Ratings and Recommendations by outbrain

16/1/09

Els animals salven el planeta


Discovery Communications
posa al nostre abast una selecció de vídeos curts i força simpàtics que mostren als més petits com els animals més carismàtics de la selva poden ajudar a conservar el medi ambient. Es tracta de la web The animals save the Planet.

Vos en penjam un tastet per tal que jutgeu vosaltres mateixos

Curs d'ornitologia organitzat pel GOB Mallorca


Des de la secció d'ornitologia del GOB ens han fet arribar una proposta de formació adreçada especialment a tècnics en conservació o biodiversitat, educadors ambientals, naturalistes, però també a tots aquells que volgueu aprofundir el vostre coneixement sobre la natura i, especialment sobre les nostres aus.

Aquesta proposta consta de tres fases, les quals seguidament vos exposam:

1. S'ha posat en marxa un curs d'iniciació a l'Ornitologia, amb uns continguts molt bàsics, adreçat a persones que gairebé no tenen coneixements ornitològics. Comença aquest mes de gener (els dies 30 i 31 a Palma), però també es fa a Inca (dies 6 i 7 de febrer) i a Manacor (els dies 13 i 14 de febrer). Podeu consultar la programació d'aquest curset bàsic a www.gobmallorca.com . La inscripció es gratuïta i està oberta (places limitades). Una vegada acabat aquest curs d'iniciació, se donarà pas a un segon bloc:

2. Curs d'Ornitologia de Camp, un curs més ample (9 sessions, més sortides), que aprofundirà molt més en la temàtica, i que tindrà lloc durant el mes de març (se penjarà en breu la programació a la web del GOB).

3. Posteriorment s'iniciaran una sèrie de minicursets, conferències o xerrades de caire naturalístic i molt específics, adreçats a complementar la formació específica tant de professionals del medi natural, com de personal de col·lectius, entitats o educadors ambientals, o simplement de persones interessades.

Des del GOB vos animam a participar en aquests cursos i ampliar els vostres coneixements sobre el món de les aus. Si estau interessats/ades, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres al telèfon 971 49 60 60 i demanar per Manolo Suarez o enviant un correu electrònic a ornitologia@gobmallorca.com

Una abraçada!

13/1/09

Google Earth Solidari

Google Earth Solidario és una eina vàlida tan per a Google Maps com Google Earth, amb la que les organitzacions sense ànim de lucre o d'àmbit social poden crear mapes personalitzats amb informació sobre el medi ambient, humanitaris o de conservació i seguiment de la vida salvatge o en perill d'extinció.

Els mapes creats es poden compartir, incorporar-se a llocs web, incloure capes de dades, vídeos de YouTube o informacio addicional procedent de fulles de càlcul o llocs web. Els mapes personalitzats també es poden visualitzar en el programa Google Earth.

Aquesta eina, juntament amb els tutorials per a fer-la anar és gratuïta i està disponible en diversos idiomes, incloent el castellà.

Alguns dels exemples de mapes que hi trobem ens poden ser útils:Cambios en la ocupacion del suelo en España. Autor: Observatorio para la sostenibildiad en España . Mostra els canvis en l'ocupació del sòl a Espanya, des de les primeres fotos aèries preses per un avió americà l'any 1956 fins als nostres dies. Es centren en les transformacions que afecten l'aigua, els boscos, i els profunds efectes sobre l'economia i la societat, basades en el primer informe temàtic que aquesta organització va realitzar sobre la matèria.

Climate Change in Our World. Autor: Met Office. Explora els impactes del canvi climàtic i presenta alternatives per a frenar-lo. Clicant sobre les icones del mapa, veurem aniomacions sobre com es veurà afectada gent de diferents llocs del món amb el canvi del models climàtics i els efectes previstos arreu del món entre l'actualitat i el 2100.

Universidad Politécnica de Madrid - La Calidad del Aire. Universidad Politécnica. Mostra un sistema de predicció de la Qualitat de l'Aire per a tots els municipis espanyols amb més de 50.000 habitants. Es basa en un model que inclou les emissions de trànsit, indústris i biogèniques que permeten obtenir les concentracions a l'aire estimades per a les pròximes 72 hores amb una ressolució de 50 km. Es mostren els resultats en 4 nivells de contaminació que es corresponen amb els contaminants inclosos a les Directives i Reals Decrets que limiten la seva concentració per a la protecció de la salut dels ciutadans.

Font: Microsiervos Ecología