Ratings and Recommendations by outbrain

4/2/09

Esports i Medi Ambient

Fotografía de: J. P. Castel

Hi ha una relació directa entre els esports i el medi ambient. L'esport en les seves diferents manifestacions requereix d'un entorn sa per a la major part de les seves pràctiques. Per altra banda, la pràctica esportiva genera una sèrie d'efectes sobre el medi que hem de controlar. A més, la indústria multimilionària de l'esport és una important consumidora de recursos naturals. Ens trobem que la informació sobre aquest tema està molt difosa i no sempre trobem el que realment necessitem.

En aquest context, cal destacar la publicació recent de l'Aparador Virtual sobre Esport Sostenible del Centre de Documentació del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. Un recurs molt complet que recull informació diversa i contrastada sobre la pràctica de l'esport de forma sostenible i que també disposa d'un recull de pàgines web amb la regulació de les activitats esoortives als parcs naturals de Catalunya.

A més també recomanem els següents especials:

"El deporte y el Medio Ambiente". Especial de la revista: Tunza. Presenta veus d'homes i dones esportistes que parlen en defensa del medi ambient. També reporta exemples pràctics de com els esdeveniments esportius, la indústria de l'esport i els consumidors com nosaltres poden actuar de forma més favorable per al medi ambient.

"Sports et environnement". Especial de la revista: Symbioses: Le magazine de l'éducation relative à l'environnement. Textos en francès que donen una visió de la temàtica des del punt de vista específic de l'educació ambiental.





No hay comentarios: