Ratings and Recommendations by outbrain

17/10/08

Consultori sobre bolets (GOB Menorca)


Ara que comença la temporada de bolets, el GOB Menorca ha inaugura un consultori sobre bolets a la web. Qualsevol pregunta o consulta sobre bolets es pot plantejar a aquesta pàgina web, fins i tot es pot adjuntar una foto de l'exemplar trobat.

La consulta s'envia automàticament als experts en micologia, voluntaris del GOB, que l'analitzaran i la respondran per correu electrònic.

A més, si us plantegeu anar a cercar bolets amb els vostres infants, al CREAib hi trobareu en préstec el següent llibre:

La meva primera guia de bolets /[direcció editorial: Lara Toro]. Barcelona : La Galera, 2007.

Llibre que pot ser molt útil en aquesta època de l'any, a més amb la garantia d'estar elaborat amb l'assessorament de la Societat Catalana de Micologia. Conté catorze fitxes dels bolets més comuns, un decàleg del boletaire, consells per anar pel bosc, mites i llegendes relacionades amb els bolets i altres curiositats. Les fotografies i il·lustracions ens són bastant útils per a reconèixer els diferents bolets.

Concurs de presentacions multimèdia realitzades por alumnat d'Ensenyament Secundari

Bases del "Concurs de presentacions multimèdia realitzades por alumnat d'Ensenyament Secundari" dins del Projecte "A ver la Ciencia te lo explica"

Objectiu: Estimular l'alumnat espanyol a utilitzar explicacions científiques per als successos relacionats amb el Medi Ambient biològic i geològic.

Participants : Alumnes d'Ensenyament Secundari (ESO, batxillerat, FP) de forma individual o en grups d'alumnes, en aquest cas un actuarà com a representant del grup a tots els efectes de comunicacions i entrega de premis. Per a participar és obligatori emplenar el formulari d'inscripció

Cómo es participa:

Pujant al lloc corresponent, a la pàgina del Projecte "A ver: la ciencia te lo explica"(podeu entrar a la pàgina com a convidats) , una presentació en vídeo, format flash o en PowerPoint, que compleixi les següents condicions:

1.- Aquesta presentació tractarà, obligatòriament, el tema del Projecte: "A ver: la ciencia te lo explica". És a dir, que ha de ser la resposta a una pregunta sobre qualque aspecte ambiental, geològic o biològico. Tenint en compte que aquest projecte forma part de les actuacions relacionades amb l' "Any Internacional del Planeta Terra".

2.- El títol del treball serà obligatòriament la pregunta a la que es dóna resposta al document. Una sèrie de preguntes que poden ser utilitzades apareixen a la pàgina del projecte.

3.- Si aparecen personas explicando contenidos o realizando experimentos, estas deberán ser alumnado de ambos sexos, a ser posible y preferentemente, los propios autores.

4.- Les imatges, textos i música utilitzades han de ser originals o en tot cas, imatges lliures de drets. Són responsables del compliment d'aquesta norma els autors.

Premis:

1.- S'entregaran com a mínim els següents:
  • Una consola portàtil Nintendo DS
  • Una càmera fotogràfica digital compacta de primera marca
  • Tres reproductors de so Ipod Nano

2.- Si la qualitat dels treballs ho mereix, el jurat està autoritzat a augmentar el nombre de premis anteriors per tal que tots els treballs de vertadera qualitat rebin premi, sense esperar necessàriament al final del termini.

3. El jurat està format per membres de l'associació INVESTEA formada per professorat i no es farà pública la seva composició fins al final del termini (28 desembre 2008). Les seves decisions serán inapel·lables.

4.- Els treballs de major qualitat que es vagin rebent s'aniran publicant a la pàgina del projecte.

Terminis: El termini finalitza el dia 28 de desembre, a les 15.00 hores, a les que es tancarà la bústia d'admissió de la pàgina web del concurs.

14/10/08

Novetats del CREAib





Us presentem les darreres publicacions adquirides al CREAib:

NOVETATS CREAib (Octubre 2008)

Setmana de la Ciència al Paratge Natural de la Serra de Tramuntana



El proper 17 d'octubre de 2008 de 19:00 a 21:00 h., David García, membre del SECEMU (Societat Espanyola de Conservació de rates-pinyades), ens descobrirà als assistents aquests mamífers, com són, quina és la seva alimentació, el medi on viuen i a quines dificultats s'enfronten.

Aquesta activitat estarà acompanyada per una projecció d'imatges i una sortida de camp per l'entorn del Santuari de Lluc.

És una activitat adreçada a tots els públics i cal inscriure's amb antelació al Centre d'Informació i reserves de la Serra de Tramuntana a aquest telèfon: 971 51 70 74 (màxim de 25 persones).

Santuari de Lluc (Sala Bartomeu Ferrà), 07316 (Escorca) - Mallorca