Ratings and Recommendations by outbrain

19/3/10

Vine a conèixer el Viver Forestal de Menut i els nostres boscos!

Demà, dia 20 de març, és el Dia Mundial Forestal, i la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat us convida a participar en les activitats en el Viver de Menut:


Activitats previstes
  • Visita al viver: Visita interpretativa al viver forestal, el banc de llavors i entorn de les cases de Menut.
  • Visita a la caseta del bosc: Visita guiada a la Caseta del Bosc amb panells explicatius.
  • Itinerari forestal per a la identificació d'arbres i arbusts autòctons: Visita guiada per a conèixer les espècies d’arbres i arbusts, així com els seus usos.
  • Identificació d'escorça i fulles d'arbres i arbusts: Conèixer les característiques de les fulles dels arbres i arbusts més representatius dels nostres boscos.
  • Taller de sabó amb plantes: Realització de sabó amb essències de plantes i trossets de fulles.
  • Taller infantil: Pintar imans amb motius forestals.

Es recomana dur calçat còmode i roba d'abric.


Data: 20 de març de 2010.
Horari: De 10 a 14 h. Els tallers comencen a les 10.30, 11.30 i 12.30 h.
Destinataris: Per a tots els públics
Preu: Totes les activitats són gratuïtes.
Condicions d'inscripció: Inscripció por telèfon.

Telèfon d’informació PIA: 900 151617 (de 9.00 a 15.00 h)
Adreça de la Xarxa Forestal: xarxaforestal@gmail.com

17/3/10

L'energia que necessitem per passar un dia

Edu3.cat


"Energi K" alerta sobre l'ús desmesurat que es fa de l'energia i dóna consells per reduir-ne el consum.

La primera font d'energia que es va fer servir va ser la dels homes i els animals, seguida de la llenya per fer foc. Durant molts segles es van fer servir espelmes i llums d'oli o de petroli per a la il·luminació, carbó i llenya per cuinar i escalfar-se i carros per moure's. No és fins a la Revolució Industrial que no hi ha un canvi en el món de les energies. Actualment, l'electricitat és l'energia més utilitzada.

Antoni Martínez, director del Parc de l'Energia, destaca que cal fer un ús eficient de l'energia. La mobilitat forma part de la despesa diària d'energia i és més aconsellable fer servir transports públics, la bicicleta o anar a peu.

14/3/10

Trailer del documental Garbage Dreams: supervivència a una ciutat que viu del fems

Molt aprop de El Caire, però invisible des de la ciutat, hi ha Mokattam, un enorme assentament de zaballeen o recol·lectors de fems. Tot allò que la capital refusa ho recullen ells i ho duen a Mokattam, on es separa, classifica i recicla. Una dinàmica que narra el documental que us recomanem: Garbage Dreams.

Mai Iskander, la seva directora, va néixer i va viure als Estats Units, una societat que qualifica com consumidora de plàstic. Va començar a gravar la supervivència dels 60.000 zaballeen de Mokattam el 2005, seguint les passes de tres adolescents nascuts entre aquella dinàmica vital i comercial basada en el fems:

Lluny de qualsevol iniciativa ecològica moderna, els Zaballeen sobreviuen reciclant un 80% de la basura que recullen. Quan la seva comunidad es troba de cop amb la globalització exterior, cadascun dels adolescents ha de prendre decisions que canviaran el seu futur i que afectaran la supervivència de la seva comunitat.