Ratings and Recommendations by outbrain

22/1/10

Tota la vida que cap en un cub


Quan clavem una pala a la terra o arrabassem un tros de coral, actuem com a éssers divins posant fi a un món sencer. Hem creuat una frontera coneguda per molts pocs. Molt a prop, al voltant de les nostres mans i davall ens nostres peus hi podem trobar la part menys explorada de la superfície del planeta.

A qualsevol hàbitat damunt la terra, al bosc, o a l'aigua el primer que detecta la nostra vista són els animals més grans - ocells, mamífers, peixos, papallones... Però gradualment els habitants més petits, més nombrosos, els comencen a eclipsar. Hi ha milers i milers d'insectes arrossegant-se i brunzint entre les herbes, els cucs i criatures desconegudes que es retorcen i passegen pel terra quan la movem...

Aquest article Within one Cube Foot de National Geographic, pretén mostrar la quantitat d'organismes que poden trobar en un espai molt reduït.

Per mostrar aquesta realitat, el fotògraf David Liitschwager fixa un cub metàl·lic i el va col·locar a diferents entorns (Central Park, un escull de coral, una selva tropical...).A cadascun dels entorns va fotografiar tots els éssers vius que anaven passant i cabien dins el cub. Per tenir una idea més aproximada de com ho va fer podeu veure el documental, és prou interessant.

FONT: Ecología Microsiervos

No hay comentarios: