Ratings and Recommendations by outbrain

6/2/09

Fotobotanica 2009


FOTOBOTÀNICA és un concurs fotogràfic de temàtica botànica, que organitza el Jardí Botànic de Sóller amb la col·laboració del Consell de Mallorca. Aquest concurs es convoca cada primavera, i aquest any 2009 arribarà a la tretzena edició.

Els temes proposats per l’edició 2009 són tres:

- Flora endèmica de les balears

- Relacions flora-fauna i paisatge dins el Jardí Botànic de Sóller

Les fotografies s’han de presentar abans del 21 d’abril. El lliurament de premis serà el 9 de maig i es podrà visitar l'exposició de fotografies del 10 al 31 de maig, al Jardí Botànic de Sóller.

Animau-vos a participar!

Bases del concurs

Codi ètic de la fotografia de natura

Itinerari i racons: una altra forma de veure les Balears

Itineraris i racons és un lloc web per a mostrar i descobrir les Illes Balears des de un altre punt de vista, on visitants i residents a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera comparteixen les seves experiències, sobre llocs de les nostres illes que els agraden . Qualsevol de nosaltres podem participar en aquest projecte: ens podem registrar i publicar una fotografia o vídeo, una breu explicació, associar el registre de l'itinerari a tres temes i tres sensacions, i associar el registre al lloc on es va fer la fotografia sobre Google Maps.

El valor afegit d'aquesta web, és que, quan hi participem, podem comentar, afegir als nostres favorits i puntuar els itineraris dels altres usuaris, creem una informació molt completa i útil entre tots. A més, aquestes aplicacions ens permeten fer-nos el nostre propi itinerari partint de la informació elaborada per altres usuaris.

Participen en la realització d'aquest recurs:

IBIT
Govern de les Illes Balears
FECYT
Ministerio de Educación, Política Social y Deporte
Setmana de la Ciència i la Tecnologia

Animeu-vos a participar!

5/2/09

Jovenes reporteros para el Medio Ambiente

Jóvenes Reporteros para el Medio Ambiente és un programa de la FEE dissenyat per a
alumnes de Secundària que es desenvolupa a 17 països.

És una agència de premsa virtual, ubicada a www.youngreporters.org, a através de la qual els estudiants publiquen els seus treballs d'investigació en forma d'article periodístic o fotografia.
És un projecte en el que hi poden participar grups de treball formats per alumnes recolzats per un o diversos professors.

Una vegada format el grup, aquest s'ha de donar d'alta a la web del programa, triant un dels 6 temes bàsics que es proposen:
  • Agricultura
  • Ciutats
  • Litoral
  • Energia
  • Residus
  • Aigua
Hi ha dues maneres d'entrar en el programa:
  • A través del programa nacional assistits per un equip educatiu, els alumnes duen aterme un treball d'investigació periodística d'un problema local relacionat amb aspectes ambiental i científic. empresaris, associacions, laboratoris, consumidors...). Inclou com a possibles activitats: documentació, visites de camp, entrevistes, escriure articles, fer fotografies. La meta és informar al públic local de forma periodística, per qualsevol medi (revista escolar, exposició, conferència, diari local, ràdio o televisió).
  • A través del projecte internacional, es cobreixen problemes nacionals en col·laboració. Els estudiants cooperen amb joves reporters d'altres països. Constitueixen un equip que utilitza Internet per a produir un o més articles en comú sobre el tema triat. Els millors articles són seleccionats i publicats. Amb això es persegueix enriquir la informació local amb dades d'altres països.
Cada any, el Jurat Internacional concedeix un Premi al millor article de cadascun dels temes i la millor fotografia (per a optar a aquests premis és necessari que els treballs es redactin en anglès).

Us animem a participar en aquest programa i podeu comptar amb el recolzament del CREAib per a la recerca, trobareu més informació a:

www.youngreporters.org
Oficina Young Reporters a España

Contacte: Sr. Ignacio ALFARO PINEDO
Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor (A.D.E.A.C.)
C/ Velázquez, 45 2n (Int) Dta.
CP - 28001 Madrid
Telèfon: 914 35 31 47
Mail: yre@adeac.es

4/2/09

Educació ambiental als Parcs Naturals de Balears: Els secrets del contraban. Parc Natural de Mondragó

Els secrets del contraban. Parc natural de Mondragó

Xerrada i itinerari per conèixer la història del contraban tan lligada al parc. A càrrec de l'equip d'educació ambiental del parc.

Data
: 14 de febrer de 2009.
Horari: 10.00 a 13.00 h.
Destinataris: Públic en general.
Preu: Gratuït.
Condicions d'inscripció: Cal inscriure's previament.

Telèfon: 971 18 10 22.

Organitza:
  • Parc Natural de Mondragó
Lloc: Parc Natural de Mondragó , hi ha un centre d'informació a Ses Fonts de n'Alis

Curs Online: ecologia urbana i canvi climàtic


Organitzador
Eco-union amb la col·laboració del Campus per la Pau de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
El curs està dirigit a estudiants, associacions, tècnics de medi ambient de l'administració pública o entitats privades, professionals de l'enginyeria, arquitectura, urbanistes, gestió del territori, mobilitat, qualitat ambiental. Els seus objectius són fer entendre els punts clau de la sostenibilitat en les ciutats al segle XXI per construir entorns urbans de més qualitat i amb menys impacte ecològic, i desenvolupar una opinió crítica i constructiva per a millorar els nostres entorns més propers (lloc de treball, barri, ciutat). Més informació a http://www.eco-union.org
Data inici
03-03-2009
Data fi
15-05-2009
Lloc
Sant Pere més Alt, 25 baixos.
Població
Barcelona
Telèfon
93 5535840

Esports i Medi Ambient

Fotografía de: J. P. Castel

Hi ha una relació directa entre els esports i el medi ambient. L'esport en les seves diferents manifestacions requereix d'un entorn sa per a la major part de les seves pràctiques. Per altra banda, la pràctica esportiva genera una sèrie d'efectes sobre el medi que hem de controlar. A més, la indústria multimilionària de l'esport és una important consumidora de recursos naturals. Ens trobem que la informació sobre aquest tema està molt difosa i no sempre trobem el que realment necessitem.

En aquest context, cal destacar la publicació recent de l'Aparador Virtual sobre Esport Sostenible del Centre de Documentació del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. Un recurs molt complet que recull informació diversa i contrastada sobre la pràctica de l'esport de forma sostenible i que també disposa d'un recull de pàgines web amb la regulació de les activitats esoortives als parcs naturals de Catalunya.

A més també recomanem els següents especials:

"El deporte y el Medio Ambiente". Especial de la revista: Tunza. Presenta veus d'homes i dones esportistes que parlen en defensa del medi ambient. També reporta exemples pràctics de com els esdeveniments esportius, la indústria de l'esport i els consumidors com nosaltres poden actuar de forma més favorable per al medi ambient.

"Sports et environnement". Especial de la revista: Symbioses: Le magazine de l'éducation relative à l'environnement. Textos en francès que donen una visió de la temàtica des del punt de vista específic de l'educació ambiental.