Ratings and Recommendations by outbrain

16/11/09

Els oceans saludables contra els efectes del canvi climàtic


És una publicació del GRID-Arendal en col·laboració amb la UNESCO International Oceanographic Commissions i altres institucions. L'informe presenta el paper crític dels oceans i ecosistemes oceànics per tal de mantenir el nostre clima.
blue carbon
Aquest informe estima que la meitat de les emissions anuals del sector del transport mundial, són capturades i emmagatzemades pels ecosistemes marins com manglars, marismes salades i vegetals marins. Una combinació entre la reducció de la deforestació sobre la terra, i el restabliment de la cobertura i salut dels ecosistemes marins podria reduir fins un 25% les emissions de CO2. Per tant, hauria de ser considerada l'opció d'un fons de "Carboni Blau" pel manteniment i la rehabilitació d'ecosistemes marins contra el canvi climàtic.

Malgrat tot, l'informe, adverteix que més que mantenir aquests ecosistemes, la humanitat el que està fent, és degradar-los a un ritme accelerat. Cada any, un 7% d'aquests "albellons de carboni blau" s'estan perdent (la taxa de pèrdua és 7 vegades major que fa 50 anys).

Segons el document Carboni Blau el paper dels oceans saludables és fixar el carboni, i si no s'emprenen més accions per tal de mantenir aquests ecosistemes vitals, la majoria es podria perdre en dues dècades.
océanos, carbono azul

No hay comentarios: