Ratings and Recommendations by outbrain

3/9/10

Com assegurar la bicicleta al carrer per tal d'evitar robatoris



L'Ana, l'Empar i l'Andrés, de Valencia en bici, ens expliquen com assegurar les nostres bicicletes per evitar robatoris. Es tracta de consells que, encara que ens semblin obvis són molt efectius a l'hora de circular en bicicleta per la ciutat.

2/9/10

El bosque protector: un documental sobre la història dels nostres boscos



"El bosque protector" és una sèrie documental fruit d'un acord entre TVE i la Escuela de Montes de la Universidad Politécnica de Madrid. Pretén conscienciar a l'opinió pública de la importància dels nostres boscos a la història natural, social i econòmica d'Espanya al llarg del temps.

A la sèrie s'hi poden veure alguns dels racons més bells del país tot posant en evidència la importància de la protecció de la flora i fauna, així com el perill de l'impacte negatiu de l'acció humana per a la seva conservació. Mostra l'acció protectora del bosc sobre el sòl, la fauna i la flora, i com la fragmentació de les àrees naturals ocupades per boscos va donar lloc a la pèrdua de la biodiversitat.

La influència dels boscos en el medi ambient i el clima són factors que exigeixen una presa de consciència pública que estimuli accions fermes, tan en el sector públic com des del sector privat de cara a la reforestació amb espècies adequades a cada entorn i a la conservació racional del que ja existeix, amb la vista posada en el llarg termini que exigeixen els processos de restauració de la coberta vegetal. Aquesta regenració de sòls contribuirà a frenar el procés de desertització que avança de forma alarmant en el nostre àmbit geogràfic.

A la pàgina oficial de "El bosque protector", podeu obtenir informació i veure els documentals online.

30/8/10

Una vida sostenible a Brooklin: Còmic

En Gabriel és guia de natura a la ciutat de Nova York. La seva nòvia el va treure de ca seva quan va arribar amb un ànec abandonat i ell va deixar la seva feina per recórrer Europa en bicicleta. Quan va tornar va fundar amb els seus amics una casa utòpica a la ciutat dels gratacels. Així comença "My Intentional Life", un còmic de la revista Grist que relata el dia a dia de quatre amics que decideixen viure una vida més sostenible a Brooklin, Nova York.El còmic intenta mostrar en clau d'humor la realitat creixent de moltes ciutats del món, on cada vegada més individus de totes les edats i condicions socials comencen a provar els avantatges de cultivar els seus propis aliments i ser més responsables dels seus actes com a consumidors.

29/8/10

Activitats als Espais Naturals de les Illes Balears: Setembre 2010 al Parc Natural de la Península de Llevant

Parc Natural de la Península de Llevant

Visites guiades els dissabtes per al públic general.

Totes les activitats són gratuïtes. Les visites i les activitats d'agenda requereixen inscripció prèvia
(us recomanem que confirmeu per telèfon l'horari i el lloc de trobada). Per a inscripcions i informació sobre qualsevol activitat contactau amb les oficines del Parc Natural de la Península de Llevant al telèfon 971 83 68 28 (de dilluns a divendres de 08:00 h. a 15:00 h.).

Setembre

Dijous 23, divendres 24, dissabte 25 i diumenge 26. El Parc Natural des de la Mar
Dues sortides diàries a bord de La Balear, la barca de bou més antiga de Mallorca.
A càrrec del personal del Parc i de l'equip de navegació de La Balear (Consell de Mallorca).
Destinataris: públic en general
Lloc de trobada:
Port de Cala Rajada
Horari: De 9:00 a 11:30 h
Places limitades, cal inscriure-s’hi prèviament.
Durant la Fira Agrícola i Ramadera d'Artà (12 de setembre) a l'estand d'informació del Parc Natural.