Ratings and Recommendations by outbrain

2/3/09

TAIB Primavera 2009

El TAIB (The Albufera Biodiversity Group - Grup de Biodiversitat de s’Albufera) és un grup científic multidisciplinar d'experts independents (del Regne Unit, l’Estat Espanyol i altres parts d’Europa) que realitzen un seguiment de la biodiversitat, el canvi ambiental i els efectes de les pràctiques de gestió al parc natural de s'Albufera des de 1989. Els seus principals estudis es centren en l’avaluació dels efectes de la gestió del parc sobre la seva biodiversitat i en assessorar en la planificació i gestió. El projecte del TAIB, consolidat el 1999, va ésser originàriament dissenyat per Earthwatch Europe i per la direcció del Parc.

Les àrees d'investigació més importants són: seguiment del canvi climàtic, estudi i inventari de la biodiversitat de s'Albufera, (invertebrats aquàtics, plantes, fongs, insectes...), evolució de la zona dunar d'Es Comú, impacte de les pràctiques de gestió, ecologia dels hàbitats i les espècies més importants del parc natural (invertebrats aquàtics, aucells, libèl·lules, ortòpters, caràbids, papallones nocturnes i canyet, ús públic, interpretació i educació ambiental, estudis d’impacte ambiental, etc...

Voluntaris de diferents estats europeus, de la Península i de les Illes participen a cada grup de treball que s'organitza a la primavera i la tardor. La formació d'estudiants i gestors de zones humides és un objectoi prioritari del programa.

D'ençà l'any 2000 les tasques d'aquest grup estan finançades per la Conselleria de Medi Ambient i compten amb la col·laboració de l'equip del Parc.

PROGRAMA PRIMAVERA 2009

Camp Científic Internacional d'Ecologia aplicada a les zones humides i de formació de nous investigadors

Les activitats a realitzar estan relacionades amb l'inventari de les espècies de fauna i flora, així com els hàbitats d'Es Comú d'Abaix; l'impacte humà i l'ús públic potencial de la mateixa zona; i la revisió de l'estatus i distribució dels Caròfits.

S'oferten 5 places / torn per a estudiants (de segon cicle) de Biologia, Ciències Ambientals i Ciències de la Terra (Geografia) principlament. S'inclou l'allotjament i la manutenció.

Dates: 18 d'abril a 2 de maig (5 places)

17 a 31 de maig (5 places)

Es requereixen coneixements de biologia o geografia física i d'anglès per a la realització del Camp. Es pot sol·licitar més informació a taib@malorcaweb.net

Les sol·licituds, adjuntant un breu currículum, es poden trametre abans del 31 de març a l'adreça electrònica taib@mallorcaweb.net, on també u podeu dirigir per a qualsevol consulta.

No hay comentarios: