Ratings and Recommendations by outbrain

5/5/10

Conferència Arquitectura i paisatge: Consum visual versus alteració material al Caixafòrum de Palma

Arquitectura i paisatge: Consum visual versus alteració material

05/05/2010

Cicle: Arquitectura i identitat cultural. Cicle de conferències i projeccions

L'arquitectura es torna significativa a l'hora de descriure la cultura: les seves obres es fan ressò d'una realitat política, social i històrica. Es pot presentar un recorregut històric a través de diferents edificis o obres arquitectòniques de diferents països. El cicle Arquitectura i identitat cultural pretén generar un diàleg sobre l'arquitectura, l'urbanisme, la política i l'evolució del paper de l'arquitecte en la societat. L'exploració de les obres de Palladio, Le Corbusier, Oscar Niemeyer i Alvaro Siza, i també els temes de l'arquitectura versus paisatge i de l'activisme ciutadà ens ha de permetre reflexionar sobre algunes importants qüestions i tensions a l'entorn de com l'arquitectura conviu amb la societat actual.

La participació de professionals de reconegut prestigi ens mostrarà, a partir de la seva experiència i dels referents arquitectònics esmentats, els canvis i les influències que se'n deriven, la relació que hi ha entre modernitat i tradició, l'arquitectura entesa com a continent de cultura i, finalment, les noves realitats socials que afecten el territori, el paisatge, les ciutats i la mateixa praxi de l'arquitectura.

Cada sessió constarà d'una conferència impartida per un arquitecte i a continuació de la projecció d'un documental: Els límits de la Costa Brava
A càrrec de Ramon Folch, arquitecte
Coordinat per Jordi Solé, arquitecte, i presentat per Antoni Barceló, arquitecte

Preu
Activitat gratuïta

No hay comentarios: