Ratings and Recommendations by outbrain

30/3/09

Materials didàctics que fomenten l'ús sostenible de l'aiguaL'Obra Social de Caixa Catalunya i El Centre UNESCO de Catalunya - Unescocat han posat a disposició dels centres educatius de primària i secundària de Catalunya tot un seguit de recursos adreçats a les escoles per fomentar l'ús sostenible de l'aigua.

D'una banda, s'han editat dues col·leccions de pòsters sota el nom l'Aigua al segle XXI que s'acompanyen de materials didàctics i que es basen en els informes de les Nacions Unides sobre el desenvolupament dels recursos hídrics al món. El material es troba disponible al web www.postersaigua.cat, i proposa diverses activitats innovadores i interactives. Amb la col·laboració de l'ajuntament de Barcelona, aquest recurs també està disponible en format d'exposició per als centres educatius o entitats que ho sol·licitin.

Un segon element que forma part d'aquest programa és "El joc del Somni de l'aigua", un DVD que conté el documental "El Somni de l'Aigua" i un joc interactiu semblant al joc de l'oca perquè els alumnes aprenguin i reflexionin sobre els continguts del documental de manera amena i divertida. Aquest recurs s'ha posat recentment a disposició dels centres educatius catalans. Tant el documental com el joc es troben disponibles en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès).

El documental "El sueño del agua" ha estat realitzat pel Programa de les Nacions Unides d'Avaluació dels Recursos Hídrics en col·laboració amb Expo Saragossa, produït per Bausan Films i dirigit per Albert Solé, que ha estat guardonat recentment amb un Premi Goya. Unescocat i l'Obra Social Caixa Catalunya l'han traduït al català.

FONT: Revista Sostenible

No hay comentarios: