Ratings and Recommendations by outbrain

26/10/09

Exposició "L'Evolució Humana" a Eivissa


La biblioteca de Can Ventosa a Eivissa presenta l'exposició "l'Evolució Humana" amb motiu de l'any Darwin. Es tracta d’una exposició itinerant que ha estat produïda per Everest, amb la col·laboració de la Fundació Atapuerca i Canal Historia.

Amb un format visual i esquemàtic, i un contingut molt didàctic, ens mostra l’aspecte, els costums, les construccions, els hàbits i invents de l’home prehistòric i la seva evolució. També té una part dedicada a la formació i història d’un dels jaciments més importants del món, la Serra d’Atapuerca, i a les diverses teories sobre l’evolució, com la de Darwin.

Es complementa amb un joc de tres cranis, entre ells una rèplica del crani de Lucy que es va trobar a Etiòpia, l’esquelet més famós del grup dels Australophitecus, els primers homínids bípeds que visqueren fa 6 milions d’anys. També es poden veure algunes eines utilitzades per l’home fa milions d’anys i una exposició bibliogràfica.A l’explicació també s’inclou el sepulcre megalític de Ca na Costa a Formentera, datat entre el 2000 i 1600 a.C., primera manifestació de l’home prehistòric a les Pitiüses, i punt de partida per a la investigació prehistòrica de les nostres illes.

Donat que l’exposició està especialment dirigida als infants d’entre 8 i 12 anys, s’han ofert visites guiades a tots els centres d’ensenyament. Així mateix els visitants també podran disfressar-se amb perruques, collarets d’ossos, pells i garrots per a ambientar-se en l’època prehistòrica i aconseguir una major implicació a l’hora que s’amenitza la visita.

Per tal d’aprofitar el format didàctic de l’exposició, que compta amb panells informatius i llibres, també es podran veure diverses reproduccions de cranis d’homínids i altres materials com puntes de llances, osos... tot això es complementarà amb una exposició bibliogràfica .

L’exposició estarà oberta fins al dia 30 d’octubre, de dilluns a divendres, en horari de matí i tarda, de 9.30 a 13.30 hores, i de 17 a 20 hores.

No hay comentarios: