Ratings and Recommendations by outbrain

23/2/10

Naufragis tòxics a la Mediterrània

In fondo al mar” (Al fons del mar) és un projecte d'informació visual sobre els naufragis i incidents marítims a la Mar Mediterrània, inclou tots els vaixells que suposadament carregaven substàncies tòxiques i residus radioactius. El projecte pretén "treure els verins a la superfície", aportar més dades per tal de donar suport a les investigacions de cadascun dels casos.

In fondo al mar de moment està en procés de creació i està oberta a les contribucions dels usuaris que aportin nova informació sobre naufragis que coneguin, les vostres col·laboracions seran ben rebudes.

Es tracta d'una aplicació basada en Google Earth que mostra els naufragis dels últims 30 anys a la Mediterrània amb càrregues contaminants, també aporta informació sobre les circumstàncies de l'incident, el tipus de càrrega i les característiques dels vaixells enfonsats. Permet recuperar la informació sobre naufragis cronològicament, pel tipus d'incident, pel tipus de càrrega, per la ruta que seguien, per la nacionalitat dels vaixells...

Els autors del projecte, David Boardman (investigador del Massachusetts Institute of Technology) i Paolo Gerbaudo (periodista italià), pretenen donar informació sobre els naufragis dels “vaixells tòxics” i investigar sobre la possibilitat que alguns d’aquests naufragis hagin estat intencionats, amb la finalitat de desfer-se de substàncies perilloses.

FONT: Món Verd

No hay comentarios: