Ratings and Recommendations by outbrain

25/9/09

Bones pràctiques respecte a les ratapinyades (recurs en anglès)


L'organización britànica Bat Conservation Trust es dedica a l'estudi i protecció de les poblacions de quiròpters del Regne Unit.

Aquesta entitat va editar el 2007 una guia prou interessant sobre les pautes a seguir per a un correcte maneig i estudi d'aquest grup en els seguiments i investigacions als que es veuen sotmesos:

Bat Surveys Good Practice Guidelines

El document repassa i justifica la importància dels estudis d'aquests animals, les pautes per a una correcta planificació dels treballs, una descripció de les diferents metodologies a utilitzar i la seva aplicació en els hàbitat on es faci feina.

És un document recomanable per als especialistes en uns animals tan particulars i sovint força oblidats.

Posts relacionats: Recursos per a conèixer millor les ratapinyades del nostre entorn

Exposició sobre el canvi climàtic

L'Obra Social de Caixa Catalunya posa al nostre abast a la web la informació sobre l'exposició Canvi Climàtic: preguntes i respostes feta per la Fundació Territori i Paisatge.

Aquesta exposició pretén donar resposta a tots els dubtes generats arrel d'un fenomen a escala mundial que tindrà conseqüències en la nostra vida diària: l'escalfament global. Planteja qüestions de forma senzilla amb la finalitat d'oferir una informació concreta sobre les causes i, sobretot, les conseqüències del canvi climàtic.

L'exposició mostra algunes manifestacions de l'escalfament global a escala planetària, identifica els factors que l'han afavorit, i anota així qui podria emprendre accions per evitar-les.

La mostra evidencia com nosaltres mateixos tenim el poder de canviar les coses. Ens reconeixem com actors de canvi a través d'un vídeo que mostra de quina manera les actituds quotidianes influeixen en l'acceleració o el fre del canvi climàtic.

L'exposició ,es ara mateix a Valladolid però a través de la web podem consultar l'audiovisual, els materials didàctics que acompanyen l'exposició i algunes de les preguntes que planteja l'exposició.

23/9/09

Estrena mundial: The Age of Stupid




Segons llegim al blog Amics Arbres avui a les 19:00 h. és l'estrena mundial de la pel·lícula "The Age of Stupid" sobre els impactes del canvi climàtic en el futur. L'Estrena coincideix amb la celebració de l'Assemblea General de Nacions Unides a Nova York, que tractarà sobre el canvi climàtic i a la que assistiran tots els Caps d'Estat del món.

Algunes ciutats espanyoles viuran l'estrena global de la pel·lícula en directe, encara que tenim constància que s'estreni aquí a les Illes Balears. El film es projectarà simultàniament a 100 sales de cinema de més de 40 països d'Europa, Àsia, Àfrica i Orient Pròxim.

La pel·lícula ha estat escrita i realitzada per Franny Armstrong. El protagonista (Pete Postlewaite) representa un home solitari que viu a l'any 2055 en un món destrossat pel canvi climàtic, que, en veure un reportatge dels mals ocasionats 40 anys enrere es demana: perquè no férem res per evitar-ho?

Age of Stupid ha estat finançada pel públic amoïnat pel canvi climàtic que ha decidit comprar accions de la ple·lícula.

L'estrena de Madrid estarà amenitzada per una gran estora verda per la que hi circularan personalitats conegudes en bicicleta.

CINEMES ON S'ESTRENARÀ:


BARCELONA
- Cine Icaria Barcelona. Centro Comercial El Centre de la Vila. Port Olímpic
- Cinesa Diagonal. Santa Fe de Neu Mexic, s/n.

BILBAO
- Centro Comercial Megapark. Avda. de la Ribera, s/n. Barrio Ibarreta-Zuloko.

MADRID
- Cines Ideal. Plaza Jacinto Benavente.
- Cinesa Proyecciones. Calle Fuencarral, 136.

VITORIA
Centro Comercial Gorbeia. Etxabarri – Ibiña. Zigotia.

ZARAGOZA
Centro Comercial y de Ocio Plaza Imperial. Avda. Diagonal, 8.


Per a més informació consulteu: The Age of Stupid

22/9/09

Servei per compartir cotxe


L'Ajuntament de Palma ha posat en marxa el projecte COMPARTIR COTXE per tal de fomentar entre la població de la ciutat un ús més racional del cotxe. El servei consisteix a facilitar la trobada de persones que estan interessades a compartir el vehicle privat a l'hora de fer un viatge.

OBJECTIUS

  • Facilitar als ciutadans i a les ciutadanes de l' Ajuntament de Palma una altra alternativa en els seus desplaçaments tenint en compte mesures de sostenibilitat en la mobilitat.
  • Disminuir la contaminació i el consum energètic produït pels vehicles privats.
  • Millorar la utilització de l'espai públic.

COM ACCEDIR-HI?

COM FUNCIONA?

Mitjançant aquest servei veureu on line les persones que estan inscrites per fer un viatge semblant al vostre. A través del correu electrònic us podreu posar en contacte amb elles. Veureu quines són les seves preferències, si disposen o no de cotxe, el motiu del viatge, i tot un seguit de dades per fer més fàcil la trobada de companys i companyes de viatge. Podreu deixar un missatge electrònic a aquelles persones que considereu que són adients per compartir un mateix viatge. Tot de manera immediata i sense intermediaris.


No estaria de més que aquest servei s'oferís per a grans esdeveniments com fires, festes, etc.

Sabem que aquest servei també l'ofereix l'Ajuntament de Sóller. Coneixeu altres ajuntaments de les illes amb alternatives similars? Seria interessant fer-ne una recol·lecció per tal que ho tinguessim tot centralitzat en una sola pàgina...

Rastrejadors del clima a TV3

Al canal Educatiu Edu3.cat, hi podem trobar la sèrie "Rastrejadors del Clima", emesa dins l'espai "El medi ambient".
El clima canvia i això afecta les condicions de vida de moltes espècies animals. Els seus hàbitats s'alteren o els costa més trobar menjar. Però els problemes que se'ls presenten són un crit d'alerta per a l'espècie humana. Per això, l'ONG WWF i la Comissió Europea han triat trenta-cinc espècies a les quals han anomenat "climate trackers", "rastrejadors del clima".

En aquesta campanya, el mateix animal ens explica què li passa i ens demana que actuem de seguida.

Per ells i per nosaltres, és el moment d'actuar.

Cabirol, cèrvol, uapití

Edu3.cat



Pingüí de corona blanca, orca i dofí

Edu3.cat



Mosquiter xiulaire, mastegatatxes i cotxa cua-roja

Edu3.cat



Tortuga d'estany, tortuga mediterrània i tortuga carei

Edu3.cat



Marmota, ós bru i búfal africà

Edu3.cat



Garsa de mar, alció pigallat i fraret

Edu3.cat

21/9/09

Canviem CO2 per flors: Campanya Transports Metropolitans de Barcelona (TMB)

La campanya interactiva ‘Canviem CO2 per flors’, promoguda per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), a la que col·labora CeroCO2, promou ja l'estalvi de més de 3.300 kg de CO2 a l'atmosfera.

Aproximadament 2.100 ciutadans ja han dissenyat la seva flor dins el jardí virtual de TMB, en una campanya que calcula l'estalvi de CO2 que podem aconseguir deixant de banda el transport privat i utilitzant el transport públic.

"Canviem CO2 per flors" és una acció de comunicació interactiva online per a fomentar l'ús del transport públic com a via per tal de reduir les emissions de CO2 que es generen, a través de la ignició dels combustibles fòssils amb els vehicles a motor.

Des de la seva pàgina, podem calcular la quantitat de CO2 que es deixa d'emetre a l'atmosfera quan trien no utilitzar el transport privat per a un determinat trajecte. Després del càlcul, se'ls proposa crear la seva pròpia flir virtual i plantar-la en un jardí virtual com a símbol de la contribució a la protecció del medi ambient.