Aquest és el blog no oficial del Centre de Recursos d'Educació Ambiental de les Illes Balears
Ratings and Recommendations by outbrain
20/3/09
Portes obertes al Viver forestal de Menut
JORNADA DE PORTES OBERTES DEL VIVER FORESTAL DE MENUT PER A CELEBRAR EL DIA MUNDIAL FORESTAL
La Direcció General de Medi Forestal i Protecció d’Espècies organitza el proper dissabte 21 de març una visita guiada per l’exposició de la Caseta des Bosc i el Banc de Llavors forestals de les Illes Balears. Podreu assistir també als tallers de sembra i reproducció de plantes i a una explicació de les tasques que es desenvolupen en el viver i de la importància de la protecció de la flora autòctona.
Lloc de trobada: Viver Forestal de Menut, carretera C-710 de Pollença – Andratx km. 17’5
Destinataris: per a tots els públics.
Horari de visites: de 10 a 14 h, tallers a les 10’30, 11’30 i 12’30 h Activitat gratuïta. Material necessari: calçat còmode i roba d’abric.
Telèfon d’informació: 971 78 42 89 (de 9.00 a 15.00 h)
19/3/09
Jardins a les teulades
Els beneficis dels green roofs són diversos: millorar la qualitat de l’aire, reduir del consum d’energia per refrigerar/escalfar els edificis, millorar el paisatge urbà, reduir la temperatura de l’aire a l’estiu i fins i tot allargar la vida útil dels terrats.
Més informació a:
Projecte de jardins sobre teulades del Quebec
Augustenborgs Botanical Roofs Garden
Instruccions bàsiques per a teulades ajardinades a Chicago
18/3/09
Un parenòstic virtual
També ens trobem que quan anem a comprar al mercat, amb la globalització i la importació de productes d'arreu del món hem perdut la noció de quins són els productes de temporada, lògicament les fruites o verdures de temporada són molt més saboroses que la resta.
Antigament sempre havíem utilitzat el parenòstic com a guia per la vida quotidiana dels pagesos, sobretot per saber què tocava plantar a cada moment, què recollíem cada temporada, una previsió de pluges, gelades...
Amb l'arribada de la societat de la informació és lògic tenir a l'abast un parenòstic virtual: aForavila. Es tracta d'un projecte desenvolupat per la Fundació IBIT en el marc del Plan Avanza del Ministerio de Industria, Turismo y Comercio amb la implicació de la Conselleria d'Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears.
17/3/09
Xarxa de Ciutats per la bicicleta a Espanya
La idea de formar aquesta Xarxa va sorgir a les II Jornades de la Bicicieta Pública, celebrades els dies 12 i 13 de març a Sevilla.
Què pretén la Xarxa:
L'Associació té per objecte la generació d'una dinàmica entre les ciutats espanyoles amb la finalitat de facilitar, fer més segura i desenvolupar la circulació dels ciclistes, especialment en el medi urbà, realitzant totes les accions necessàries per impulsar la bicicleta com a mitjà de transport i intensificar les iniciatives adoptades amb el mateix objectiu per les administracions públiques, associacions i agents socials".
Estatuts provisionals de la Xarxa
Guia d'implantació de la bicicleta pública
Font: Revista Sostenible
Sessió formativa: sostenibilitat ambiental als projectes de cooperació
La Direcció General de Cooperació organitza una sessió formativa sobre "Sostenibilitat Ambiental als projectes de cooperació":
DATA: Dissabte, 21 de març de 2009
HORARI: De 10 h a 14 h (4 hores)
LLOC: Edifici Sa Riera, c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma, 2a planta, aula 12
IDIOMA: Català
A QUI VA DESTINAT EL CURS: Persones que treballen en l’àmbit de la cooperació per al desenvolupament i del codesenvolupament a les Illes Balears, i altres persones interessades en aquest tema.
OBJECTIU: facilitar eines d’anàlisi i conceptes de sostenibilitat ambiental emmarcats en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament a les persones implicades en les ONGD de les Illes Balears.
CONTINGUTS
1. Introducció
2. Aigua i recursos hídrics
3. Energia
4. Residus, bioconstrucció i consum responsable
5. Biodiversitat
6. Activitats econòmiques sostenibles
METODOLOGIA
Sessió participativa de 4 hores de durada amb explicacions teòriques per part de l’equip facilitador, treball en grup per a l’estudi de casos pràctics, espai de debat i reflexió conjunta.
INSCRIPCIÓ
Us podeu inscriure al curs fins al 18 de març, inclòs, al formulari d’inscripció que podeu enviar per correu electrònic. La selecció es farà per rigorós ordre segons la data d’inscripció. La persona de contacte és Sonia de Wulf Vives (tel.: 971 17 74 27).
El dia 19 de març, s’enviarà un missatge electrònic de confirmació a les persones que hagin estat admeses al curs.
ALTRA INFORMACIÓ RELLEVANT
• Es lliurarà un certificat d’assistència a les persones que hagin assistit a la sessió completa. Aquest certificat l’haurà de recollir a la Direcció General de Cooperació la persona que l’hagi obtingut o una persona autoritzada.
• S’hi poden inscriure dos membres de cada ONGD, en ordre de preferència. Si hi ha més persones matriculades que places oferides, s’atorgarà plaça només a un membre per ONGD.
• Hi ha un total de 25 places disponibles.
• Amb l’admissió al curs es contreu l’obligació d’assistir-hi. Si no hi podeu assistir, ho heu de comunicar a la Direcció General de Cooperació com a mínim amb un dia d’antelació a l’inici del curs.
• No comunicar una baixa podrà ser causa d’exclusió en altres cursos posteriors.
Per a més informació sobre el curs i per realitzar la vostra inscripció, podeu consultar l'enllaç següent: Sostenibilitat Ambiental als Projectes de Cooperació
16/3/09
Reciclart a l'Auditòrium de Palma
Toom-pak ha triat la música com a sistema per tractar el tema del reciclatge. Són una formació de músics que intenten treure una nova identitat a cada objecte reciclar: bosses, ampolles, cubs, etc. en el seu espectacle.
Podeu trobar més informació sobre aquest grup al seu myspace: http://www.myspace.com/toompak
Vídeos per a reduir el consum d'energia
La Iniciativa Climate Savers Computing ha posat en marxa la Power Down for the Planet Video Challenge
La gran quantitat d'ordinadors que utilitzem avui dia implica una despesa d'energia molt important. A més, a això s'afegeix a que no coneix formes simples d'estalviar energia per fer l'ús dels ordinadors més sostenible.
Hi podeu participar: Agafeu la càmera i creeu un vídeo explicant la història del Climate Savers Computing. L'objectiu és desenvolupar vídeos originals i creatius que eduquin, entretinguin i informin sobre la importància per al medi ambient de tenir en compte l'eficiència energètica informàtica.
Com a font d'inspiració, podeu pensar en els següents punts:
- La relació entre l'eficiència informàtica i frenar el Canvi Climàtic
- Com pràctiques operacions informàtiques molt senzilles impliquen una gran despesa energètica
- Quin impacte té la gestió de l'energia en el medi ambient
- Què és la sostenibilitat per tu
Ja vos ho esteu pensant? Per saber-ne més, visiteu la pàgina: www.PowerDownforthePlanet.org/video/ .