Ratings and Recommendations by outbrain

11/2/10

Ecologia domestica


La web Clips verds és una web col·laborativa de participació ciutadana i aprenentatge dirigida a tothom que vulgui tenir una vida més sostenible i ecològica.




És una iniciativa de l’Associació Barnamil que, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, pretén facilitar a la població l’adopció de mesures i pràctiques ecològiques a la llar. S’ofereixen eines per conèixer millor les diferents actuacions per tenir un estil de vida més respectuós amb el nostre planeta: vídeos, recursos i tallers presencials on aprendre coses noves i intercanviar els nostres coneixements sobre que podem fer per tenir una llar més verda.


Podem aprendre de forma divertida i fàcil noves idees per l’ecologia domèstica: truquets per a estalviar aigua, energia i diners, produir menys residus, etc. Tot explicat pels veïns i veïnes de Barcelona.

Vosaltres també podeu penjar-hi el vostre propi vídeo per compartir amb la ciutadania!

Noisetube: Entre tots podem fer un mapa dels renous del nostre entorn


A les ciutats, la contaminació acústica és un gran problema. Noisetube, implica els ciutadans en l'observació de la contaminació acústica. Descarregant-te l'aplicació al teu mòbil, aquest es converteix en un sensor de renous i permet mesurar el nivell d'exposició sonora del nostre entorn quotidià.

Qualsevol de nosaltres, amb el telèfon adaptat, podrem contribuir a la creació d'una cartografia col·lectiva de la contaminació acústica del nostre entorn més immediat. Cada vegada que prenem una mesura de renou a qualsevol indret de la nostra ciutat, s'alimenta automàticament el mapa de sorolls d'accés lliure del portal Noisetube.

El software és gratuït i el telèfon ha d'estar equipat d'un GPS per a la ubicació física. La medició es realitza en decibels.



¿Què ofereix NoiseTube als participants ?

Ciutadans o associacions

- Medir l'exposició quotidiana al soroll en decibels mitjançant el telèfon mòbil.

- Anotar les mesures amb el nom de les fonts sonores per a informar a la comunitat

- Visualitzar al mapa les mesures pròpies i contribuir a la creació col·lectiva d'un mapa de la contaminació acústica

- Comparar el perfil d'exposició amb altres participants

- Confidencialitat : es poden compartir les dades amb la comunitat o els científics de forma voluntària o no


Institucions públiques

- Comprendre a l'àmbit local o de forma global el problema de la contaminació acústica gràcies a una cartografia i a les estadístiques sobre l'exposició dels ciutadans.

Investigadors

- Accedir a les dades anònimes per a realitzar estudis

- Utilitzar la interfície del projecte per a realitzar mashups que enllacin les dades de contaminació amb altres aplicacions.

10/2/10

Baix en carboni (Documental)

"Baix en carboni", un documental de Pedro Barbadillo emès al programa "Sense ficció" de Televisió de Catalunya, un instrument per a la reflexió molt recomanable:



Fa un viatge per aquesta nova economia del canvi climàtic, una “economia del CO2” que ja és una realitat i que, a més, és rendible. El documental presenta els casos dels visionaris que fa anys van veure com havia de ser el futur i que van lluitar per fer realitat un projecte econòmic i mediambiental. Són els creadors d'aquest nou sistema al qual ara tothom es vol apuntar: treballen en empreses, ajuntaments, universitats. Són enginyers, alcaldes de poble, economistes, agricultors... i no van defallir quan ningú creia en les seves propostes. Són els mateixos que veuen que efectivament hi ha una crisi energètica i de recursos. Però aquesta crisi no els espanta, la consideren una crisi pel canvi. Un canvi que no serà còmode, però que ha de ser positiu.

Baix en carboni aprofita aquest fil conductor per entrellaçar-lo amb els projectes més empresarials, com ara la controvertida borsa de carboni que impulsa la compra-venda d'emissions, les plantacions d'arbres de fusta noble -que mentre creixen capturen CO2 i que quan es tallen permeten recuperar la inversió econòmica feta-, el segrest de carboni, la generació de biocombustibles amb residus vegetals i la promoció de la bicicleta pública en projectes de mobilitat sostenible.

