Ratings and Recommendations by outbrain

28/2/10

Web per a la declaració del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial de la Unesco

El Consell de Mallorca ha posat en marxa la web Serra de Tramuntana Paisatge Cultural i un grup a la xarxa social Facebook per tal d'impulsar la candidatura de la Serra perquè sigui declarada Patrimoni Mundial de la UNESCO com a paisatge cultural.

L'objectiu del portal és promoure i difondre tota la documentació i informació disponible per a promoure la candidatura d'aquest enclau natural de Mallorca.

El portal aporta informació sobre distints aspectes de la Serra de Tramuntana: el paisatge natural (elements físics, clima, fauna i flora), el paisatge cultural (història del paratge), el paisatge creat (l'aigua. l'arqueologia, els nuclis urbans, les possessions i el patrimoni religiós) i el paisatge viscut (fa referència als costums i tradicions de la zona).

També podeu trobar un apartat educatiu amb alguns materials educatius descarregables per a estudiants de primària i secundària. També ho trobareu les bases del concurs escolar: Treballam perquè la Serra sigui Patrimoni Mundial, juntament amb la butlleta d'inscripció.

Què queda per fer en referència a la presentació de la candidatura de la Serra com a Patrimoni de la Unesco?

En aquests moments ja s'ha entregat a la UNESCO tota la documentació per tal que es pugui avaluar la Serra de Tramuntana i es dugui a terme una primera criba a la que es decidiran quines propostes segueixen endavant. En el cas que la Serra passi aquest primer filtre, els inspectors visitaran el Paratge a finals de la propera primavera.
FONTS: Serra de Tramuntana Paisatge Cultural i Mallorca Confidencial

No hay comentarios: