Ratings and Recommendations by outbrain

13/3/10

Per unes ciutats més agradables per als que no anem en cotxe



En aquest vídeo podeu veure una de les iniciatives del col·lectiu Streetfilms, és un col·lectiu que lluita mitjançant els vídeo i els documental per arreglar “la gran errada”: la conversió a una cultura, i a unes ciutats, centrades en l'automòbil. Basant-se en el format audiovisual, han creat la sèrie “Fixing the Great Mistake” (Arreglant la gran errada).

La idea és examinar què s'ha fet malament a la primera meitat del segle XX, moment en què el cotxe va esdevenir el centre de la planificació urbanística de les nostres ciutats, i com aquelles decisions ens afecten encara actualment.

També han posat en marxa el projecte educatiu "Livable Streets education" que pretén que els nins examinin la situació de la seva ciutat i proposin canvis per tal que puguin viure la ciutat com més seva.


12/3/10

Utilitzem la bicicleta?: Baròmetre Anual de la Bicicleta

Us heu plantejat qualque vegada els avantatges de la bicicleta? En aquest documental s'explica de forma detallada perquè es pot considerar una màquina perfecte:

Per conèixer l’estat de l’ús de la bicicleta a l'estat espanyol es va es publicar el mes de gener el Baròmetre Anual de la Bicicleta. Aquest és un document molt interessant que permet conèixer l’opinió, els hàbits i els usos que els ciutadans i ciutadanes de l’Estat Espanyol fan de les bicicletes i les necessitats i demandes que hi ha en relació a aquesta.

Podeu consultar l'Informe de resultats i la Presentació de resultats

Les dades que s’obtenen són variades i prou interessants:

- 23 milions d’espanyols tenen bicicleta.

- El perfil del ciclista habitual és un home d'entre 25 i 39 anys, amb estudis i que treballa

- Quasi el 90% de la població sap anar amb bicicleta, més del 60% té bicicleta per a ús personal i el 20% l'ha utilitzat alguna vegada durant la darrera setmana.

- L’ús de la bicicleta per usos quotidians ha augmentat fins un 23, 6%.

- La inseguretat / perillositat és el principal inconvenient que s’atribueix a anar en bicicleta. També es consideren inconvenients per a la circulació de bicicletes l’excés de trànsit motoritzat i la insuficiència de carrils bici.

- Majoritàriament els ciclistes diuen respectar les normes de circulació.

- Més del 90% dels entrevistats creu que les administracions haurien de fomentar l’ús de la bicicleta.

Font: Mon Verd

11/3/10

Parla de biodiversitat!

L'objectiu de Nacions Unides era que, el 2010, s'hagués frenat l'extinció d'espècies a tot el món. Es suposa, per tant, que aquest any havia de ser, enlloc del de la biodiversitat, el de la celebració de l'èxit. Lluny de ser així, cada dia són més las espècies amenaçades i les que segueixen desapareixent dia a dia.

Moltes iniciatives que van sorgint a la web intenten cridar l'atenció sobre aquesta situació a través del debat a les xarxes socials.

La Fundación Biodiversidad, institució lligada al Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, ha posat en marxa la campanya 'Habla de biodiversidad' que, amb la intenció d'animar la societat a implicar-se en el debat, a més de tenir com a punt de partida aquesta mateixa pàgina web, a la que cada dia s'ofereixen informacions i gràfiques amb les que impulsar la discussió pública, també utilitza les plataformes de Facebook i YouTube.

FONT: Anima-blog

10/3/10

The Cove

A l'acte d'entrega dels Oscar va guanyar el premi al millor documental el film The Cove.

Dirigit per Louie Psihoyos, el film ha participat a diversos festivals internacionals com Sundance, Toronto, Tokio, Amsterdam, Estocolm o Sydney. THE COVE parteix d'un rodatge a Taiji, un poble a la costa de Japó que, aparenment, es caracteritza per la seva devoció pels dofins.

Un grup d'activistes liderat per l'entrenador de dofins Richard O´Barry, s'ha embarcat en una perillosa missió encoberta per a revelar al món tot el que passa a aquest poble, donant lloc a un dels documentals més impactants dels darrers anys.

Malgrat la controvèrsia generada després del seu pas pel Festival de Cinema de Tokio s'estrenarà a Japó aquesta primavera.

A continuació podeu veure el trailer del documental:



Get Adobe Flash player