Ratings and Recommendations by outbrain

19/2/09

Especial Darwin

Durant l'any 2009 es celebra el 150 aniversari de la publicació de l'obra més important de Darwin, ‘L'orígen de les espècies’, i els dosc-cents anys del naixement del biòleg britànic. Per això, des del CREAib anirem posant al vostre abast un llistat de recursos interessants que s'han anat publicant sobre la figura de Darwin i les seves idees sobre l'evolució biològica.

ANY DARWIN A LES BALEARS


Any Darwin a les Illes Balears (català)
Espai web creat amb motiu de l'Any Darwin a les Illes Balears, celebració promoguda per la Universitat de les Illes Balears amb el patrocini del Govern Balear i l'Obra Social de Sa Nostra. (novembre 2008). Promou el projecte que preveu dur a terme al llarg del proper any una sèrie d'activitats que aconsegueixin implicar els més diversos sectors de la nostra ciutadania, amb especial èmfasi en les actuacions divulgatives que tinguin una important vessant de projecció social i les que impliquin una participació dels diversos nivells, estaments i cossos educatius. A la web, hi podem trobar, un link a l'obra "L'origen de les Espècies" de la Biblioteca Cervantes, un calendari d'activitats programades i una selecció d'enllaços d'interès.

La setmana passada es va inaugurar el llibre de Pascual Comín: Darwin: Una evolución extraordinaria. Prentice Hall, 2008. (castellà)


DARWIN A LA RESTA DEL MÓN

Mediateca Darwin (diverses llengües)
Selecció de recursos educatius sobre Darwin i la seva teoria de l'evolució.

Darwin: el padre de la evolución
(castellà)
Especial del diari El Mundo, conté dades biogràfiques, apunts sobre la seva teoria i la visió que en tenen alguns experts sobre la matèria.

La BBC ha publicat un especial en castellà sobre el biòleg: Darwin el genio de las especies

El origen de las especies por medio de la selección natural. C. Darwin ;traducció a l¡ànglès per Antonio de Zulueta. Obra completa editada a la web per la Biblioteca Cervantes.

Darwin Day Celebration (en anglès)
La web oficial Darwin Day Celebration (DDC), és administrada per la American Humanist Association (AHA), hi podem trobar tota casta d'informació sobre Charles Darwin i la celebració del 200 aniversari del seu naixement. Recull activitats que es celebren per l'aniversari als Estats Units, una selecció de recursos d'àudio sobre l'aniversari, materials educatius relacionats amb Darwin i la seva teoria de l'evolució

The complete work of Charles Darwin Online (en anglès)
Recrus que recull les publicacions i dibuixos originals de Darwin al complet i els posa al nostre abast a la web.

1 comentario:

CREAib dijo...

Us recomananem també la següent web sobre Darwin: Hi podreu trobar informació sobre la vida i el treball de Darwin,l'impacte i aplicacions de les seves investigacions, a més d'activitats per a infants. Textos en anglès.
http://www.christs.cam.ac.uk/darwin200/pages/