Ratings and Recommendations by outbrain

18/6/09

Exposició al Caixaforum: Peus, passes cap a l'evolució

Peus. Passes cap a l'evolució

L’exposició «Peus. Passes cap a l'evolució», mostra 25 grans fotografies de les extremitats de rèptils, amfibis, mamífers, aus i peixos, realitzades pel fotògraf alemany Ingo Arndt de la revista Geo.

S'inaugura avui, dijous 19 de juny a les 20:00 h. i romandrà oberta al Caixafòrum de Palma fins el 30 d'agost.

Els protagonistes de l’exposició han estat fotografiats sobre un vidre i des de sota, de tal manera que s’ha aconseguit una imatge poc habitual que posa de manifest els detalls de les plantes d’aquests animals: potes, urpes, amb coixinets plantars, amb discos adhesius, amb membranes interdigitals..., desgastades o delicades, amb escates o estriades, algunes peludes, blavoses, gorgues, vermelles, blanques, marrons a ratlles, de colors...

Els peus ajuden els animals a córrer, saltar, botar, grimpar, gronxar-se... tot adaptant-se al seu entorn. Al llarg del temps, la natura ha anat desenvolupant una diversitat de potes equivalent a la diversitat d'espècies, partint de les aletes originàries, que van començar a evolucionar cap a formes de pota simples.

Un gran arbre filogenètic on es pot veure com estan relacionades les extremitats des del punt de vista evolutiu, acompanya les fotografies.

«Peus. Passes cap a l'evolució» és una exposició on es combinen ciència i art amb una finalitat clarament educativa.

Per a més informació

No hay comentarios: