Ratings and Recommendations by outbrain

3/12/10

Novetats al CREAib: Kits educatius

Al CREAib hem adquirit una sèrie de kits per a l'educació ambiental que s'ofereixen en préstec a centres educatius, entitats i educadors ambientals. El préstec és d'una setmana i es pot renovar en cas que sigui necessari:


Renewable energy Kit: Un recurs dissenyat per entendre la generació d'energia renovable i sostenible. Una experiència excitant per utilitzar l'energia del vent, de l'aigua i del sol. El simulador d'energies renovables es pot usar tan a interiors com a exteriors, té 4 monitors intercambiables per mostrar els diferents tipus d'energia. Una eina molt interessant per poder discutir sobre les fonts d'energia naturals. Recomanable entre per a nins entre 7 i 15 anys.



Clean water science: Un kit per a experimentar i aprendre sobre la ciència de neteja i reutilització de l'aigua bruta. Permet construir la nostra pròpia planta de filtració d'aigua i dessalinitzadora , desinfectar l'aigua amb l'energia solar i moltes coses més. Mostra els usos que podem donar als diferents tipus de filtres, tan a casa com a nivell comercial. Explica de forma entretinguda com netejar i reutilitzar l'aigua. Recomanat per a nins a partir de 8 anys.


Solar Kit: Joc per a experimentar amb l'energia solar. Inclou tota una sèrie d'elements necessaris per a construir models solars i una història de "Los 3 Profes Geniales". És un material molt útil perqués els nins s'iniciin en el coneixement de la importància de l'ús de l'energia que ens proporciona el sol. És recomanable per a nins de més de 10 anys perquè els experiments necessiten uns mínims coneixements previs de ciències.

29/11/10

Revisió del Pla d'Acció per a la Lluita contra el Canvi Climàtic


El Govern de les Illes Balears, des de la Direcció General de Canvi Climàtic i Educació Ambiental, va iniciar l'any 2008 la redacció del Pla d’Acció per a la Lluita contra el Canvi Climàtic que va ser aprovat pel Consell de Govern l’1 d’agost de 2008, i que té vigència fins al any 2012. Aquest Pla té per objectiu principal el desenvolupament de mesures per reduir les emissions de CO2 a les Illes Balears .

El Govern de les Illes Balears ha considerat oportú revisar el Pla d’Acció amb el convenciment i la necessitat de reforçar els compromisos en els àmbits local i regional.

En base a aquesta avaluació s'ha elaborat un document de Revisió del Pla d'Acció per a la Lluita contra el Canvi Climàtic que recull, entre d'altres, el grau d'implantació del Pla d'Acció i les novetats en les actuacions previstes.

En aquest sentit, s’ ha posat en marxa un Procés de Participació des d’avui, dia 29 de novembre, fins el pròxim dia 6 de gener de 2011. Pots participar a través de una sèrie de canals:

Ara és el teu moment, participa en aquest procés, analitza, afegeix o critica allò que trobis oportú. Totes les teves aportacions es tendran en compte a l’hora de redactar el document definitiu.

Pots descarregar la Revisió del Pla i el propi Pla a través dels següents enllaços:

Gràcies per participar, les teves aportacions són fonamentals.


FONT: Punt d'Informació Ambiental