Ratings and Recommendations by outbrain

16/7/09

Descobriment d'un nou insecte Balear: Tyrrhenoleuctra antoninoi

En aquests darrers dies s'ha publica a diferents diaris (20 minutos, El mundo, La razón...) la notícia del descobriment d’un nou insecte a les Balears. Es tracta del Tyrrhenoleuctra antoninoi, que pertany a l’ordre dels plecòpters.

Els descobridors (José Manuel Tierno de Figueroa de la Universitat de Granada i Romolo Fochetti de la Universitat d’Estudis de la Tucsia) estaven estudiant des de fa 10 anys, les relacions taxonòmiques i filogenètiques dels plecòpters d’aquest gènere distribuïts pel mediterrani occidental (nord d’Àfrica, Península Ibèrica, Illes Balears, Còrsega i Sardenya) quan van descobrir la nova espècie.

"La població de Tyrrhenoleuctra de les illes Balears constitueix un taxó clarament diferenciat i que requereix el reconeixement del seu estatus com a espècie independent", va explicar a SINC José Manuel Tierno de Figueroa.

Tyrrhenoleuctra antoninoi es caracteritza per la seva coloració fosca i la seva petita mida (no més de mig centímetre de longitud total).Les femelles són lleugerament més grans que els mascles i les ales estan molt desenvolupades en ambdós sexes. Aquesta última característica distingeix aquesta espècie d’altres amb una acusada diferència sexual quan a la grandària de l’ala.

A més, per a demostrar que es tracta d’una espècie diferent es va realitzar la seva descripció científica sobre la base dels seus caràcters bioquímics i moleculars (mitjançant seqüenciació de fragments de ADN mitocondrial).

FONTS: 20 minutos, El mundo, SINC



No hay comentarios: