Ratings and Recommendations by outbrain

24/8/10

Sabeu què és una carrotmob?


Nice chalkboard
Cargado originalmente por Charleston's TheDigitel

Carrotmob, que literalment significa “mob de pastanagó”, és un tipus de flashmob que persegueix fins ecologistes i pràctics de responsabilitat social corporativa per part d'empreses i comerços. Què ès una flashmob? Un grup de gent organitzada mitjançant Facebook o Twitter que presenten per sorpresa en públic un ball, una cançó, una performance, etc.

Com funciona una carrotmob?. Primer de tot, es cerca una tenda o negoci que vulgui millorar el seu sistema d'electricitat o reduir les seves emissions de CO2. Després, a través de xarxes socials com Facebook i Twitter, s'informa als participants de la carrotmob, que visiten de forma massiva l'establiment en qüestió, realitzen totes les compres que necessitin o puquin, i celebren una gran festa amb música i ball a l'exterior de la tenda per atraure a més clients.

Què s'aconsegueix amb tot aquest circ? La tenda guanya un diners extres per pagar bombetes de baix consum, canviar les finestres per a evitar les pèrdues tèrmiques, o comprar electrodomèstics més eficientes energéticament.

Les carrotmob varen nèixer a la ciutat de San Francisco però ben aviat arribaren a Europa, sobretot a Alemanya.

Segons els organitzadors d'aquesta iniciativa, una Carrotmob és una forma d'activisme que aprofita el poder del consumidor per a infondre més responsabilitat social a les pràctiques comercials.

Dia 24 d'octubre és el Dia Internacional contra el Canvi Climàtic i des de la iniciativa Carrotmob es proposa una acció internacional coordinada:

Instruccions per a organitzar una carrotmob



No hay comentarios: