Ratings and Recommendations by outbrain

28/8/10

Activitats als Espais Naturals de les Illes Balears: Setembre 2010 a la Reserva Natural de s'Albufereta

Reserva Natural de s'Albufereta

Es poden concertar visites guiades per a grups.

Totes les activitats són gratuïtes. Cal inscriure-s'hi prèviament. Per a inscripcions i informació sobre qualsevol activitat contactau amb la Reserva Natural de s'Albufereta al telèfon 971 89 22 50 (de dilluns a divendres de 09:00 h. a 14:00 h.).


Dissabte 11. Descobreix el món dels ocells
Visita guiada al Centre de Turisme Ornitològic de la Gola i demostració d'anellament de petits ocells silvestres.
A càrrec de l'educadora ambiental de la Reserva i un ornitòleg del GOB
Destinataris: públic en general
Lloc: Centre de Turisme Ornitològic La Gola. Port de Pollença
Horari: de 09:00 a 12:00
Màxim 20 persones / Cal inscripció prèvia

Divendres 17. Xerrada: Ecoturisme, una nova visió per a un món sostenible
Conferència sobre les grans possibilitats i beneficis de fer un turisme respectuós amb el medi ambient.
A càrrec de Nubia Rivero Borad, tècnica guia en ecoturisme
Destinataris: públic en general
Lloc: Biblioteca Can Torró d'Alcúdia
Horari: 19:30 h.

Dissabte 25. Visita guiada per un ornitòleg a la Reserva Natural
La millos manera de conèixer les diferents aus que habiten la Reserva és fer una visita al lloc acompanyat d'un expert.
A càrrec dels anelladors del GOB
Destinataris: públic en general
Lloc: Sa Marina (Alcúdia) carretera Alcúdia - Port de Pollença (MA 220)
Horari: de 09:00 a 13:30

Màxim 20 persones / Cal inscripció prèvia

27/8/10

La vida d'una bossa de plàstic

Aquest curtmetratge produit per Ramin Bahrani que recorre el viatge existencial i èpic d'una bossa de plàstic. S'explica de manera simple i poètica una història i, a la vegada, se'ns presenta el gran problema de la generació exagerada de residus.

La pel·lícula forma part del projecte Futurestates que produeix pel·lícules curtes de directors reconeguts i novells amb l'objectiu de presentar una visió diferent de la societat nordamericana en un futur no massa llunyà, mescla una representació de temes socials amb elements de ciència ficció.



24/8/10

Sabeu què és una carrotmob?


Nice chalkboard
Cargado originalmente por Charleston's TheDigitel

Carrotmob, que literalment significa “mob de pastanagó”, és un tipus de flashmob que persegueix fins ecologistes i pràctics de responsabilitat social corporativa per part d'empreses i comerços. Què ès una flashmob? Un grup de gent organitzada mitjançant Facebook o Twitter que presenten per sorpresa en públic un ball, una cançó, una performance, etc.

Com funciona una carrotmob?. Primer de tot, es cerca una tenda o negoci que vulgui millorar el seu sistema d'electricitat o reduir les seves emissions de CO2. Després, a través de xarxes socials com Facebook i Twitter, s'informa als participants de la carrotmob, que visiten de forma massiva l'establiment en qüestió, realitzen totes les compres que necessitin o puquin, i celebren una gran festa amb música i ball a l'exterior de la tenda per atraure a més clients.

Què s'aconsegueix amb tot aquest circ? La tenda guanya un diners extres per pagar bombetes de baix consum, canviar les finestres per a evitar les pèrdues tèrmiques, o comprar electrodomèstics més eficientes energéticament.

Les carrotmob varen nèixer a la ciutat de San Francisco però ben aviat arribaren a Europa, sobretot a Alemanya.

Segons els organitzadors d'aquesta iniciativa, una Carrotmob és una forma d'activisme que aprofita el poder del consumidor per a infondre més responsabilitat social a les pràctiques comercials.

Dia 24 d'octubre és el Dia Internacional contra el Canvi Climàtic i des de la iniciativa Carrotmob es proposa una acció internacional coordinada:

Instruccions per a organitzar una carrotmob



23/8/10

Una selecció de joguines fetes amb materials reciclats

A la web www.ecotoys.cl, podem veure com amb els plàstics que utilitzem cada dia a casa es poden fer moltes juguetes. Hi ha un parell de tutorials per fer joguines i moltes fotografies de juguets elaborats per l'autor de la web.

Reciclestein: Joc didàctic fet de materials reciclats

Aquest joc de Julio Cesar Dorado, està fet totalment de material reciclat, és tridimensional, original, 100% de material reciclat i didàctic. La finalitat del joc és muntar una estructura tridimensional mitjançant la unió de diferents les peces que venen amb el joc. Aquestes peces estan amb material reciclat de recipients molt diversos.

Actualment, l'autor del joc treballa en la possibilitat de la producció industrial del joc, la millora de la qualitat de les peces i en la maquinària necessària per a la seva fabricació.

Per a més informació: Artesura.

Udunekos

Web realitzada per un grup de persones que proposem mesclar el joc i el reciclatge. Hi podeu trobar moltes fotografies de joguines fetes amb materials reciclats que poden servir com a font d'inspiració.

Dina Stasta és una argentina que dedica part del seu temp a la recuperació de materials per a reciclar-los. http://www.cukitos.blogspot.com/

Reciclajoc

Selecció de recuros lúdics elaborats amb material de rebuig d'ús quotidià tan a casa com a l'escola. Hi trobareu idees i recursos per a utilitzar material de rebuig en la construcció de jocs i enllaços interessants relacionats amb el món del joc, les joguines i el material de desfeta.

Us animeu a jugar?