Ratings and Recommendations by outbrain

19/1/09

Stop CO2 Euskadi

Iniciativa promoguda per la "Oficina Vasca de Cambio Climático" que uneix l'àmbit públic, el sector privat i a la ciutadania del País Basc amb l'objectiu de reduir les emissions de diòxid de carboni (CO2) a l'atmosfera.

Es tracta d'un portal web que ofereix informació sobre el canvi climàtic a totes les entitats associades, així com propostes d'actuació per a reduir les emissions. Tots els seus continguts estan en euskera i en castellà, s'hi inclouen: notícies,calculadores d'emissions específiques per a cada tipus d'entitat, bones pràctiques, un consell diari, documents informatius, agenda d'activitats...

Identificador d'ocells

Una primera passa per acostar-nos al móns dels ocells és, naturalment, reconèixer les aus i aprendre a identificar-les. Les nostres eines seran sempre uns prismàtics i un quadern amb llapis per prendre notes. Depenent d'on vivim només sortint de casa tendrem l'objecte d'estudi més o menys aprop, però anar a un parc o jardí ja és un bon començament.

Podem anotar les característiques dels ocells que anem veient i consultar aquesta eina que publica la RSPB . Es tracta d'una guia d'identificació d'ocells virtual que podem consultar, o bé a través del telèfon mòbil, o a través de l'ordinador. El fet que estigui en anglès no suposa un problema perquè ens aporta il·lustracions força clares per entendre amb facilitat el que ens vol dir. A més, encara que la guia es centri en els ocells del Regne Unit, la majoria d'ocells que hi apareixen també són presents en el nostre àmbit.

Per trobar l'ocell que hem vist només ens caldrà definir a la guia les següents característiques:
On l'hem vist?
De quina mida és?
De quin color té les plomes?
Quina forma té el seu bec?
I altres detalls que ens semblin importants...

Una vegada localitzem l'ocell, a més de la descripció hi trobarem també un arxiu d'àudio amb el seu cant, informació sobre el que mengen, vídeos i molta més informació útil. Què esperem doncs per conèixer una mica més els ocells que sobrevolen els nostres caps?