Ratings and Recommendations by outbrain

30/1/09

Publicació de l'esborrany de l'Estratègia Espanyola de Mobilitat Sostenible


El Ministerio de Medio Ambiente y Medi Rural y Marino ha publicat l'esborrany de l'Estratègia Espanyola de Mobilitat Sostenible per tal de sometre'l a participació pública.

Planteja propostes d'actuació que podran ser aplicades per administracions, empreses, institucions i ciutadania per propociar un canvi del model actual de mobilitat, fent-lo més eficient i sostenible.
El Govern pretén crear un marc estratègic que reculli directrius i mesures en les àrees prioritàries d'actuació l'aplicació de les quals permeti avançar cap a un model de mobilitat sostenible.
El termini per enviar comentaris a l'Estratègia (estrategiamovilidadsostenible@mma.es) s'acaba el 7 de febrer de 2009.

Aquí pots consultar l'esborrany de l'Estratègia Espanyola de Mobilitat Sostenible.



28/1/09

Article: Els residus en el laboratori de secundària

La revista Ciències: Revista del Professorat de Ciències d'Infantil, Primària i Secundària, en el seu darrer número 11 de Desembre de 2008 i gener de 2009, ha publicat l'article:

Els residus al laboratori de secundària. Miquel Erra.

L'article ens explica com curs rere curs als laboratoris que dels instituts, hi podem trobar acumulats una gran quantitat de reactius tòxics que esdevenen un risc per a la nostra salut. Els residus generats per aquests productes necessiten un tractament especial que es narra a l'article, així com altres possibilitats de treball minimitzant els residus.

Cuaderno de Pedagogía: Especial Educación del Consumo y


La revista Cuadernos de Pedagogía ha publicat en el seu darrer número 383 de Novembre de 2008, un especial Tema del mes Educación del Consumo : Dins aquest especial hi podeu trobar els següents articles:

- Educació per al consum
- Propostes per a arribar al currículum
- Article: La Xarxa Europea E-Cons per al Consum Responsable / Xarxa E-cons
- El paper de les ONG
- Article: El concurs Consumópolis / Concurs Consumópolis
- Col·lectius especials: per un consum responsable i autònom
- El menjar com a acte social
- Per saber-ne més

Cicle d'exposicions: El bosc, molt més que fusta

El bosc, molt més que fusta

Exposició al Museu d'Història de Manacor del Programa de Medi Ambient de la Fundació "la Caixa" presenta els boscos com els ecosistemes terrestres amb major biodiversitat del món. Tenen funcions ecològiques, com ara la regulació de l'oxigen a l'atmosfera o del cicle de l'aigua, que són bàsiques per l'equilibri natural del planeta. A la vegada, els boscos són font de diversos recursos econòmics que proporcionen riquesa i desenvolupament per les poblacions de tot el món. Així doncs, la conservació dels boscos esdevé un repte de fonamental importància.

L'exposició parteix de la idea de que és possible explotar un bosc sense afectar la seva conservació, és a dir, de forma sostenible. Per fer-ho, és fonamental tenir un bon coneixement d'aquest ecosistema i dels seus components.

A grans trets, l'exposició té 4 àmbits conceptuals:Com funciona el bosc, L'Arbre,Boscos d'Espanya, Els Boscos i l'Ésser humà.

Col.laboradors
Col·labora Ajuntament de Manacor.

Horari
De dilluns a dissabtes de 10 a 14 i de 17 a 19:30. diumenges de 10:30 a 13 h. Dimarts, tancat
Visites Escolars:previa cita
Tlf Escoles:971 84 30 65

Preu
Activitat gratuïta

Del 29/01/2009 al 22/03/2009
Lloc: Museu d'Història de Manacor-Torre dels Enagistes
Adreça: Cra. de Cales de Mallorca km,1.5
Localitat: MANACOR (ILLES BALEARS)
Tipus de públic: Públic General
Tipus d'activitat: Exposició

Per a més informació

Seminari d'Agricultura i Medi Ambient organitzat pel GOB Menorca

Aquest dissabte, dia 31 de gener, s'inicia al Molí del Rei (Menorca) el Seminari d'Agricultura i Medi Ambient organitzat pel GOB Menorca, que oferirà experiències que poden ajudar a la viabilitat del sector agrari i a l'enteniment amb els aspectes ambientals.

Aquest cap de setmana es comptarà amb la presència de Jordi Sargatal, Director de l'Àrea de Territori i Paisatge de l'Obra Social de Caixa Catalunya i de Joan Coll, propietari del restaurant Es Ginebró, d'Inca.

El seminari consta de tres jornades. La primera és aquest dissabte i les següents els dies 7 i 14 de febrer. Es compta amb el suport de Fundación Biodiversitat, la Conselleria de Medi Ambient del Govern Balear i el Consell Insular de Menorca.

Per a més informació i inscripcions.