Ratings and Recommendations by outbrain

25/3/10

L'hora del Planeta 2010 a les Balears


Hem recopilat informació sobre algunes de les activitats que es realitzen a les Illes Balears amb motiu de la celebració de l'Hora del Planeta 2010 aquest proper dissabte dia 27 de març de 2010:

EIVISSA
L'Ajuntament d'Eivissa, un any més, s'ha sumat a aquesta iniciativa i s'apagaran els llums durant 5 minuts a les principals places i parcs del municipi: el passeig Joan Carles I, el passeig de Vara de Rei i la Plaça del Parc. L'apagada es farà a les 20:30 de la tarda.
També s'apagaran els llums que il·luminen les murades d'Eivissa durant una hora. Des de les 20:30 fins les 21:30.

Tambés s'ha sumat a la iniciativa: IES Algarb (Sant Jordi de ses Salines. Eivissa)


MENORCA
Ciutadella: S'apagaran els llums de les cases consistorials.

Maó: L’Ajuntament de Maó apagarà de 20’30 a 21’30 h la il·luminació ornamental de la Casa Consistorial, la Plaça Constitució, el Pont de Sant Roc i de l’acantilat del Port de Maó.

MALLORCA

Palma: L'Ajuntament de Palma apagarà els monuments emblemàtics i l'enllumenat públic del passeig del Born, la plaça de la Reina i la plaça del Rei Joan Carles I. A més, l'Ajuntament us convida a participar a l'acte de desconnexió de l'enllumenat públic del passeig del Born a les 20.15 h del dissabte 27 de març al dit passeig i us anima a apagar els llums dels mostradors dels comerços, a desconnectar el aparells electrònics a casa i a enllumenar les terrasses dels bars i restaurants amb espelmes des de les 20.30 fins a les 21.30h en senyal de solidaritat amb el planeta.

CONEIXEU ALGUNA ALTRA ALTERNATIVA PER L'HORA DEL PLANETA A LES BALEARS? ANOTEU-LA ALS COMENTARIS I, DES DEL CREAIB, EN FAREM LA MÀXIMA DIFUSIÓ POSSIBLE!

Moltes gràcies!


24/3/10

Visor Xarxa Natura 2000

Natura 2000 és una xarxa ecològica europea d'àrees de conservació de la biodiversitat. Consta de Zones Especials de Conservació designades segons la Directiva Hàbitats i Zones d'Especial Protecció per a les Aus fixades per la Directiva d’Aus.

La seva finalitat és assegurar la supervivència a llarg termini de les espécies i hàbitats més amenaçats d'Europa, contribuint a detenir la pèrdua de biodiversitat ocasionada per l'impacte de l'activitat humana. És el principal instrument per a la conservació de la natura de la Unió Europea.

Dins aquesta xarxa hi ha dues grans formes de protecció: els LIC (Llocs d’Importància Comunitària) i les ZEPA (Zones d’Especial Protecció per a les Aus). Balears té un 36,54 % del seu territori protegit sota la figura de LIC i un 14,29% com a ZEPA.

La Comunitat Autònoma declara una zona d'interès especial per a la conservació de la biodiversitat i ho comunica a l'Estat espanyol, aquest, més endavant, tramet la petició a la Unió Europea i, llavors, les LIC i ZEPA esdevenen ZEC, Zones d'Especial Conservació.

La Unió Europea ha publicat una nova eina per tal de poder explorar de les zones protegides per la Xarxa Natura 2000 a qualsevol part de la EU amb un sol clic, Natura 2000 Viewer. Es tracta d'una eina interactiva basada en la tecnologia GIS (Geographical Information System), que permet als seus usuaris viatjar arreu de les zones Natura 2000 sobre diferents fons (mapes de carrers, satèl·lit, regions biogeogràfiques...) i localitzar ràpidament les zones i la informació relacionada amb espècies i hàbitats d'interès.


FONT: Món Verd

L'hora del planeta: una hora a les fosques per lluitar contra el canvi climàtic

En aquests darrers temps ha tengut lloc un gran esdeveniment, la Cimera del Clima de Copenhague. A aquesta cimera, els principals dirigents dels països més importants del món no varen arribar a decidir res definitiu en relació a les accions a emprendre per a lluitar contra el canvi climàtic. Des de casa, no varem poder dir la nostra en referència a aquest tema, quin és el nostre punt de vista?
Aquest proper 27 de març, podrem participar i dir la nostra a través de la iniciativa l'Hora del Planeta. Una iniciativa global oberta a totes les persones, governs locals i empreses compromeses amb la defensa del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Els interruptors de casa es convertiran en una eina per participar apagant-los de 20:30 a 21:30 (hora local d'Espanya peninsular).



Si realment ens preocupen els següents gràfics, no ens podem mantenir al marge!


22/3/10

Avui és el Dia Mundial de l'Aigua

L'aigua és un recurs natural limitat però renovable que necessitem per viure. L'estat de pobresa de moltes persones comença a causa dels problemes per accedir o no a l'aigua potable. Sense aigua neta no podem gaudir de bona salut.

El 22 de març de cada any es celebra el Dia Mundial de l'Aigua i, amb aquest motiu, us recomanem una selecció de materials relacionats amb l'aigua:
INTERMÓN-OXFAM: Posa al nostre abast una proposta educativa relacionada amb la temàtica de l'aigua que pretén mostrar com analitzar consums d'aigua, introduir conceptes d'aigua potables, escassesa d'aigua i orientar els nins cap a l'estalvi d'aquest preuat recurs.

La UNESCO també ens aporta molta informació sobre la celebració d'aquest dia a la seva pàgina especial per al Dia Mundial de l'Aigua 2010

La ciutat de Saragossa ens explica des de la web Zaragoza con el agua com estalviar aigua de moltes formes diferents.