Ratings and Recommendations by outbrain

3/2/10

Girona: 1r Congrés de Comunicació Ambiental (26/02/2010 - 27/02/2010)




El Centre per la Sostenibilitat Territorial, juntament amb el portal Ecologistes.net, l'Associació de Naturalistes de Girona i l'Institut del Territori, organitza el 1r Congrés de Comunicació Ambiental els propers dies 26 i 27 de febrer de 2010 a Girona.

PROGRAMA DEL CONGRÉS:

Divendres, 26 de febrer

  • 9.30 h Inscripcions i entrega de la documentació
  • 10 h Presentació del Congrés a càrrec de les autoritats
  • 10.45 h Ponència inaugural
  • 11.45 h Pausa – cafè
  • 12.15 - 14.30h Selecció d'experiències ( Confirmades:
    - Les associacions com a font d'informació
    - Com arribar a la gent del carrer? Un exemple, la campanya de consum responsable
    - La comunicació en espais naturals
    - La comunicació ambiental i l'educació ambiental
  • 14.30 h CDina
  • 16 h Un cafè amb...."Sessió de diàleg d'aproximació amb periodistes sobre les rutines periodístiques pròpies de cada tipus de medi (premsa escrita, ràdio, televisió i internet). És necessari triar un dels quatre medis de comunicació en el moment de fer la inscripció.
  • 17.30 h Xarxa verda de contactes a través dels tècnics de networking, es crearà una dinàmica de trobada i intercanvi d'informació entre tots els participants del congrés.
  • 18.30 h El cine com a comunicador ambiental. Projecció d'una pel·lícula a determinar
  • 20.30 h Clausura del primer dia del Congrés.

Dissabte, 27 de febrer

  • 9.30 h Recepció de participants i distribución de tallers
  • 10 h Sessió de tallers 1. Celebració de dos tallers simultàniamente
    EIX A. ELS BÀSICS DE LA COMUNICACIÓ
    - Taller 1. Com millorar la nostra difussió? El gabinet de comunicació
    La nota de premsa, el comunicat de premsa, la base de dades de medis,... coneixemento i pràctica. El ABC comú per a organitzar la comunicació d'una entitat, departament o institución.
    - Taller 2. Com organitzar un acte?
    Alguns petits detalls organitzatius marquen un bon acte. Cercarem quins són i compartirem trucs per tal que la posada en escena sigui digna de recordar.
    - Taller 3. Què expliquen els nostres col·laboradors, socis/es i voluntaris?
    La comunicació interna és la que perm que totes les persones implicades en un projecte coneguin com s'està desenvolupant i puguin explicar-ho al seu cercle social. Aprendrem eines per a millorar la comunicació dins l'entitat o institució.
    - Taller 4. Quines xarxes socials ens poden anar millor?
    Facebook, Twitter, Ning, Vimeo, Delicious, Xing, You Tube, Myspace, Picassa, Slideshare, Flickr, etc. Dos punts per a conèixer-les a totes! Qui usa cada xarxa social? Com ens poden ajudar en la nostra comunicació?.
    EIX B. ANAR AL DETALL
    Taller 5. Màrqueting democràtic
    Per a posar en pràctica el màrqueting no necessitem tenir un pressupost astronòmic ni ser el Barça. En aquest taller veurem com posicionar-nos a la societat sense grans inversions.
    Taller 6. La comunicació des de les institucions
    Tenim un projecte institucional, com ho fem arribar a la societat? A partir de l'experiència del programa d'educació ambiental de la Junta d'Andalusia , veurem como utilitzar la diversitat de canals per aconseguir l'objectiu.
    Taller 7. La comunicació ambiental de tu a tu
    Sovint fem més cas al consell d'un amic que a un manual, perquè? Explicarem altres formes d'arribar a la societat a través de canals de comunicació de proximitat
    Taller 8. La difusió 2.0
    Pioners de la comunicació en línia, Canal solidari utilitza les plataformes per a sensibilitzar la ciutadania sobre temes socials i ambientals. Compartirem eines de mobilització i també com fer comunicació en positiu, animant a l'acció.
    Taller 9. Podcasting i vídeo per internet
    Arriba la revolució selfservice a la comunicació! Aprendre a crear una càpsula radiofònica i a inserir-la a la nostra pàgina web i descobrir com fer un vídeo notícia.
    Taller 10. Comunicació interessant, gràfica interessant
    La creativitat ha de ser la terra on neix la comunicació. Com podem donar la volta a un projecte i treure-li tot el sus per tal que sigui atractiu?
  • 11.30 h Pausa – cafè
  • 12 h Sessió de tallers 2. Repetició dels dos tallers simultàniament.
  • 13.30 h Clausura del Congrés per part de les autoritats
  • 14 h Dinar de clausura
  • 16 h Opcional: visita guiada a Girona. En cas d'haver-hi un mínim d'assistents inscrits, es farà una visita guiada a la ciutat. Inscripció prèvia obligatòria.

Aquest Congrés compta amb el suport de l'Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

Col·laboren amb l'organització del Congrés l’Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona, la Coordinadora d’ONG Solidàries, el Grup Ornotològic Balear de Menorca, la Societat Catalana d’Educació Ambiental, el portal mónSOStenible, el Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient i el Centre d’Initiation à l’Ecologie Montagnarde “Les Isards”.


Per a més informació:

Secretaria del 1r Congrés de Comunicació Ambiental

Tel.: 622 23 06 55

Correo-e: cerclecom@centresostenibilitat.cat

1r Congrés de Comunicació Ambiental

1/2/10

Convocatòria del 8è Premi Ciutat Sostenible

L'any 2002 la Fundació Fòrum Ambiental, amb el suport de Fira de Barcelona, va crear els Premis Ciutat Sostenible com a reconeixement de l'esforç dels municipis en el desenvolupament sostenible.

Aquests premis de periodicitat anual s'atorguen a aquells municipis de més de 5.000 habitants i Ens Locals Supramunicipals de l'Estat Espanyol en els que s'hagin executat satisfactòriament actuacions dirigides a la sostenibilitat en un període de 2 anys de duració i que presentin evicències de l'existència d'un compromís polític amb el desenvolupament sostenible.

Es convoquen les següents categories:
  • Premi especial "Ciutats més sostenibles"
  • Lluita contra el canvi climàtic
  • Residus
  • Aigua
  • Energia

Per a més informació:

Fundación Fórum Ambiental

Tel: 93 233 23 09

Correo-e: info@forumambiental.org

Premis Ciutat Sostenible

Jurat del Premi

Bases del concurs