Ratings and Recommendations by outbrain

11/9/08

Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible



Arriba la Setmana Europea de la Mobilitat 2008!

Del 16 al 22 de Setembre es celebra la setena edició d'aquesta celebració, es tracta de una invitació a tots els ciutadans a prendre part d'un gran nombre d'activitats dedicades a la promoció de la mobilitat sostenible.

Avui dia a Europa l'augment de l'ús de combustibles fòssils per a generar energia combinat amb l'augment del trànsit a les carreteres contribueix a la pol·lució de l'aire a les ciutats, que a la llarga, pot repercutir en la salut dels ciutadans.

Partint d'aquesta idea el lema d'enguany és: "Aire net per a tots i totes" i anima a les ciutats a emprendre accions per millorar la qualitat de l'aire a nivell local, i a la vegada intentar canviar els hàbits de les persones per tallar les emissions de CO2.

Aquest any, s'anima a les entitats que hi participin a incidir en la relació entre mobilitat i qualitat de l'aire i a posar en marxa iniciatives permanents en el sector del transport per tal de reduir les emissions nocives - com zones d'emissions restringides o pàrquings als afores de les ciutats amb servei d'autobus incorporat per acostar els ciutadans als centres sense cotxes.

Si voleu estar al dia de les activitats i iniciatives que es duen a terme arreu del món podeu accedir a la següent web: European Mobility Week

A nivell estatal també podem trobar informació detallada sobre les actuacions al País Basc i les actuacions a Catalunya.

A més, la Direcció General de l'Oficina del Canvi Climàtic de les Illes Balears ens aporta algunes idees de mobilitat sostenible que podem aplicar al nostre dia a dia per reduir les nostres emissions de CO2 a l'atmosfera.

Tots hi podem posar de la nostra part per a tenir un aire net!



No hay comentarios: