Ratings and Recommendations by outbrain

23/11/09

Patrimoni natural, cultural i paisatgístic, claus per a la sostenibilitat territorial


Mapa del patrimoni natural de l'Estat Espanyol

L'Observatori de la Sostenibilitat a Espanya (OSE) posa al nostre abast l'estudi Patrimonio Natural, Cultural y Paisajístico, claves para la sostenibilidad territorial (en PDF).

Aquesta publicació analitza l'estat del patrimoni natural, cultural i paisatgístic per regions geogràfiques de l'Estat Espanyol, avalua els riscos i dona algunes claus sobre les mesures necessàries per a mantenir o millorar la seva conservació.

Com podeu veure al mapa superior, la riquesa del patrimoni natural de l'Estat Espanyol, es tradueix en que un 28% del territori correspon a la Xarxa Natura 2000, i un 10% són espais protegits.

Així i tot, l'estudi alerta de la distribució irregular d'aquests espais pel territori, les pressions que pateix i de la manca de recursos per a la seva identificació, protecció i conservació.

En molts casos, a més, no s'han aconseguit integrar els espais protegits en el seu entorn, i això pot ser perquè sovint s'apliquen proteccions impositives limitant l'accés a la natura sense fer abans un esforç en conscienciar sobre el seu valor i la necessitat de conservar-la i respectar-la.


FONT: Microsiervos Ecología

No hay comentarios: