Ratings and Recommendations by outbrain

4/3/10

Horticultura a Menorca



Antigament era habitual tenir un hort a casa i conèixer els costums, les temporades de sembra i les diferents varietats del que es sembrava, però avui dia ens trobem que gairebé comencem de zero quan decidim engegar el nostre propi hort ecològic a casa.

La iniciativa Hort i feina ofereix molta informació per tal d'aconseguir la recuperació, preservació i difusió d'aquests coneixements que corren perill de desaparèixer: fòrums de discussió perquè cadascú hi digui la seva, un calendari de sembres, tasques i collites, un glossari d'horticultura...

Pot semblar que organitzar un hort sostenible només beneficiarà als usuaris directes de l'hort, però aquests beneficiats representen tan sols la punta de l'iceberg del que poden arribar a aconseguir aquest tipus d'iniciatives, ja que els beneficis finals van a camps tan diversos com podrien ser entre molts altres:
  • Millora de la qualitat de les aigües subterrànies.
  • Explotació racional dels aqüífers.
  • Reducció de contaminants a les aigües i a l’atmosfera.
  • Manteniment de la diversitat de varietats cultivables.
  • Suport en propostes educatives de respecte al medi ambient.
  • Respecte per la cultura pròpia, recuperació i preservació d’usos i costums mediambientalment sostenibles.
  • Permetre l’horticultura d’oci a les futures generacions.
  • Conservació del paisatge.

Per compartir les vostres experiències, podeu dirigir-vos als Fòrums.

Per saber què heu de fer aquest mes: Calendari mensual o Calendari barres.

Per cercar informació concreta, podeu utilitzar el Cercador dels fòrums.

3/3/10

Activitats als Espais Naturals de les Illes Balears: Març de 2010 al Parc Natural de s'Albufera de Mallorca

Parc Natural de s'Albufera de Mallorca

Totes les activitats són gratuïtes. Les visites guiades i les activitats d'agenda requereixen incripció prèvia. Per a inscripcions i informació sobre qualsevol activitat contactau amb el Parc Natural de s'Albufera de Mallorca al telèfon 971 89 22 50 (de dilluns a divendres de 09:00 h. a 14:00 h.).

Març

Dissabte 20. Becs i cames
Taller d’elaboració de siluetes d’ocells que podem trobar a s’Albufera.
A càrrec de l’equip d’educació i interpretació ambiental del Parc.
Destinataris:
nins i nines de 6 a 10 anys.
Lloc de trobada:
Centre de Recepció de Sa Roca.
Horari: de 10:00 a 13:30 h.
Places limitades/Cal inscriure-s’hi prèviament

Enllaços relacionats amb l'educació ambiental: Centre de Documentació del CENEAM

El Centre de Documentació del CENEAM gestiona un fons bibliogràfic de més de 24.000 documents entre llibres, revistes, recursos electrònics, materials multimèdia, vídeos i sons. A més, des d'aquest mateix centre elaboren materials tan interessants com una fototeca, un directori de centres d'informació ambiental de l'Estat Espanyol...

Destaca entre els recursos que ofereixen la selecció d'enllaços d'educació ambiental, que recull informació sobre associacions professionals i xarxes d'Educació Ambiental, estratègies, materials educatius i jocs, programes, plans i campanyes, publicacions periòdiques i educació ambiental a altres països.

28/2/10

Web per a la declaració del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial de la Unesco

El Consell de Mallorca ha posat en marxa la web Serra de Tramuntana Paisatge Cultural i un grup a la xarxa social Facebook per tal d'impulsar la candidatura de la Serra perquè sigui declarada Patrimoni Mundial de la UNESCO com a paisatge cultural.

L'objectiu del portal és promoure i difondre tota la documentació i informació disponible per a promoure la candidatura d'aquest enclau natural de Mallorca.

El portal aporta informació sobre distints aspectes de la Serra de Tramuntana: el paisatge natural (elements físics, clima, fauna i flora), el paisatge cultural (història del paratge), el paisatge creat (l'aigua. l'arqueologia, els nuclis urbans, les possessions i el patrimoni religiós) i el paisatge viscut (fa referència als costums i tradicions de la zona).

També podeu trobar un apartat educatiu amb alguns materials educatius descarregables per a estudiants de primària i secundària. També ho trobareu les bases del concurs escolar: Treballam perquè la Serra sigui Patrimoni Mundial, juntament amb la butlleta d'inscripció.

Què queda per fer en referència a la presentació de la candidatura de la Serra com a Patrimoni de la Unesco?

En aquests moments ja s'ha entregat a la UNESCO tota la documentació per tal que es pugui avaluar la Serra de Tramuntana i es dugui a terme una primera criba a la que es decidiran quines propostes segueixen endavant. En el cas que la Serra passi aquest primer filtre, els inspectors visitaran el Paratge a finals de la propera primavera.
FONTS: Serra de Tramuntana Paisatge Cultural i Mallorca Confidencial