plus, que reuneix 20 socis de 16 països fins desembre de 2011. Topten aspira a convertir-se en una xarxa internacional per a la promoció dels equips de consum d'alta eficiència energètica.

És un recurs rigorós, independent de fabricants i distribuidors comercials i transparent, de fet podeu consultar online el mètode de selecció per tipologia de producte:
Per a rentadores
Per a congeladors
Per a geleres
Per a aires condicionats
Per a rentaplats
Per a televisors

A Espanya, el projecte Topten el promou i desenvolupa WWF España amb la intenció de contribuir i promoure l'estalvi i l'eficiència energètica en els consumidors finals, augmentar el coneixement i la sensibilització dels ciutadans i els grans agents consumidors sobre l'enorme potencial d'estalvi energètic i econòmic que ofereixen els equipaments de baix consum, i fomentar la presència en el mercat d'aquests aparells més respectuosos amb el clima.

Us recomanem el nou portal del canvi climàtic del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

Es tracta d'una web de gran utilitat per aclarir conceptes, consultar dades o prendre mesures.

També inclou pàgines interactives pel càlcul d'emissions i altres utilitats pràctiques a la llar o a l'aula (a partir de ESO).