Ratings and Recommendations by outbrain

18/6/09

Exposició al Caixaforum: Peus, passes cap a l'evolució

Peus. Passes cap a l'evolució

L’exposició «Peus. Passes cap a l'evolució», mostra 25 grans fotografies de les extremitats de rèptils, amfibis, mamífers, aus i peixos, realitzades pel fotògraf alemany Ingo Arndt de la revista Geo.

S'inaugura avui, dijous 19 de juny a les 20:00 h. i romandrà oberta al Caixafòrum de Palma fins el 30 d'agost.

Els protagonistes de l’exposició han estat fotografiats sobre un vidre i des de sota, de tal manera que s’ha aconseguit una imatge poc habitual que posa de manifest els detalls de les plantes d’aquests animals: potes, urpes, amb coixinets plantars, amb discos adhesius, amb membranes interdigitals..., desgastades o delicades, amb escates o estriades, algunes peludes, blavoses, gorgues, vermelles, blanques, marrons a ratlles, de colors...

Els peus ajuden els animals a córrer, saltar, botar, grimpar, gronxar-se... tot adaptant-se al seu entorn. Al llarg del temps, la natura ha anat desenvolupant una diversitat de potes equivalent a la diversitat d'espècies, partint de les aletes originàries, que van començar a evolucionar cap a formes de pota simples.

Un gran arbre filogenètic on es pot veure com estan relacionades les extremitats des del punt de vista evolutiu, acompanya les fotografies.

«Peus. Passes cap a l'evolució» és una exposició on es combinen ciència i art amb una finalitat clarament educativa.

Per a més informació

GOB Mallorca: De residus gens ni mica

CAMPANYA "DE RESIDUS GENS NI MICA"

El GOB amb la col·laboració del Departament Insular de Gestió de Residus ha posat en marxa el seu nou blog de reducció de residus a nivell municipal. La nova campanya anomenada "De residus gens ni mica", treballa amb ajuntaments, comerços i escoles per tal de fomentar la
reducció de residus entre la població de diferents municipis de Mallorca que aposten per la reducció com a millor estratègia per a la gestió dels residus.

15/6/09

Com emboliquem els berenars per anar a l'escola?


Si ens aturem a pensar, el fet que emboliquem els berenars (bocatas, fruita i altres variants) amb les bosses de plàstic i el paper de plata suposa una quantitat molt gran de residus que ens podríem estalviar si recuperéssim el que es feia anys enrera.

José Luís Gallego, en aquest vídeo ens explica algunes formes per a embolicar els esmorzars per dur a l'escola reduïnt els residus a la mínima expressió possible...