Ratings and Recommendations by outbrain

13/11/09

A taula! Manual per a la introducció d'aliments ecològics a les escoles


El dinar és el menjar més important del dia, i molts nins dinen a l’escola. D'aquí la importància d'oferir uns menús equilibrats i sans als més petits i aprofitar el servei de menjador com espai d’educació en el menjar i en aprendre a valorar els processos productius que respectin el medi ambient i que estiguin arrelats al territori perquè donen vida a les comunitats rurals de ca nostra. Per això, cada vegada hi ha més experiències d'introducció d’aliments ecològics i de proximitat als menjadors escolars.

En el llibre A taula! Manual per a la introducció d'aliments ecològics a les escoles s'indiquen les primeres passes que han de seguir els educadors, associacions de pares o professionals del sector educatiu que tenen intenció d'apuntar-se a aquest tipus d'iniciatives. Aquest document ha estat publicat pel Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) en col·laboració amb la Taula de Treball d’Alimentació Escolar Ecològica, responsable dels continguts, i L’Era, Espai de Recursos Agroecològics, coordinador del projecte.

FONT: Jornal

9/11/09

Material educatiu sobre canvi climàtic per a darrer cicle de primària


Agents pel Clima és un recurs educatiu sobre el canvi climàtic adreçat, principalment, als alumnes de darrer cicle de Primària.

En un entorn d’una classe virtual personalitzada, a través de la dinàmica plantejada mitjançant reptes i missions, i amb les explicacions del mestre o mestra, els alumnes aprendran què és
el canvi climàtic, i, sobretot, quina incidència hi tenim i què podem fer per frenar-lo.

Agents pel Clima és una iniciativa d’Acciónatura per a la sensibilització de la societat, i especialment dels nins entre 10 i 12 anys, sobre el canvi climàtic. Hi podreu trobar enmtre d'altres els següents recursos:

- Un test d’avaluació d’emissions de CO2 i de consum d’aigua.
- La possibilitat de personalitzar Agents pel Clima.
- Reptes, i missions secretes, per aconseguir reduir la petjada climàtica del dia a dia.
- Enllaços a eines i recursos sobre el canvi climàtic.
- Dossier pedagògic de Agents pel Clima

Desconeixem si els centres de les Illes Balears s'hi poden inscriure però ofereixen l'opció d'inscriure's com a convidat, una opció que pot ser interessant per conèixer aquest recurs en profunditat...

Vídeos educatius sobre el medi ambient marí


L’empresa, BIOIMATGE, ha obert a YouTube una adreça on estan penjant vídeos educatius sobre el tema del medi ambient marí.
L'objectiu és donar a conèixer els fons marins del nostre litoral i d'altres indrets, amb l’objectiu de que la gent els conegui i també de que sigui conscient de la situació tan delicada en que es troben en alguns llocs i, lamentablement, la nostra costa no és una excepció.
També hi ha pejats altres vídeos de caràcter més esportiu i cultural. Volen promocionar aquelles activitats relacionades amb el mar i que són respectuoses amb el medi ambient marí.
http://www.youtube.com/user/bioimatge.

FONT: Blog personal de Jordi Carmona, professor de Biologia

Fundación Ecodes: butlletí especial sobre Educació Ambiental

La Fundación Ecodes es dedica a la sensibilització i protecció ambiental i a la seva web hi podem trobar molts recursos, consells i altres materials que ens poden ser molt útils per a l'educació ambiental. També editen un butlletí mensual que cada mes està dedicat a un tema concret, el darrer número del butlletí està dedicat a l'educació ambiental i pot ser sigui del vostre interès:

Treinta años de Educación Ambiental: Una revisión colectiva desde el territorio y los contextos

Hi podeu trobar els següents articles:


FONT: Ecourban