Ratings and Recommendations by outbrain

5/5/10

Conferència Arquitectura i paisatge: Consum visual versus alteració material al Caixafòrum de Palma

Arquitectura i paisatge: Consum visual versus alteració material

05/05/2010

Cicle: Arquitectura i identitat cultural. Cicle de conferències i projeccions

L'arquitectura es torna significativa a l'hora de descriure la cultura: les seves obres es fan ressò d'una realitat política, social i històrica. Es pot presentar un recorregut històric a través de diferents edificis o obres arquitectòniques de diferents països. El cicle Arquitectura i identitat cultural pretén generar un diàleg sobre l'arquitectura, l'urbanisme, la política i l'evolució del paper de l'arquitecte en la societat. L'exploració de les obres de Palladio, Le Corbusier, Oscar Niemeyer i Alvaro Siza, i també els temes de l'arquitectura versus paisatge i de l'activisme ciutadà ens ha de permetre reflexionar sobre algunes importants qüestions i tensions a l'entorn de com l'arquitectura conviu amb la societat actual.

La participació de professionals de reconegut prestigi ens mostrarà, a partir de la seva experiència i dels referents arquitectònics esmentats, els canvis i les influències que se'n deriven, la relació que hi ha entre modernitat i tradició, l'arquitectura entesa com a continent de cultura i, finalment, les noves realitats socials que afecten el territori, el paisatge, les ciutats i la mateixa praxi de l'arquitectura.

Cada sessió constarà d'una conferència impartida per un arquitecte i a continuació de la projecció d'un documental: Els límits de la Costa Brava
A càrrec de Ramon Folch, arquitecte
Coordinat per Jordi Solé, arquitecte, i presentat per Antoni Barceló, arquitecte

Preu
Activitat gratuïta

4/5/10

Dia Internacional del Comerç Just


El moviment internacional de comerç just celebra un any més la seva diada per demanar més justícia dins les relacions internationals.

Per aquest motiu, enguany s’ha decidit tornar a instal·lar un envelat gros a la Plaça d’Espanya que ens permetrà dur a terme el programa següent per celebrar el DIA MUNDIAL DEL COMERÇ JUST:

Del 5 al 8 de maig
Venda i degustació de productes de comerç just.
Exposició sobre el comerç just.
Horari: de 10h a 20h; dissabte 8 de maig, de 10h a 14h


Dimecres, 5 de maig

10.00h* Inauguració de la II Diada Internacional del Comerç Just, a
càrrecde la consellera d'Afers Socials, Promoció i Immigració, Fina Santiago, i el director general de cooperació, Josep Ramon Balanzat.
10.00-20.00h* Elaboració d'un rangoli, dibuix tradicional de l'Índia traçat en terra i acolorit amb pigments de tonalitats festives.
12.00h *Conferència a la Universitat: “Comerç just i desenvolupament local a l'Amèrica Llatina”, a càrrec de Rubén Tapia (Equador) i Emilio Calderón (Perú). Universitat de les Illes Balears (UIB), Aula de Graus de l'edifici Ramon Llull.

18.00h* Actuació De Kebabs, música des d'Orient.

Dijous**, 6 de maig*

10.30 i 11.30h* “Cuento contigo”. Víctor Uwagaba. Històries de viatges.

11.30 i 12.30h* Taller: “Units per la paraula”. Escriptura de cartes d'infants de Mallorca a infants de països productors.

18.00h* D. Rocky, acrobàcia. Espectacle d'acròbates de Kenia.

Divendres, 7 de maig*

10.30 i 11.30h *Taller: “Moldeando con solidaridad”, taller de plastilina amb Cati Marquès.

11.00h* “A fuego justo” preparació d'aliments i begudes en directe amb ingredients de comerç just.

18.00 h* Actuació de “Los Estupendos Buruños”, música popular festiva

18.30-21.00h* Taula rodona: “Comerç just i desenvolupament local a l'Amèrica Llatina”, amb la participació de Rubén Tapia (Equador) i Emilio Calderón (Perú).

Degustació posterior de productes de comerç just.
La Misericòrdia, sala multiusos (1er pis)

Dissabte 8 de maig*

Ens unim a la
Diada Mundial del Comerç Just

A partir de les 10 hores i fins a les 14 hores, realitzarem distintes activitats i ens adherirem a la campanya d’enguany: “Un dia per celebrar, tot un any per actuar”

11.00h* Circ Bover. Espectacle que combina el bon humor, l'art circense i la música en directe per aprendre i gaudir en família.

12.00h* Actuació de Tambors per la Pau

13.30h* Lectura del manifest del Dia Mundial del Comerç Just.

Les activitats també s’estenen a Menorca, Eivissa i la Part Forana de Mallorca (Artà, 5 de maig; Capdepera 7 de maig, Inca i Manacor , 8 de maig; Felanitx i Son Carrió-St LLorenç, 9 de maig, Sòller 15 de maig;). Més informació en la nostra pàgina web www.saltrasenalla.org
Esperam veure-vos nombrosos i poder compartir la diada amb vosaltres.

3/5/10

El dia a dia dels falcons de la Sagrada Família


En aquesta web hi podreu veure una càmera que segueix el dia a dia dels falcons que habiten a la Sagrada Família de Barcelona.

http://www.falconsbarcelona.net/Falco11/pagines/webcam1.html

Com a curiositat, cal afegir que fa uns dies la femella del niu va patir un accident a conseqüència del qual va morir. Per garantir la supervivència dels tres pollets es van traslladar dues de les tres cries, dues femelles, a un centre de recuperació. La cria més petita, un mascle, s'ha deixat al niu de la Sagrada Família i seguirà a càrrec del mascle adult fins a completar el procés de creixement. L’absència del falcó femella obliga al mascle adult a assumir l’alimentació de les seves cries, fet inusual donat que és la femella qui lidera aquesta tasca, amb el suport del mascle.

Si ho mireu una estona pot ser tingueu la sort de veure com el pare alimenta el nadó!

Ens tornem a posar en marxa!


A partir d'ara ens podreu trobar a Sa Petrolera, al Portitxol:

C/ Francesc Femenias, 1, cantonada amb C/ Medellín
07006 Palma
Tambés tenim nou telèfon: 971 25 63 78