Ratings and Recommendations by outbrain

3/9/12

Setembre 2012. Butlletí de novetats CREAib

Ja ha arribat setembre i amb ell el Butlletí de notícies i novetats del CREAib

Per consultar-lo piqueu AQUÍ

Activitats estiuenques a l'Aula de la Mar


Edifici Can Salas-Sa Petrolera, seu de l'Aula de la Mar i el CREAib
Un estiu més, investigadors i tècnics de l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (CSIC-UIB) han estat els encarregats de dur a terme un nou programa d'activitats científic-divulgatives a l'Escola de Pesca Responsable del Club Nàutic Portitxol (Palma, Illes Balears).

Al voltant de 60 nins i nines han participat, cada dijous des del mes de juliol i fins al proper 6 de setembre, en les activitats coordinades pel grup d'Ictiologia i la Unitat de Comunicació i Cultura Científica d'aquest institut mixt d'investigació. "A més de la ja tradicional sortida de pesca responsable, en la qual els petits aprenen les talles mínimes a respectar per a una pesca responsable, les espècies de peixos protegides, biologia de peixos, etc., aquest any s'ha implementat l'oferta gràcies a la col·laboració amb el CREAIB", assenyala Pep Alós, investigador del IMEDEA (CSIC-UIB).

Ha estat en els tallers realitzats a l'edifici de Sa Petrolera en el Portitxol, guiats pels tècnics Bel Barceló i Guillem Quetglàs, on els petits han enfortit el seu coneixement científic sobre l'ecosistema marí de les illes, interactuant amb els habitants i components del mateix. Classificació de sorres, identificació dels microorganismes que habiten en la Posidònia oceànica, activitats dirigides a conèixer la biologia de mol·luscs i peixos de les aigües del Mediterrani balear, i també algunes anotacions sobre un dels elements bàsics de la cadena tròfica: el fitoplàncton. "Tot el coneixement mediambiental que transmetem als nens és bàsic per a la cura del nostre entorn marí. Amb aquests tallers i el material que tenim en el CREAIB hem intentat sempre apropar la riquesa marina de Balears a la ciutadania, i igual que els més petits, els majors gaudeixen molt aprenent curiositats sobre el nostre Mar", afirma Bel Barceló, una de les tècnics responsables a l’Aula de la mar.

Font de la noticia: http://www.bajoelagua.com/mundo-submarino/noticias/2012-08-30/aprende-verano-ciencia-para-pesca-0823.html