Ratings and Recommendations by outbrain

14/1/10

l'SBEA organitza una visita a la finca pública de Raixa (diumenge 24 de gener de 2010)

Diumenge 24 de Gener de 2010.
La Societat Balear d'Educació Ambiental proposa la visita a la Finca Pública de Raixa per tal de fer un recorregut guiat per la possessió i l'entorn de l'emblemàtica finca de Raixa declarada bé d'interès cultural l'any 1993 pel seu valor històric i artístic.
Horari: De 10:’15 a 12’:00 h.
Lloc de Trobada: Pàrquing de la finca pública.
Preu de l'activitat: Gratuïta.
Informació i inscripcions: Màxim 30 persones.
Per a les inscripcions ens podeu enviar un e-mail a: info@sbeamallorca.org posant el vostre nom, telèfon i número de persones. Data màxima d' inscripció dia 20 de gener.

Per a més informació podeu consultar la web: www.raixa.cat

13/1/10

Cursos: Hort urbà o balcó comestible i compostatge domèstic i vermicompostatge

Vivers Can Juanito en col·laboració amb TotCompost organitzen el proper 16 de gener els tallers: Hort urbà o balcons comestibles i Compostatge i vermicompostatge domèstic.

Aquests tallers pretenen ampliar els nostres coneixements en temes de cultiu de verdures i hortalisses dins un ambient urbà: cases de poble amb un petit jardí o parcel·la de terra, pisos amb balconada o galeria, ...

Data: 16 de gener de 2010

Horari: "Hort urbà, o balcons comestibles" de 10:00 h a 12:00 h. / "Compostatge i vermicompostatge domèstic" de 12:30 h a 13:30 h.

Públic a qui va adreçat: Tots els públics

Ubicació: Vivers Can Juanito

Incripció: canjuanito@canjuanito.com o TotCompost (PLACES LIMITADES)

Impartits per Manel Font

FONT: PIA

Dondereciclar, els punts verds a la web i al mobil

Dondereciclar es una aplicació web que ens permet localitzar Punts Verds i zones de reciclatge. A més podem introduir denúncies mediambientals amb fotografies geolocalitzades.

És un servei gratuït, tan a la web com per als dispositius mòbils Android, i a més és col·laboratiu: Contribuir a al reciclatge no és només reciclar, sinó ajudar a que altres també puguin fer-ho, per això podem ajudar a ampliar la xarxa de punts verds agregant els que cadascun de nosaltres coneixem (cal registrar-se de forma bastant senzilla).

Els punts que podem compartir estan classificats en 5 categories:

- "Puntos Limpios", llocs habilitats per ajuntaments per a recollir tot tipus de materials contaminants. (olis, pintures, metalls,…)
- "Reciclaje de Pilas", tots els llocs on podem dipositar piles per al seu correcte tractament
- "Denuncias Ambientales", aquelles agressions ambientals que creiem que podem denunciar i compartir amb la comunitat.
- "Recogida de Ropa Usada", llocs on podem dipositar roba usada per tal que es recicli.
- "Otros", qualsevol punt d'interès que estigui relacionat amb el reciclatge i no es pugui classificar a cap altre categoria.

L'objectiu del servei és aconseguir una comunitat activa que permeti que tots els punts de reciclatge es vegin reflectits en el servei. Com més punts estiguin registrats més fàcil serà trobar-los, encara que ens trobem enfora de la nostra zona habitual.

A més aquesta aplicació web està perfectament integrada amb les principals xarxes socials, així que podem compartir els punts de reciclatge a Twitter, Facebook o enviar-los per correu electrònic.

FONT: Eco13

12/1/10

Un any nou centrat en la biodiversitat

El Conveni sobre Diversitat Biològica de les Nacions Unides ha seleccionat el 2010 com a l’Any Internacional de la Biodiversitat. Es tracta d’una campanya a escala mundial per reconèixer la importància de la biodiversitat de la vida a la Terra i combatre la pèrdua de biodiversitat al món. Segons la ONU el ritme d'extincions és alarmant, mil vegades més ràpida del que seria considerat normal i s'estima que pot ser agreujada per les alteracions climàtiques.

Amb aquest motiu es duran a terme tota mena d’actes a tot el món, a totes les escales i a tots els àmbits, unificats pel lema de l’Any Internacional "La Biodiversitat és Vida. La Biodiversitat és la nostra Vida".