Ratings and Recommendations by outbrain

2/7/09

Entre el dia i la nit: Parc Natural de Mondragó


PARC NATURAL DE MONDRAGÓ

Dissabte 11 de juliol

Entre el dia i la nit (Itinerari guiat)

A càrrec de: Equip d'Educació i Interpretació Ambiental

Lloc de trobada: Aparcament de ca sa Muda (zona de s'Amarador)

Destinataris: Per a tots els públics

Material recomanat: Llanterna i repel·lent de moscards

Horari: de 20:00 a 22:00

Telèfon d'inscripció: 971 18 10 22


-------------

Parc natural de Mondragó
parcmondrago@gmail.com
Carrer de can Llaneres, 8
07650 Santanyí
Tel. 971 64 20 67 Fax 971 64 21 30

1/7/09

Mecanismes d'estalvi d'aigua

Al mercat hi ha una oferta molt variada de mecanismes per a l'estalvi d'aigua. Entre els dispositius més coneguts per a models d'aixetes no estalviadors, podem trobar l'airejador o perlitzador.

Un airejador és un filtre que es situa a l'extrem de l'aixeta, aquest filtre barreja aire amb l'aigua de forma que, amb menys quantitat d'aigua, tenim la mateixa sensació que sense filtres.

La instal·lació d'un d'aquests mecanismes suposa un estalvi d'un 50% d'aigua. Són mecanismes econòmics i ens els podem instal·lar nosaltres mateixos sense tenir amplis coneixements de llanterner (cal tenir en compte el diàmetre de la rosca abans de comprar l'airejador).

No són compatibles amb aixetes amb temporitzador. Cada cert temps cal desmuntar-los i treurer-los la calç dipositada durant el seu funcionament per tal que siguin realment eficients.

En aquest vídeo, podeu veure com amb el mateix temps amb l'aixeta oberta s'utilitza molta menys aigua:


FONTS:
Guia pràctica per a l'estalvi domèstic d'aigua de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Eco 13

29/6/09

Joguines fetes de materials reciclat



Udunekos és un grup de persones d'un barri de Buenos Aires que pretén divertir i divertir-se jugant i ho fan amb consciència ecològica i amb molt d'art. Fan joguines amb molta imaginació, inventant personatges que veient-los en una sola foto ja t'imagines com parlen, com deuen caminar... Són personatges que neixen del fems, de materials de rebuig, cosas que ningú vol i que ara imaginem perfectament en mans de qualque nin.

Tots els UDUNEKOS estan fets amb materials reciclats; des de ampolles de plàstic, `pinzells gastats, suros, cartrons, trossos de metalls, antigues joguines, claus, bombetes...

Directori de productes sostenibles

Productosostenible recull més d'un centenar de articles de tots els sectors que han millorat els seus processos de producció per a reduir el seu impacte. Cada fitxa fa una breu descripció del producte, quines accions s'han dut a terme, un abans i un després i recomanacions relacionades. A més, qualsevol persona pot suggerir nous continguts.

Es tracta d'una selecció impulsada per Ihobe, la societat pública de gestió ambiental del Govern basc . Ihobe ofereix informació i suport a les empreses, vetlla per tal que els organismes públics donin exemple de bones pràctiques i també col·labora activament en accions internacionals i amb distintes organitzacions como Aenor, per a difondre els certificats ISO relacionats amb el medi ambient, especialment la ISO 1041, que certifica la qualitat de la gestió ambiental.

Informe Anual de Sostenibilitat a Espanya

L'Observatori per a la Sostenibilitat a España ha publicat el seu informe anual disponible per a descàrrega (format PDF) que avalua els processos de sostenibilitat segons diversos indicadors relatius, entre d'altres, el canvi climàtic, la conservació i gestió dels recursos naturals, ordenació del territori i la producció i el consum.

L'informe avisa que durant el 2007 s'emeteren un 51,6% més de gasos d'efecte hivernacle (GEI), molt per damunt del que Espanya s'havia compromés a Kioto.

Segons les dades per autonomies que, diu el diari El País, ha fet públiques el Ministerio de Medio Ambiente són les CC. AA. de Madrid, Andalusia, Balears, Canàries, València i Múrcia les que més han incrementat aquestes emissions.

Al respecte de les energies renovables, l'informe destaca un increment, encara que no suficient per complir l'objectiu del 12% per al període 2005-2010 sobre el consum total d'energia primària.

Quan a biocombustibles destinats per al transport, Espanya n'utilitza només un 1% respecte al consum total del combustibles fòssils , molt lluny de l'objectiu del 5,75% del total per al 2010.

L'informe, a més, expressa la seva preocupació per la pèrdua de diversitat biològica i la sobreexplotació dels recursos naturals.

Premis MENORCA AL21

El Consell de Menorca convoca per primer any els premis MENORCA AL21 amb l'objectiu d'estimular iniciatives de les diferents entitats, organitzacions , empreses i/o administracions que suposin una contribució efectiva a l'assoliment dels objectius dels Compromisos d'Aalborg+10 o de qualsevol de les accions incloses en els Plans d'Acció Municipals de les Agendes Locals 21.

Nota de premsa

Activitats Uiversitat d'Estiu 2009 (UIB): Globalització? Dissidència i alternativa


Universitat d'Estiu de la UIB (2009)

Enguany la Universitat d'estiu s'organitza al voltant d'un eix temàtic compartit. S'analitzen des de diferents punts de vista els avantatges i inconvenients de la globalització, com també les reaccions que provoca. Pretén veure des de molts àmbits del coneixement una realitat complexa que afecta tots els camps de l'activitat humana.

GLOBALITZACIÓ, CRISI I DESENVOLUPAMENT LOCAL: LES OPORTUNITATS DE LES AGENDES 21

Matrícula:Fins el 10 de juliol de 2009.
Durada: 15, 16 i 17 de juliol de 2009.
Horaris:Dimecres i dijous, de 9 a 14 hores i de 16 a 18:30 hores. Divendres de 9 a 14 hores.
Ubicació: Edifici Sa Riera. C/ Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma
Per a més informació: Fitxa del curs

LA REALITAT DE L'AIGUA EN EL MÓN GLOBALITZAT: UNA MIRADA DES DEL SUD

Matrícula:Fins el 6 de juliol de 2009.
Durada: Del 13 al 17 de juliol de 2009.
Horaris:De 9:30 a 13:30 hores.
Ubicació: Edifici Sa Riera. C/ Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma
Per a més informació: Fitxa del curs


INTERNATIONAL SUMMER SCHOOL 2009: STUDIES ON THE MEDITERRANEAN WORLD

ENERGY SUSTAINABILITY FOR THE MEDITERRANEAN AREA

Matrícula:Fins el 6 de juliol de 2009.
Durada: Del 13 al 17 de juliol de 2009.
Horaris:De 9:30 a 13:30 hores.
Ubicació: Edifici Sa Riera. C/ Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma
Per a més informació: Fitxa del curs