Ratings and Recommendations by outbrain

27/11/09

Publicacions més sostenibles

Cada vegada som més conscients de com afecten el medi ambient els nostres actes quotidians, i també tenim més eines per emprendre actuacions més sostenibles.

A partir d'ara, si us plantegeu editar una nova publicació, preneu consciència de la petjada ecològica que això suposa i teniu en compte aquestes recomanacions que ens ofereixen:

- Guia interactiva de publicacions ambientalment correctes del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya

- Manual sobre Ecoedición del Consejería de Medio Ambiente de la Junta de Andalucía

Una web interessant: Expedició de l'IMEDEA a l'Antàrtida



L'IMEDEA, juntament amb la Direcció General de Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació, l'Institut Menorquí d'Estudis, el Ministeri de Ciència i Innovació i altres entitats associades posaren en marxa dins el marc de l'Any Polar Internacional una campanya educativa directament relacionada amb l'expedició de l'Imedea a l'Antàrtida.

Encara que la campanya hagi acabat, podeu trobar molta informació sobre l'expedició que ens pot ajudar a entendre moltes coses sobre el canvi climàtic, les seves causes i efectes a la web del projecte:
A més, al CREAib disposem d'un documental molt interessant que recull tota aquesta informació, el podeu demanar en préstec i, en el cas que en volgueu una còpia, ens la podeu demanar a través del següent FORMULARI.






23/11/09

Patrimoni natural, cultural i paisatgístic, claus per a la sostenibilitat territorial


Mapa del patrimoni natural de l'Estat Espanyol

L'Observatori de la Sostenibilitat a Espanya (OSE) posa al nostre abast l'estudi Patrimonio Natural, Cultural y Paisajístico, claves para la sostenibilidad territorial (en PDF).

Aquesta publicació analitza l'estat del patrimoni natural, cultural i paisatgístic per regions geogràfiques de l'Estat Espanyol, avalua els riscos i dona algunes claus sobre les mesures necessàries per a mantenir o millorar la seva conservació.

Com podeu veure al mapa superior, la riquesa del patrimoni natural de l'Estat Espanyol, es tradueix en que un 28% del territori correspon a la Xarxa Natura 2000, i un 10% són espais protegits.

Així i tot, l'estudi alerta de la distribució irregular d'aquests espais pel territori, les pressions que pateix i de la manca de recursos per a la seva identificació, protecció i conservació.

En molts casos, a més, no s'han aconseguit integrar els espais protegits en el seu entorn, i això pot ser perquè sovint s'apliquen proteccions impositives limitant l'accés a la natura sense fer abans un esforç en conscienciar sobre el seu valor i la necessitat de conservar-la i respectar-la.


FONT: Microsiervos Ecología