Ratings and Recommendations by outbrain

12/8/10

Les Perseides o llàgrimes de Sant Llorenç


DSC_7424_edited
Cargado originalmente por racciari
La pluja d’estels de les Perseides (Llàgrimes de Sant Llorenç) es podrà veure des de el 17 de juliol fins al 24 d’agost, però els dies de màxima activitat -i quan realment val la pena sortir a veure l’espectacle- seran les nits del 11,12 i 13 d’agost.

La pluja d’estels està formada per la pols còsmica deixada enrere per el cometa 109P/Swift-Tuttle, que va passar per la Terra al 1992 i tarda 135 anys en completar la seva òrbita. Tot i no ser la més important de l’any, es tracta d’una pluja d’estels molt interessant per ser molt nombrosa, amb fins 100 meteorits per hora, i perquè la temperatura a la nit es més agradable que en altres èpoques de l'any.

La millor recomanació per veurer-les amb deteniment és estirar-se en un lloc còmode amb suficient abric per no passar fred i mirar en direcció nordest cap a la constel·lació de Perseu a patir de les 23 hores. És recomanable traslladar-se a zones amb poca contaminació lumínica per tal de veurer-les millor.

Per a més informació, dir-vos que enguany el màxim s’espera de les 18.30 h del 12 d’agost a les 07.00 h UT del dia 13, segons la IMO (International Meteor Organitzation) amb una Taxa Horària Zenital de 100.

Enllaços interessants:
Pepquímic
Observatori Astronòmic de Mallorca

No hay comentarios: