Ratings and Recommendations by outbrain

3/5/13

Butlletí de novetats CREAib, maig 2013


Ja teniu disponible el Butlletí de Novetats CREAib del mes de maig; en ell trobareu totes les novetats bibliogràfiques que s'han incorporar al fons del centre, a més trobareu cròniques i fotos de les activitats que ha desenvolupat el centre aquest mes d'abril, com ara un taller de reciclatge o el Dia del Llibre. També podreu consultar el catàleg de l'exposició Literatura i medi ambient, així com la Guia bibliogràfica d'activitats mediambiental de les Balears

Per consultar el Butlletí online, piqueu AQUÍ

Us esperam

29/4/13

12a Trodada per a l'ambientalització de centres escolars

Aquesta és la informació que ens ha fet arribar l'equpi educatiu de Mallorca Recicla:


Com cada any, el programa educatiu ambiental del Consell de Mallorca, Tirme i la Fundació Deixalles, Educa4r (abans Mallorca recicla), segueix organitzant la Trobada per a l'ambientalització de centres escolars. Enguany ja n’és l’12a edició i repetirem escenari al Consell de Mallorca (C/General Riera, 111) el dia 16 de maig , dijous. 

Enguany continua essent gratuïta   per a tots els assistents, tant si veniu només de dematí com si us quedeu també a l’horabaixa o si demaneu el crèdit.

Les activitats seran, com sempre, prou variades

La primera seguirà la nostra tasca d’anys per promoure la reutilització, un dels pilars de l’educació ambiental als centres. En aquest cas, però, serà de reutilització de roba. Ens explicaran la problemàtica que ens suposa el gran volum de roba que generam i les infinites possibilitats que tenim per reutilitzar-la; cosa que, a més a més, fa que d'altres persones en puguin viure. Una xerrada entretenguda i necessària.

Després veurem quin paper poden jugar les energies renovables , no a nivell general, sinó dins les nostres escoles . Quina feina s'ha fet als centres de Mallorca, i què podem fer a cada centre per a millorar el medi ambient amb aquestes fonts inesgotables.

A diferència dels anys anteriors, en el temps de descans , mentre uns van a berenar i els altres en tornen , farem una recollida de roba   per a la Fundació Deixalles. Ara que ja sabrem què se'n fa de la roba, mirarem de fomentar una altra manera de consumir més responsable i allargar-ne la vida útil. Dugueu la vostra!

En haver berenat, eixamplarem el tema de l’hort escolar: la possibilitat d'introduir menús ecològics als menjadors escolars . A Mallorca ja hi han casos on es fa exitosament i cal difondre'n la iniciativa. Alumnes, centres, pagesos i famílies en surten beneficiats. 

Continuem, com sempre, amb les -ja gairebé obligatòries- xerrades   que els mateixos centres   fem per compartir experiències ambientals   escolars: què és, com ho fan, com s’organitzen, quins problemes els hi han sorgit, com s’ho han fet per a anar endavant, quines previsions feien i quina ha estat la realitat, com responen els alumnes, ... 

Abans de dinar descobrirem una pràctica innovadora lligada a la xerrada de les energies renovables: les cuines eficients . Una demostració pràctica de tecnologia industrial casolana que pot retre molt.

 El taller pràctic d’horabaixa descobrirem una alternativa natural i fàcil a les pintures industrials: les pintures i els pigments   naturals. Ens explicaran la complicada gestió que requereixen les tradicionals, reflexionarem sobre l’ús que en fem i, sobretot, veurem com en podem fer nosaltres de totalment ecològiques. Ja no tendrem excusa per pintar tant com vulguem. 

Com cada any, es reconeixerà un crèdit   de la conselleria d'educació als assistents que hi participin tota la jornada i ho sol·licitin prèviament. 

Si voleu més informació per a fer la inscripció, posseu-vos en contacte a les següents adreces: educa4r2@conselldemallorca.net o a educa4r1@conselldemallorca.net