Ratings and Recommendations by outbrain

19/10/12

Què diuen el llibres del CREAib... passejant per la natura!


Ja hem entrat en la tardor i poc a poc han començat a baixar les temperatures, és un bon moment per visitar les nostres muntanyes i els espais naturals i així gaudir dels paisatges que ens ofereixen.

El CREAib posa a la vostra disposició diversos llibres que us poden descobrir noves rutes, el llocs més espectaculars, els camins que heu de seguir... i d’aquesta manera gaudir al màxim de la natura i d’una manera segura.

La Serra de Tramuntana, s’Albufera d’es Grau o la de Mallorca, ses Salines d’Eivissa i Formentera, Cabrera ... desenes de rutes per descobrir les illes.
Aquí tens un tast de tot el que pots trobar al Centre de Recursos d’Educació Ambiental de les Illes Balears, sols uns tast, ja que podràs encontrar molt més si visites les seues instal·lacions.



Camins i paisatges: Itineraris cultural per l’illa de Mallorca / Gaspar Valero i Marti. Palma: R i J. J. De Olañeta, 2001. 2a. ed.

“És una relació de passejades per l’illa de Mallorca on la persona i la natura es donen la mà, plantejades amb la clara perspectiva de viure el paisatge natural i valorar i analitzar l’empremta humana que s’integra dins la mateixa natura”. En ell trobareu rutes per la Trapa, el Puig de Galatzó, l’Avenc de son pou, els camins de Castelló i del ost, la Canaleta de Massanella, la Costera i el Torrent de Pareis.

Parc nacional marítim i terrestre de l’arxipèlag de Cabrera: Guia de passeig / Miquel Frontera, Jorge Moreno, Pere Ribas ... [et al.]. [s.l.]: Promomallorca, DL 2009.

“La perspectiva d’acostar-se a Cabrera lentament, mirant, primer, el seu perfil llunyà, navegant, després, entre la filada d’illots, deixant per a més endavant, tal vegada, l’arribada al port per resseguir la costa estellada de l’illa, constitueix, sens dubte, el seu primer atractiu”. Però hi ha molt més, aquest llibre et descobrira rutes , et contarà històries i et descriure el medi natural d’aquesta illa espectacular.

El Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera: El tresor ecológic de les Pitiüses. Eivissa: Genial Edicions Culturals. Grup d’Estudis de la Naturalesa (GEN-GOB Eivissa), 2003.

“Ses salines [...] representen alguna cosa més que un espai natural. Són part de la nostra identitat com a ciutadans de les Pitiüses. No hi ha hagut cap mai generació d’eivissencs i formenterers per a la qual aquest indret fos una cosa marginal o oblidada”. Un parc que uneix les dos illes, descobreix a aquesta publicació la seua geografia, la indústria de la sal, l’avifauna, la vegetació o la història de les reivindicacions per fer de ses Salines un espai protegit.

Vols més?

  • Descobrim Tramuntana: guia d’excursionisme i d’interpretació del medi. Lluis Vallcaneras. [Palma]: Gorg Blau, 2002
  • La Gran aventura: colección rutas naturales de las Islas Baleares. [Barcelona]: El Dia del Mundo, DL 1995
  • Rutas Naturales de las Islas Baleares. [Palma]: Conselleria de Turisme del govern Balear DL 1995.
  • Llegendes de Mallorca / Caterina Valriu. [s.l.]: Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2009.


Gaudeix de la muntanya però respecta-la!