Ratings and Recommendations by outbrain

13/1/09

Google Earth Solidari

Google Earth Solidario és una eina vàlida tan per a Google Maps com Google Earth, amb la que les organitzacions sense ànim de lucre o d'àmbit social poden crear mapes personalitzats amb informació sobre el medi ambient, humanitaris o de conservació i seguiment de la vida salvatge o en perill d'extinció.

Els mapes creats es poden compartir, incorporar-se a llocs web, incloure capes de dades, vídeos de YouTube o informacio addicional procedent de fulles de càlcul o llocs web. Els mapes personalitzats també es poden visualitzar en el programa Google Earth.

Aquesta eina, juntament amb els tutorials per a fer-la anar és gratuïta i està disponible en diversos idiomes, incloent el castellà.

Alguns dels exemples de mapes que hi trobem ens poden ser útils:Cambios en la ocupacion del suelo en España. Autor: Observatorio para la sostenibildiad en España . Mostra els canvis en l'ocupació del sòl a Espanya, des de les primeres fotos aèries preses per un avió americà l'any 1956 fins als nostres dies. Es centren en les transformacions que afecten l'aigua, els boscos, i els profunds efectes sobre l'economia i la societat, basades en el primer informe temàtic que aquesta organització va realitzar sobre la matèria.

Climate Change in Our World. Autor: Met Office. Explora els impactes del canvi climàtic i presenta alternatives per a frenar-lo. Clicant sobre les icones del mapa, veurem aniomacions sobre com es veurà afectada gent de diferents llocs del món amb el canvi del models climàtics i els efectes previstos arreu del món entre l'actualitat i el 2100.

Universidad Politécnica de Madrid - La Calidad del Aire. Universidad Politécnica. Mostra un sistema de predicció de la Qualitat de l'Aire per a tots els municipis espanyols amb més de 50.000 habitants. Es basa en un model que inclou les emissions de trànsit, indústris i biogèniques que permeten obtenir les concentracions a l'aire estimades per a les pròximes 72 hores amb una ressolució de 50 km. Es mostren els resultats en 4 nivells de contaminació que es corresponen amb els contaminants inclosos a les Directives i Reals Decrets que limiten la seva concentració per a la protecció de la salut dels ciutadans.

Font: Microsiervos Ecología

No hay comentarios: