Ratings and Recommendations by outbrain

10/2/10

Baix en carboni (Documental)

"Baix en carboni", un documental de Pedro Barbadillo emès al programa "Sense ficció" de Televisió de Catalunya, un instrument per a la reflexió molt recomanable:



Fa un viatge per aquesta nova economia del canvi climàtic, una “economia del CO2” que ja és una realitat i que, a més, és rendible. El documental presenta els casos dels visionaris que fa anys van veure com havia de ser el futur i que van lluitar per fer realitat un projecte econòmic i mediambiental. Són els creadors d'aquest nou sistema al qual ara tothom es vol apuntar: treballen en empreses, ajuntaments, universitats. Són enginyers, alcaldes de poble, economistes, agricultors... i no van defallir quan ningú creia en les seves propostes. Són els mateixos que veuen que efectivament hi ha una crisi energètica i de recursos. Però aquesta crisi no els espanta, la consideren una crisi pel canvi. Un canvi que no serà còmode, però que ha de ser positiu.

Baix en carboni aprofita aquest fil conductor per entrellaçar-lo amb els projectes més empresarials, com ara la controvertida borsa de carboni que impulsa la compra-venda d'emissions, les plantacions d'arbres de fusta noble -que mentre creixen capturen CO2 i que quan es tallen permeten recuperar la inversió econòmica feta-, el segrest de carboni, la generació de biocombustibles amb residus vegetals i la promoció de la bicicleta pública en projectes de mobilitat sostenible.

Baix en carboni es un passeig intel·ligent i alhora crític amb allò que es ven com a projectes per compensar emissions i que provoca estralls en el medi natural, en zones remotes del planeta. Som davant d'un documental que incita al debat per reflexionar sobre el camí que ens ha de portar cap al destí sostenibilista, assequible per a tots els públics i amb un bon ritme. Té una durada de 57 minuts


FONT: Ecoterra

No hay comentarios: