Ratings and Recommendations by outbrain

7/4/09

Ciutats Sostenibles (Informe Semanal)

Informe Semanal ha realitzat un documental sobre Ciutats Sostenibles

El passat mes de desembre el Parlament Europeu va aprovar la Directiva de la UE per a promoure l'ús de l'energia procedent de fonts renovables. Viure en un edifici completament sostenible ja és possible. Ho demostra un antic palau de Brussel·les en el que treballen 100 persones lligades a empreses alternatives. El fred i la calor es regulen amb una caldera alimentada per 'pellet', petites peces de combustible elaborat amb residus forestals. Les plaques solars de sòtils i parets completen la captació d'energia que aprofita, fins i tot la produïda a l'interior de la terra.

FONT: Ecología Microsiervos

6/4/09

Climàntica: una bona iniciativa relacionada amb el canvi climàtic



Avui parlarem del Projecte d'Educació Mediambiental Climántica al que hi participen més de 150 centres educatius gallecs.

L'equip de Climàntica consta de 4 grups de treball: didàctica, edició gràfica, multimèdia i assessoria científica, que treballen coordinats mitjançant l'ús d'una plataforma col·laborativa allotjada a la intranet de la web del projecte.

Al portal de Climántica, hi podreu trobar:

- Formación: Materials i notícies dels cursos online o presencials adreçats tan a educadors com a alumnes des del Programa o relacionats amb Climántica

- Climántica TV: Vídeos de les ponències o jornades, entrevistes, documentals i cursos realitzats pel Programa.

- Clima mozo: Mitjançant l'estudi del clima, els alumnes poden anar veient de primera els efectes del canvi climàtic en el territori que els envolta. Aquest recurs explica com prendre les mesures, com construir instruments de medició casolans, relats literaris relacionats amb la climatologia...

- CLMNTK: Joc interactiu de simulació en el que els jugadors han de gestionar una ciutat molt contaminada l'any 2015 conciliant el progrés i l'economia amb el benestar social de la població intentant que el medi ambient no es vegi afectat.

- Blogs: Tots els centres que formen part del Programa poden tenir el seu propi blog a Climántica on publiquen les notícies i recursos del centre relacionades amb el programa. El programa compta amb un blog guia que recull tots els blogs del portal, una selecció de blogs internacionals i una selecció de blogs especialitzats en temes concrets

- Biblioteca: Recull d'unitats didàctiques relacionades amb les àrees del currículum de secundària dels departaments de biologia i geologia, una selecció de recursos interactius per a alumnes sobre el canvi climàtic, una selecció d'enllaços, retalls de notícies relacionades amb Climántica i el canvi climàtic...A la Biblioteca també hi trobarem productes adreçats a primària, dissenyats en un marc més lúdic i pròxim a la fantasia infantil - còmics, sèries de curts d'animació 3D, videojocs - i altres per a la ciutadania general com blogs a la web, documentals i revistes.

Cal destacar que ja estan disponibles a l'apartat Novelas de la Biblioteca les versions en gallec i castellà de "La tormenta de C", la primera novel·la de la col·lecció Cuentos Climánticos de l'escriptor Agustín Agra. Aquesta novel·la consta de 24 relats de temàtica ambiental, conduits i relacionats amb el canvi climàtic. Cadascun d'ells funciona de forma individualitzada i tots presenten un important potencial didàctic, en forma de lectures de 5 o 10 minuts sobre les que es poden obrir col·loquis i debats a classe que faciliten la introducció transversal de l'Educació Ambiental.

Els continguts estan en gallec, castellà i anglès.