![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrUskBnXTvSMekVagSArV3RSOGswWx7x9ckE_oMMJjjMNZp8MEFi1bS4fXZSh3iWn0QuaRRz2g3rVQ1cD9M4wWSIXV0SNVO_QsRm0NkiRxpzyz1ZZ4ahm9ZBP74avBhPxSWaYYD-nHS7my/s320/ataula.jpg)
El dinar és el menjar més important del dia, i molts nins dinen a l’escola. D'aquí la importància d'oferir uns menús equilibrats i sans als més petits i aprofitar el servei de menjador com espai d’educació en el menjar i en aprendre a valorar els processos productius que respectin el medi ambient i que estiguin arrelats al territori perquè donen vida a les comunitats rurals de ca nostra. Per això, cada vegada hi ha més experiències d'introducció d’aliments ecològics i de proximitat als menjadors escolars.
En el llibre A taula! Manual per a la introducció d'aliments ecològics a les escoles s'indiquen les primeres passes que han de seguir els educadors, associacions de pares o professionals del sector educatiu que tenen intenció d'apuntar-se a aquest tipus d'iniciatives. Aquest document ha estat publicat pel Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) en col·laboració amb la Taula de Treball d’Alimentació Escolar Ecològica, responsable dels continguts, i L’Era, Espai de Recursos Agroecològics, coordinador del projecte.
FONT: Jornal