Baix en carboni es un passeig intel·ligent i alhora crític amb allò que es ven com a projectes per compensar emissions i que provoca estralls en el medi natural, en zones remotes del planeta. Som davant d'un documental que incita al debat per reflexionar sobre el camí que ens ha de portar cap al destí sostenibilista, assequible per a tots els públics i amb un bon ritme. Té una durada de 57 minuts


FONT: Ecoterra

8/2/10

Activitats als Espais Naturals Protegits de les Illes Balears: Febrer 2010


Reserva Natural de s'Albufereta
Totes les activitats són gratuïtes. A algunes cal inscriure-s'hi prèviament. Per a inscripcions i informació sobre qualsevol activitat contactau amb la Reserva Natural de s'Albufereta al telèfon 971 89 22 50 (de dilluns a divendres de 08:00 h. a 15:00 h.).


Febrer
Divendres 26. Cicle de documentals ambientals: "Home", any 2009
A càrrec de l'equip d'educació i interpretació ambiental de la Reserva
Destinataris: públic en general
Lloc: Biblioteca pública Can Torró (Alcúdia)
Horari: a les 19:00
Sense límit d'inscripció


Parc Natural de la Península de Llevant

Totes les activitats són gratuïtes. Cal inscriure-s'hi prèviament. Per a inscripcions i informació sobre qualsevol activitat contactau amb el Parc Natural de la Península de Llevant al telèfon 971 83 68 28 (de dilluns a divendres de 08:00 h. a 15:00 h.).


Febrer

Divendres i dissabte 19 i 20. Les bardisses, què són i com construir-ne una
Conferència sobre què són les bardisses i taller de com construir una bardissa ecològica dins els nostre hort.
A càrrec del personal del Parc
Destinataris: públic einteressat en agricultura ecològica
Lloc: Conferència al teatre d'Artà i taller al Parc
Horari: Divendres de 18:00 a 20:00 i dissabte de 9:30 a 14:00
Places limitades


Parc Natural de Mondragó

Totes les activitats són gratuïtes. Cal inscriure-s'hi prèviament. Per a inscripcions i informació sobre qualsevol activitat contactau amb el Centre d'Informació del Parc Natural de Mondragó al telèfon 971 18 10 22 (de dilluns a divendres de 09:00 a 16:00h.).


Febrer
Dissabte 20. El llegat dels nostres avis.Itinerari etnològic

Itinerari per l'interior del Parc, a través del qual veurem la riquesa patrimonial del Parc (barraques de cucurull, secrets de contraban, forn de calç, etc.).
A càrrec del personal del Parc.
Destinataris: públic en general i familiar
Lloc: aparcament de ca sa Muda (s'Amarador)
Horari: de 10:00 a 13:00h.

Places limitades


Paratge Natural de la Serra de Tramuntana
Totes les activitats són gratuïtes. Cal inscriure-s'hi prèviament. Per a inscripcions i informació sobre qualsevol activitat contactau amb el Paratge Natural de la Serra de Tramuntana al telèfon 971 51 70 70 i 971 51 70 74 (de dilluns a divendres de 09:00 h. a 15:00 h.).


Febrer

Dissabte 13. El poblat talaiòtic de Filicomís i el Claper del Gegant
Itinerari interpretatiu per la Vall d'Almadrà on visitarem el poblat talaiòtic de Filicomís i el Claper del Gegant.
A càrrec de Vicenç Sastre, naturalista i dibuixant.
Destinataris: públic en general i familiar
Lloc:
ermita del cocó (Lloseta)
Horari: de 10:00 a 14:00h

Places limitades

Dissabte 27. El monument natural de Ses Fonts Ufanes
Itinerari interpretatiu a la Finca Pública de Gabellí Petit.
A càrrec de l'equip d'educació i interpretació ambiental del Paratge Natural.
Destinataris: públic en general i familiar
Lloc:
aparcament de l'ermita de Sant Miquel (Campanet)
Horari: de 10:00 a 13:30h

Places limitades


Reserves Naturals des Vedrà, es Vedranell i les illots de Ponent

Totes les activitats són gratuïtes. Cal inscriure-s'hi prèviament. Per a inscripcions i informació sobre qualsevol activitat contactau amb les Reserves Naturals des Vedrà, es Vedranell i els illots de Ponent al telèfon 971 30 14 60 Ext. 4 (de dilluns a divendres de 08:00 h. a 15:00 h.).

Febrer
Dissabte 13. Mariners d'antuvi
Seguiment dels treballs de reparació i restauració de les barques Bartolomé i Joven María.
A càrrec de Associació Marítimocultural d’Eivissa i Formentera.
Destinataris:
públic en general
Lloc:
Punta des Molí
Horari: de 10:00 a 13:00