Ratings and Recommendations by outbrain

13/8/10

Estalviar combustible des del teu iphone


DriveGain és una aplicació per a l'iPhone que permet estalviar combustible amb el cotxe. Segons els creadors de l'aplicació pots estalviar molts litres de benzina i es redueixen les emissions de CO2 fins a 660 quilograms l'any.

L'aplicació usa el GPS integrat del telèfon per a calcular la velocitat del vehicle, així como la seva acceleració i desacceleració. Una veu va dient si vas o no a la velocitat adequada i si necessites posar una marxa més. A la pantalla uns controls indiquen quina és la velocitat aconsellada. A més calcula el consum de combustible, les emissions de CO2 i el cost de benzina o gasoil per quilometre.

El software només està disponible per a vehicles amb canvi manual, però s'està desenvolupant una ampliació per tal que sigui compatible amb cotxes de canvi automàtic. DriveGain compta amb una base de dades de 16.900 cotxes i es pot utilizar tan amb l'iPhone 3G i 3GS, como a l'iPod Touch i l'iPad.

Font: ECO13

12/8/10

Les Perseides o llàgrimes de Sant Llorenç


DSC_7424_edited
Cargado originalmente por racciari
La pluja d’estels de les Perseides (Llàgrimes de Sant Llorenç) es podrà veure des de el 17 de juliol fins al 24 d’agost, però els dies de màxima activitat -i quan realment val la pena sortir a veure l’espectacle- seran les nits del 11,12 i 13 d’agost.

La pluja d’estels està formada per la pols còsmica deixada enrere per el cometa 109P/Swift-Tuttle, que va passar per la Terra al 1992 i tarda 135 anys en completar la seva òrbita. Tot i no ser la més important de l’any, es tracta d’una pluja d’estels molt interessant per ser molt nombrosa, amb fins 100 meteorits per hora, i perquè la temperatura a la nit es més agradable que en altres èpoques de l'any.

La millor recomanació per veurer-les amb deteniment és estirar-se en un lloc còmode amb suficient abric per no passar fred i mirar en direcció nordest cap a la constel·lació de Perseu a patir de les 23 hores. És recomanable traslladar-se a zones amb poca contaminació lumínica per tal de veurer-les millor.

Per a més informació, dir-vos que enguany el màxim s’espera de les 18.30 h del 12 d’agost a les 07.00 h UT del dia 13, segons la IMO (International Meteor Organitzation) amb una Taxa Horària Zenital de 100.

Enllaços interessants:
Pepquímic
Observatori Astronòmic de Mallorca

Ara que celebrem les festes d'estiu, per què no mirem de fer-les més sostenibles?

L'estiu ès època de vacances, reunions, festes i verbenes. Poques vegades ens plantegem quin impacte poden tenir aquestes celebracions en el medi ambient, potser comença a ser hora de fer-ne un pensament...

Us remetem a algunes guies ja publicades que parlen del tema:

Ecofiestas en el hogar. Como celebrar fiestas en casa sin dañar el planeta ni complicarte la vida

Les festes més sostenibles

A Sant Just fem les festes més sostenibles

A més, també heu de saber que s'ha obert un grup al facebook que tracta el tema dels gots reutilitzables a les verbenes de Mallorca: A ses verbenes volem tassons reutilitzables!


11/8/10

Si teniu dubtes sobre reciclatge... ara podeu consultar aquesta guia a través del mòbil!


Si no dipositem cada residu al seu lloc es generen dos problemes bastant greus. Per una banda no es recicla aquest element (fins i tot, depenent del percentatge d'impropis que hi ha dins un contenidor, no es recicla el seu contingut), i per altra banda, aquest residu roman al medi durant anys i anys.

Ecoembes, per tal de facilitar les coses ha publicat una guia de reciclatge de residus que es pot consultar des del telèfon mòbil. S'han acabat els dubtes sobre què va a cada contenidor. L'objectiu d'aquesta guia és que qualsevol persona, de manera ràpida i senzilla tengui a la seva disposició una eina útil on poder consultar tots els dubtes que apareixen quan estem amb un residu a la ma i hem de pensar a quin contenidor el llencem.

FONT: Hogares Kioto

10/8/10

Un vaixell sense emissions recorre la Mediterrània


Zero CO2 no és un veler qualsevol. És un iot propulsat per bateries elèctriques i piles d'hidrogen que, des del 2 d'agost, recorre la Mar Mediterrània sense emissions de gasos d'efecte hivernacle, mentre analitza els nivells de contaminació de l'aire i l'aigua. El viatge durarà sis mesos i acabarà al Marroc, fent escala a Mònaco, Roma, Nàpols, Barcelona, Mallorca... Totes les necessitats energètiques d'a bord necessàries per a la vida de la tripulació i per al desenvolupament de la investigació seran subministrades per fonts renovables (solar, eòlica i hidràulica).

El recorregut del iot es pot seguir a través de la web www.zeroCO2sailing.com, que entre altres coses informa de les dades recollides pels científics al llarg del seu viatge i les analítiques realitzades al laboratori flotant. També podeu seguir les desventures del vaixell al quadern de bitàcola de la web.

Coneixeu el programa Llars Verdes? Si es dugués a terme a les Balears, us interessaria participar-hi?

“Llars Verdes” és un programa educatiu de dirigit a llars preocupades per l'impacte ambiental i social dels seus hàbits quotidians. A través d’aquesta iniciativa s'acompanya als participants en un procés de canvi cap a una gestió més responsable de casa seva.
  • Es promou l'autocontrol del consum domèstic d'aigua i energia
  • S'introdueixen mesures i comportaments estalviadors
  • S'ajuda a fer una compra més ètica i ecològica

En una primera edició, els participants s'enfronten al repte d'estalviar a les seves llars una quantitat significativa d'aigua i energia.

Per als participants que continuen al Programa, en una segona edició, es proposa una forma més respectuosa de consum a casa.

Para acabar, en una tercera edició, es realitzen tallers i activitats pràctiques amb les que profunditzar i seguir treballant en els temes proposats durant les dues anteriors edicions.

Per a més informació podeu consultar:

Hogares verdes. Ministerio de Medi Ambiente

Llars Verdes Catalunya

Entrevista a Júlia Mèrida, Educador ambiental del programa "Llars Verdes"